Loopbaancoaching

De beste investering in jezelf een medewerker

Loading

Vastgelopen in cariére? Wij helpen werknemers op weg naar hun nieuwe droombaan

Iedereen komt in zijn carrière wel eens een punt tegen waarbij je vastloopt in een baan. De reden hiervoor is vaak perspectief, uitdaging, arbeidsongeschiktheid of zingeving. Daarom helpt Matchvermogen samen met geregistreerde topcoaches, mensen op deze aspecten. Met behulp van maatwerkcoaching, loopbaanonderzoek en oplossingsgerichte coachingsmethoden gaan we aan de slag. Daarmee helpen we mensen weer duurzaam en gelukkig aan het werk.

Wat is loopbaancoaching?

Inzicht in je toekomstige loopbaan is soms lastig te vergaren. Zo is er kennis nodig van de arbeidsmarkt, inzicht in mogelijkheden op basis van opleiding en in sommige gevallen een extra duwtje in de rug. Dit om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Een loopbaancoach kan dan uitkomst bieden. De coach gaat aan de slag met testen over persoonlijkheid, gaat gesprekken aan over krachten en bekwaamheden en kijkt vervolgens wat de beste match is naar ambities en arbeidsvermogen.

De beste investering voor duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid realiseren, met andere woorden langdurige inzetbaarheid in eigen of aangepast werk is tegenwoordig een hot topic bij veel werkgevers. Dit gezien verzuimkosten hoog kunnen oplopen bij arbeidsongeschiktheid. Maar hoe behaal je duurzame inzetbaarheid? Niet alleen door gezond te leven in ieder geval. Zingeving in werk, arbeidsmobiliteit en opleiding spelen een grote rol in het voorkomen van verzuim- en arbeidsongeschiktheid. Daarom is het nuttig om werknemers naast het stimuleren van gezond leven ook op dit vlak te ondersteunen. Daarom is loopbaancoaching bij uitstek een perfect middel om te integreren in verzuim- en preventieplannen, leven lang leren budgetten en duurzame inzetbaarheidsbudgetten.

Waarom loopbaancoaching

  • Meer zingeving in werk voor cliënt
  • Bewustwording van ambities, affiniteiten en kwaliteiten
  • Inzicht in andere mogelijkheden op de arbeidsmarkt
  • Meer kennis over te volgen opleidingen en opdoen van werkervaring
  • Coaching om over drempels heen te komen
  • Vergroten van duurzame inzetbaarheid
  • Verminderen van verzuimkosten voor werkgever
  • Meer werknemerstevredenheid, door investering in personeel voor werkgevers

Loopbaancoaching of jobcoaching?

In sommige gevallen is er sprake van disfunctioneren of zijn er drempels in het eigen werk waardoor iemand dreigt uit te vallen in zijn eigen functie. In dat geval kan er naast loopbaancoaching ook jobcoaching worden aangeboden. Bij jobcoaching gaat de coach mee met de cliënt naar de werkplek en helpt een cliënt hands-on over drempels heen te komen.

Daarom gaat u voor Matchvermogen

Matchvermogen werkt met geregistreerde en gecertificeerde coaches. Daarom kunnen we kwalitatieve trajecten aanbieden waarbij met gefundeerde coachingstechnieken cliënten worden geholpen. Daarbij geloven we in maatwerk. Op basis van een intakegesprek met een arbeidsdeskundige of traject-specialist kijken we welke loopbaancoach het beste bij een kandidaat past.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid