Modulaire verzuimtraining op maat

Hands on training voor HR, Casemanagers en Leidinggevenden

Loading

Hands on verzuimtraining

De verzuimtraining van Matchvermogen is een modulaire en praktische training waarmee personeel gegarandeerd nieuwe inzichten komt in relatie tot verzuim en verzuimbegeleiding. De trainingen die wij samen met onze partners hebben ontwikkeld zijn specifiek gericht op leidinggevenden, HR, management en directie. Ook bieden wij maatwerktrainingen aan OR en Arbodiensten. Binnen maximaal 2.5 uur per module wordt er inzicht en kunde verschaft over de ins en outs van verzuim. Bij ons krijg je out of de box inzichten die direct kunnen worden toegepast.

Waarom bezwaar UWV door Matchvermogen?

Trainer in bedrijf

Wij komen voor onze trainingen altijd langs bij u op locatie. Mocht u niet over de juiste presentatiematerialen beschikken, dan nemen wij een live-beamer mee of kan de meeting via Virtual Reality, Zoom of Teams plaatsvinden. Zo kunnen wij elke locatie geschikt maken voor een training.

Praktische knowhow

Geen eindeloze presentaties. We gaan in op de usercases binnen jouw bedrijf. Alles omtrent verzuim- en arbeidsongeschiktheid kunnen wij een training over verzorgen. Of dit nu WGA, Ziektewet, Wet Verbetering Poortwachter betreft, een procesvraagstuk of kwaliteitsverbetering.

Modulair

Onze trainingen zijn modulair. Dat betekent dat je zelf kunt aangeven hoe u de training wordt vormgegeven. De standaard en maatwerk modules zijn ongeveer 2.5 uur per training. Op verzoek kunnen we ook langere trainingen verzorgen. We geven altijd vrijblijvend advies over wat het beste bij de trainees past.

Waarbij kunnen wij u ondersteunen?

Module 1: Wetgeving

Geen ingewikkelde juridische materie, maar een duidelijk beeld van wat de Wet Verbetering Poortwachter, Ziektewet en de WIA inhoudt. Na deze module begrijpen trainees de doelen en de insteek van deze drie wetten en wat er wordt vereist vanuit de re-integratiebegeleiding en verslaglegging. Met deze module wordt er bewustwording gecreëerd over regel- en wetgeving. Dit is de eerste stap richting adequate verzuimbegeleiding.

Module 2: Financiële gegevens

Een van de meest voorkomende problematieken die verzuim met zich meebrengt, zijn de kosten. Het is dan ook niet gemakkelijk om daar een makkelijke analyse van te maken. De kosten hangen namelijk samen met verschillende verzekeringssystemen, co-financieringen en de gekozen interventies. Module 2 is, naast een presentatie en training, ook een korte workshop. Na de uitleg van verschillende systemen helpen we je verder met analyseren van uw financiële situatie.

Module 3: Noodzakelijke interventies

In deze module wordt er informatie gegeven over welke interventies er vaak worden ingezet, welke noodzakelijk zijn en welke interventies evidencebased de ziekte- doorlooptijd verkorten. Ook wordt er inzicht gegeven in de kosten van interventies en wat u moet doen om een kwalitatief verslag van de bedrijfsarts te realiseren. Leer meer over arbeidsdeskundig onderzoek, spoor 2 en andere interventies.

Module 4: Bedrijfsarts en FML

Een bedrijfsarts is een medicus met veel kennis. Helaas is het ook een medicus die werkgevers veel geld kost. Ook is er vaak veel verwarring over wat een bedrijfsarts wel of niet mag zeggen, wat een bedrijfsarts doet en wanneer een bedrijfsarts moet worden ingezet. In deze interactieve training helpen we met inzicht en advies deze vraagstukken aan de slag. We bespreken usercases en gaan in op concrete vragen.

Module 5: Bezwaar en beroep tegen UWV

Sanctie opgelegd door UWV? Verkeerde WIA-beoordeling? Ga er niet zomaar mee akkoord. Wij helpen u en uw personeel volgens een simpele methode sancties en WIA-beslissingen te analyseren. Ook geven we meer informatie om vervolgens een bezwaar in te stellen, wanneer het handiger is om dit uit handen te geven en hoe sancties kunnen worden voorkomen. Daarnaast analyseren we de WHK-beslissing en ontvang je gratis advies over waar op te letten.

Module 6: Procesverbetering

Tijdens deze module gaat u samen met onze trainer aan de slag met het verbeteren van een verzuimproces in een interactieve workshop. De trainer faciliteert de trainees in het gestructureerd brainstormen over processen binnen de organisatie. Daarnaast leert de trainer de kandidaten hoe een dergelijke brainstorm kan worden opgezet. Na de sessie is er meer inzicht in welke processen er goed en welke minder goed gaan. Dit is de eerste stap om tot een praktische verbetering te komen van een verzuimproces.

Wie zijn wij en onze trainers?

Verzuim is complex. Dat weten wij maar al te goed. Onze trainers zijn arbeidsdeskundigen en casemanagers met jarenlange praktijkervaring. Door de jaren heen hebben we duizenden casussen voorbij zien komen. Conflicten, fraude, zeer ingrijpende situaties van werknemers enzovoorts. We snappen dat verzuim complex is, we denken mee met jouw belangen en geven praktische tips. Handel naar jouw visie binnen de kaders dat is ons motto.

Neem contact op voor meer informatie