Derde spoor WGA

Plaatsing WGA gerechtigden in ander werk

Loading

Wij helpen WGA gerechtigden aan het werk

Matchvermogen helpt (ex-)werkgevers en arbeidsongeschikte werknemers met re-integratiebegeleiding derde spoor. Tijdens een WGA-traject is er een ander belang dan tijdens een spoor 2. Een werknemer kan immers 10 jaar lang een uitkering ontvangen. Duurzame plaatsing staat bij ons voorop. Dit betekent niet dat we op zoek gaan naar een baan voor enkele maanden, maar voor jaren. Alleen op die manier wordt, hernieuwde uitval beperkt en schadelast gereduceert.

Waarom Matchvermogen derde spoor?

Top coaching

Onze coaches hebben naast expertise over op gebied van re-integratie ook vaak een andere professie. Zoals psycholoog of mediator. Ook hebben zij kennis over socialmediatraining, weerbaarheid en onderhandelen. Wij koppelen de coach op basis van de problematieken.

Modulair

Bij ons is een spoor 3 al mogelijk vanaf €1595, – Online of offline 3, 6 of 12 maanden trajecten. Voorafgaand een re-integratietraject geven wij advies over de beste optie voor jouw werknemer. Daarmee bespaar je kosten en zorg je voor de beste match naar arbeid.

Extra ondersteuning

De derde spoor coach stelt functies voor, controleert sollicitaties op kwaliteit en coacht werknemer als motivatie afneemt. Daarnaast wordt werknemer via een e-learning gestimuleerd om inzicht te verwerven in eigen kunnen en zaken over solliciteren. Resultaat staat voorop!

Hoe wij uitkeringsgerechtigden naar ander werk helpen

Vaak hebben WGA gerechtigden al een tweede spoor achter de rug. Daarom vereist een derde spoor een andere aanpak. Wij bepalen op maat wat een werknemer nodig heeft en op welke intensiteit het traject het meeste effect gaat hebben. In sommige gevallen betekend dit dat we eerst aan de slag gaan met vrijwilligerswerk of een proefplaatsing. In andere gevallen gaan we direct aan de slag met jobhunting en het vinden van een baan. Bijvoorbeeld als er sprake is van restverdiencapaciteit. Voor elk traject voeren we een uitgebreide intake uit. Op basis van de intake ontvang je als opdrachtgever een trajectplan met acties welke duidelijk uiteen geschetst zijn.

Meer over derde spoor

Doel derde spoor

Een (ex-)werknemer in de WGA kan 10 jaar lang een uitkering ontvangen. Duurzame plaatsing staat bij ons voorop. Dit betekent niet dat we op zoek gaan naar een baan voor enkele maanden, maar eerder jaren. Alleen op die manier wordt, hernieuwde uitval beperkt.

Onze deskundigen

Matchvermogen werkt samen met WGA-casemanagers en ervaren coaches die jarenlange ervaring hebben met re-integratiebegeleiding. Zij snappen de belangen van de eigenrisicodrager, weten in welke staat cliënten zich in kunnen bevinden en geven deskundige adviezen.

Werkwijze

Tijdens een WGA derde spoor doorlopen we verschillende modules met (ex-)werknemers. In sommige gevallen zijn dit basale sollicitatievaardigheden. Bijvoorbeeld als een werknemer nog geen spoor twee heeft doorlopen tijdens de eerste twee jaar arbeidsongeschiktheid. Als werknemers wel al een spoor twee hebben doorlopen starten we direct met het opstellen van een plan van aanpak om snel door te pakken naar concrete sollicitaties.

Plan van aanpak

(Ex-)Werknemers die in de WGA belanden hebben vaak een uitgebreide verzuimgeschiedenis achter de rug. Het gaat om langdurig verzuim, waarbij er vaak meerdere zaken zijn die van invloed zijn op re-integratie van medewerkers. Voor het opstellen van een plan van aanpak worden alle factoren in kaart gebracht die werknemer kunnen helpen bij het vinden van een baan. Op basis daarvan wordt een langetermijnplan gemaakt. Wij geloven in goed investeren in de voorwaarden, alvorens er wordt gesolliciteerd.

Neem contact op voor meer informatie

Wij helpen je graag verder. Misschien onder het genot van een kop koffie of thee? Bijvoorbeeld via teams. Daardoor is vrijwel altijd een afspraak op korte termijn mogelijk. Laat gerust een bericht achter. Je krijgt binnen 24 uur reactie van onze contractmanager Niels.