Derde spoor WGA

Plaatsing WGA-gerechtigden in ander werk

Loading

Wij helpen WGA-gerechtigden aan het werk

Matchvermogen helpt (ex-)werkgevers en arbeidsongeschikte werknemers met re-integratiebegeleiding derde spoor. Tijdens een WGA-traject is er een ander belang dan tijdens een spoor 2. Een werknemer kan immers tien jaar lang een uitkering ontvangen. Duurzame plaatsing staat bij ons voorop. Dit betekent dat we niet op zoek gaan naar een baan voor enkele maanden, maar voor jaren. Alleen op die manier wordt hernieuwde uitval beperkt en schadelast gereduceerd.

Waarom Matchvermogen derde spoor?

Topcoaching

Onze coaches hebben naast expertise op gebied van re-integratie ook vaak een andere professie, zoals psycholoog of mediator. Ook hebben zij kennis over social media training, weerbaarheid en onderhandelen. Wij koppelen de coach op basis van de problematiek.

Modulair

Bij ons is een spoor 3 al mogelijk vanaf € 1595,- We bieden keuze uit online of offline trajecten van
3, 6, 9 of 12 maanden. Voorafgaand aan een re-integratietraject geven wij advies over de beste optie voor jouw werknemer. Daarmee bespaar je kosten en zorg je voor de beste match naar arbeid.

Extra ondersteuning

De derde spoor coach stelt functies voor, controleert sollicitaties op kwaliteit en coacht de werknemer als motivatie afneemt. Daarnaast wordt de werknemer via e-learning gestimuleerd om inzicht te verwerven in eigen kunnen en zaken omtrent solliciteren.

Hoe wij uitkeringsgerechtigden naar ander werk helpen

Vaak hebben WGA-gerechtigden al een tweede spoor achter de rug. Daarom vereist een derde spoor een andere aanpak. Wij bepalen wat een werknemer nodig heeft en op welke intensiteit het traject het meeste effect gaat hebben; maatwerk dus! In sommige gevallen betekent dit dat we eerst aan de slag gaan met vrijwilligerswerk of een proefplaatsing. In andere gevallen gaan we direct aan de slag met jobhunting en het vinden van een baan. Bijvoorbeeld als er sprake is van restverdiencapaciteit. Voor elk traject voeren we een uitgebreide intake uit. Op basis van de intake ontvang je als opdrachtgever een trajectplan met duidelijk uiteengezette acties.

carpenter man working on woodworking

Meer over derde spoor

Doel derde spoor

Een (ex-)werknemer in de WGA kan tien jaar lang een uitkering ontvangen. Duurzame plaatsing staat bij ons voorop. Dit betekent dat we niet op zoek gaan naar een baan voor enkele maanden, maar eerder jaren. Alleen op die manier wordt hernieuwde uitval beperkt.

Onze deskundigen

Matchvermogen werkt samen met WGA-casemanagers en ervaren coaches die jarenlange ervaring hebben met re-integratiebegeleiding. Zij snappen de belangen van de eigenrisicodrager, weten in welke staat cliënten zich kunnen bevinden en geven deskundige adviezen.

Werkwijze

Tijdens een derde spoor WGA doorlopen we met (ex-)werknemer verschillende modules. In sommige gevallen zijn dit basale sollicitatievaardigheden, bijvoorbeeld als een werknemer nog geen spoor twee heeft doorlopen tijdens de eerste twee jaar arbeidsongeschiktheid. Als een werknemer wel al een spoor twee heeft doorlopen, starten we direct met het opstellen van een plan van aanpak om snel door te pakken naar concrete sollicitaties.

Plan van aanpak

(Ex-)werknemers die in de WGA terechtkomen, hebben vaak een uitgebreide verzuimgeschiedenis achter de rug. Het gaat om langdurig verzuim, waarbij vaak meerdere zaken van invloed zijn op de re-integratie van de werknemer. Voor het opstellen van een plan van aanpak worden alle factoren in kaart gebracht die de werknemer kunnen helpen bij het vinden van een baan. Op basis daarvan wordt een langetermijnplan gemaakt. Wij geloven in de meerwaarde van het investeren in de voorwaarden, alvorens er wordt gesolliciteerd.

Neem contact op voor meer informatie

Wij helpen je graag verder. Bijvoorbeeld via teams, onder het genot van een kop koffie of thee? Daardoor is vrijwel altijd een afspraak op korte termijn mogelijk. Laat gerust een bericht achter. Je krijgt binnen 24 uur reactie van onze contractmanager Niels.