Derde en tweede spoor online

Re-integratietraject voor 50% van de kosten

Loading

De beste match naar arbeidsvermogen

Het tweede of derde spoor online traject kan worden ingezet tijdens arbeidsongeschiktheid van een (ex-)werknemer in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, WGA of Ziektewet. Door de combinatie van online coaching, elearnings en innovatieve begeleiding kan het traject worden aangeboden tegen een scherp tarief met dezelfde kwaliteit als een gebruikelijk traject.

Hoe wij de beste prijs met de beste kwaliteit met waarborgen

Maatwerk

Tweede en derde spoor kan alleen succesvol zijn als maatwerk wordt toegepast. Wij kijken altijd van te voren welk traject het meest passend is: online, offline of hybride. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek gaan we na welke coach het beste bij de werknemer past. Een klik met de coach is net zo belangrijk als de coaching.

Kwaliteitsbelofte

De vrees van iedere werkgever is een sanctie door UWV. Deze boete wil je ten alle tijde voorkomen. Wij zijn overtuigd van onze tweede spoor trajecten. Wordt een tweede spoor traject door UWV niet goedgekeurd? Dan ontvang je het gehele bedrag van het tweede spoor traject. Wij zijn zeker van onze zaak.

Extra inzicht

Tijdens het online traject ontvangt een werknemer elearnings. Deze elearnings ondersteunen werknemers bij het verrichten van sollicitatie-activiteiten. Ook houdt de werknemer bij welke activiteiten hij of zij verricht. Bijvoorbeeld marktverkenning, sollicitaties, netwerkgesprekken of sollicitatietrainingen.

Veel gestelde vragen

Wanneer een online 2e of 3e spoor?

Veel casemanagers, Hr-adviseurs of personeelsadviseurs kennen zich in het volgende voorbeeld. Een (ex-) werknemer is herstellende, maar er is nog enig risico is op terugval. We zitten ongeveer op > 42 weken arbeidsongeschiktheid en er dient een spoor 2 te worden opgestart. Een kostbare zaak, zeker als iemand waarschijnlijk gaat herstellen in het tweede ziektejaar. Bovendien is alle focus op spoor 1 gericht. In dat geval is een laagdrempelig traject gewenst. Een online traject biedt in dit geval uitkomst. Het is voordeliger dan een intensief traject. Daarbij krijgt een (ex-)werknemer toch alles wat hij of ze nodig heeft als het gaat om re-integratiebegeleiding.

Is het voor iedereen geschikt?

Het online traject is niet voor iedereen geschikt. Kandidaten dienen om te kunnen gaan met een computer en bij bepaalde beperkingen adviseren wij altijd een fysiek traject. Om dit goed in te schatten bieden wij altijd een vrijblijvend adviesgesprek. Met een online traject kun je risico’s afdichten tegen lage kosten en dezelfde kwaliteit als een fysiek traject. In het traject wordt cliënt naast de online coaching ondersteunt met een elearnings. Deze module zorgt ervoor dat alle acties volgens de Wet Verbetering Poortwachter, WGA en Ziektewet worden doorlopen. Neem contact op voor meer informatie over de beste keuze. Wij komen ook gerust langs voor een kop koffie.

Jouw partner voor tweede en derde spoor

Het niet inzetten van een tweede spoor is een groot risico. Daardoor zal UWV mogelijk beoordelen dat er niet genoeg is gedaan aan de re-integratie. Het gevolg kan een loonsanctie zijn. Dit staat gelijk aan 1 jaar lang het loon doorbetalen van een werknemer. Met een online traject kun je dit risico afdichten tegen lage kosten en dezelfde kwaliteit als een fysiek traject. .

Bekijk ook onze andere onderzoeken

Wij stellen graag een maatwerkofferte voor je op