Derde en tweede spoor online

De beste investering voor duurzame inzetbaarheid

Loading

De beste match naar arbeidsvermogen

Het derde of tweede spoor online traject kan worden ingezet tijdens arbeidsongeschiktheid van een (ex-)werknemer in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, WGA of Ziektewet. Door de combinatie van online coaching, e-learnings en innovatieve begeleiding kan het traject worden aangeboden tegen een scherp tarief, met uiteraard dezelfde kwaliteit als in een regulier, fysiek traject.

Hoe wij de beste kwaliteit tegen de beste prijs waarborgen

Maatwerk

Een tweede of derde spoor kan alleen succesvol zijn wanneer er maatwerk wordt toegepast. Wij bekijken van tevoren altijd welk traject het meest passend is: online, offline of hybride. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek gaan we na welke coach het best bij de werknemer past; zo is een goede klik met de coach namelijk net zo belangrijk als de coaching.

Kwaliteitsbelofte

De vrees van iedere werkgever is een sanctie door UWV. Deze boete wil je te allen tijde voorkomen. Wij zijn overtuigd van onze tweede spoor trajecten. Wordt een tweede spoor traject door UWV niet goedgekeurd? Dan ontvang je het gehele bedrag van het tweede spoor traject terug. Wij zijn zeker van onze zaak.

Extra inzichten

Tijdens een online traject ontvangt een werknemer e-learnings. Deze e-learnings ondersteunen werknemers bij het verrichten van sollicitatieactiviteiten. Ook houdt de werknemer bij welke activiteiten worden verricht, zoals marktverkenningen, sollicitaties, netwerkgesprekken of sollicitatietrainingen.

Veelgestelde vragen

Wanneer een derde of tweede spoor online?

Veel casemanagers en HR- of personeelsadviseurs herkennen zich in het volgende voorbeeld. Een (ex-)werknemer is herstellende, maar er is nog enig risico is op terugval. We naderen een jaar arbeidsongeschiktheid en er dient een spoor 2 te worden opgestart. Een kostbare zaak, zeker als iemand waarschijnlijk gaat herstellen in het tweede ziektejaar. Bovendien is alle focus op spoor 1 gericht. In dat geval is een laagdrempelig traject gewenst. Een online traject biedt in dit geval uitkomst. Het is voordeliger dan een intensief traject en de (ex-)werknemer krijgt toch alles wat hij of ze nodig heeft als het gaat om re-integratiebegeleiding.

Is het voor iedereen geschikt?

Het online traject is niet voor iedereen geschikt. Kandidaten dienen hiervoor om te kunnen gaan met een computer en ook bij bepaalde beperkingen wordt standaard een fysiek traject geadviseerd. Om een goede inschatting te kunnen maken, bieden wij altijd een vrijblijvend adviesgesprek. Met een online traject kun je risico’s afdichten tegen lage kosten, maar met dezelfde kwaliteit als in een fysiek traject. In het traject wordt de kandidaat naast online coaching ondersteund met
e-learnings. De online module zorgt ervoor dat alle acties volgens de Wet Verbetering Poortwachter, WGA en Ziektewet worden doorlopen. Neem contact op voor meer informatie over de beste keuze. Wij komen ook gerust langs voor een kop koffie.

Jouw partner voor tweede en derde spoor

Het niet inzetten van een tweede spoor is een groot risico. Daardoor zal UWV mogelijk beoordelen dat er niet genoeg is gedaan aan de re-integratie. Het gevolg kan een loonsanctie zijn. Dit staat gelijk aan één jaar lang het loon van een werknemer doorbetalen. Met een online traject kun je dit risico afdichten tegen lage kosten en met dezelfde kwaliteit als in een regulier traject.

Bekijk ook onze andere onderzoeken

Wij stellen graag een maatwerkofferte voor je op