Derde en tweede spoor

Derde of tweede spoor al vanaf € 1695,-

Loading

Laagdrempelig en innovatief spoor 2 en 3

Wij geloven in het waardevolle vermogen van iedereen, ook van iemand die arbeidsongeschikt is. Onze gespecialiseerde derde en tweede spoor begeleiders verbinden kandidaten met de juiste werkgever, met behulp van een uitgebreid netwerk. Bovendien krijgen werknemers zelf ook een belangrijke rol in het re-integratieproces. Door middel van wekelijkse sollicitatie-opdrachten via onze unieke e-learning werken we proactief aan het vinden van een nieuwe baan voor onze cliënten.

Waarom Matchvermogen derde en tweede spoor?

Prijs-kwaliteit

Door online en offline coaching te combineren, kunnen wij derde en tweede spoor trajecten kwalitatief en tegen een scherpe prijs aanbieden. Bovendien hoef je door onze modulaire aanpak nooit direct een 12 maanden traject af te nemen. Bij ons is een spoor 2 al mogelijk vanaf € 1595,-

Topcoaching

Met behulp van innovatieve e-learnings en activiteitentracking worden kandidaten optimaal ondersteund bij het maken van opdrachten tijdens het traject. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor persoonlijke aandacht van onze geregistreerde en gecertificeerde coaches.

Extra ondersteuning

Wij geloven dat betere resultaten worden bereikt door mensen optimaal te faciliteren, bijvoorbeeld met behulp van
onze unieke e-learnings.
Hierdoor kunnen ook kandidaten
met een beperking zelf gericht
aan de slag met solliciteren.

Derde en tweede spoor: wat is tweede spoor?

Een tweede spoor traject is een traject dat dient te worden ingezet tijdens de eerste twee ziektejaren, bijvoorbeeld als een werknemer > 42 weken ziek is. Het geldt voor zowel een werknemer die in dienst is als voor een werknemer die uit dienst is getreden (Ziektewet). Het traject is zowel verplicht gesteld vanuit de Wet Verbetering Poortwachter, als ook aanbevolen op basis van het UWV-beoordelingskader. Allereerst wordt een werknemer gecoacht op sollicitatievaardigheden. De volgende stap is het vinden van ander werk. Met behulp van het traject voorkom je sancties en help je werknemers nieuwe kansen te benutten.

carpenter man working on woodworking

Derde en tweede spoor: wat is derde spoor?

Insurance agent at work

Een derde spoor, oftewel een re-integratietraject voor cliënten met een WGA-uitkering, wordt aangeboden na de eerste twee ziektejaren. Met behulp van onze coaches gaat de kandidaat aan de slag met het benutten van restverdiencapaciteit. In andere gevallen ligt de focus op het verzamelen van bewijslast, om bijvoorbeeld aan te tonen dat iemand niet meer op de arbeidsmarkt kan werken. Samenvattend kijken we altijd of een IVA-uitkering mogelijk is of dat het traject moet worden gericht op het vinden van werk.

Matchvermogen aanpak

Online, offline en maatwerk

Een derde of tweede spoor dient op maat te worden afgestemd om het maximale resultaat te bereiken. Op basis van een vrijblijvende intake geven we advies over welk traject voor jouw werknemer geschikt is. Daarmee realiseren we in veel gevallen een goedkopere inzet van spoor 2. Er wordt alleen aangeboden wat nodig is. In ruim 85% van alle gevallen is een online spoor 2 of 3 mogelijk. In de overige gevallen is een face-to-face traject noodzakelijk. Daarbij wordt tevens maatwerk geleverd in ons aanbod om een 3, 6, 9 of 12 maanden traject af te nemen.

De begeleiding

Onze arbeidsdeskundige coaches en tweede spoor begeleiders beschikken over een uitgebreid netwerk. Vanuit hun expertise weten zij goed te bepalen waar de kansen van een werknemer liggen op de arbeidsmarkt, op basis van de opgestelde beperkingen. Daarnaast helpen zij kandidaten met jobhunting, wat betekent dat zij actief op zoek gaan naar functies op de arbeidsmarkt. Onze visie is dat iemand allereerst zelfstandig in staat moet zijn om te solliciteren. Hierbij dient een kandidaat optimaal te worden gefaciliteerd. Matchvermogen doet dit door topcoaching te combineren met innovatie.

E-learnings en fases

In onze e-learnings wordt een cliënt van A-Z meegenomen in het sollicitatieproces. Daarbij dienen kandidaten opdrachten te maken die vervolgens worden besproken met de derde of tweede spoor coach. Op deze manier krijgt de kandidaat handvatten en tools aangereikt om zelfstandig en effectief te gaan solliciteren. Zodra er een match is gevonden, ondersteunen we de werknemer op de nieuwe werkplek. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een detacheringsconstructie, proefplaatsing of werkervaringsplek. Gedurende deze periode houden we contact met zowel werknemer als werkgever.

Rapportages

Tijdens onze derde en tweede spoor trajecten stellen we altijd een start- en eindrapportage op voor de opdrachtgever. Deze rapportages voldoen aan UWV-normen en het beoordelingskader. Indien er een traject van 9 of 12 maanden wordt afgenomen, ontvang je ook een tussenrapportage. Daarnaast geven onze coaches tussentijds regelmatig updates omtrent de voortgang van het traject. Aan de hand van het activiteitenlogboek kunnen wij eenvoudigerwijs een overzicht naar je doorsturen van de activiteiten die de kandidaat ondernomen heeft. Kortom, we streven naar een zo transparant mogelijk re-integratietraject.

Neem contact op voor meer informatie

Wij helpen je graag verder. Bijvoorbeeld via teams, onder het genot van een kop koffie of thee? Daardoor is vrijwel altijd een afspraak op korte termijn mogelijk. Laat gerust een bericht achter. Je krijgt binnen 24 uur reactie van onze contractmanager Niels.