UWV Herbeoordeling

Ga voor 96% slagingskans

Wij snappen uw belangen

Samen met Matchvermogen doet u recht aan de situatie. Wij ondersteunen werkgevers en werknemers met een herbeoordeling UWV. Inmiddels heeft Matchvermogen al honderden mensen geholpen met het realiseren van een IVA, – 35 of Ziektewet uitkering. Bekijk onze Google reviews voor ervaringen en resultaten.

Waarom hulp bij herbeoordelingen?

Een UWV-herbeoordeling aanvragen is gemakkelijk. Echter is een goede herbeoordeling aanvragen een stuk ingewikkelder. Het aanvragen gebeurd veelal niet volledig wat een enorme schadelast tot gevolg kan voor werknemer, werkgever of andere betrokkenen. Bijvoorbeeld als er nogmaals een WGA-uitkering wordt toegekend in plaats van een IVA-uitkering. Of als er een WGA-uitkering wordt toegekend, terwijl iemand eigenlijk geen recht heeft op een uitkering. Matchvermogen ondersteunt werkgevers, werknemers en betrokkenen met het volledig ontzorgen van herbeoordelingen waarbij met specialistische kennis een gedegen onderbouwing wordt voorzien.

Volledige ontzorging

Bij een UWV-beoordeling gaat het meestal om een TVB2 (toets verbeterde belastbaarheid) of een WGA-uitkering. Het doel van de herbeoordeling is om een uitkering te realiseren die beter bij de situatie past van een arbeidsongeschikte (ex-)werknemer. Als iemand een WGA of Ziektewetuitkering ontvangt is een werknemer meestal uit dienst. Wij nemen contact op met de (ex-)werknemer en voeren een intake uit. Op basis van de intake geven wij u een terugkoppeling over wat de kansen zijn op een passend arbeidsongeschiktheidspercentage. Als blijkt dat het percentage geen recht meer doet aan de situatie van werknemer kan dit betekenen dat een herbeoordeling zinvol is. Indien u akkoord bent met onze onderbouwing verzenden wij de herbeoordeling. Ook monitoren we de beslissing en versturen wij de melding te late beslissing.

Waarom Matchvermogen

Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in de re-integratiebranche en specifiek op gebied van WGA en Ziektewet. Zij snappen de belangen van de eigenrisicodrager, (ex)werknemer, werkgever en andere betrokkenen.

(Medische) arbeisdeskundigen

Onze aanpak kenmerkt zich door een insteek waarbij we medisch, zowel als arbeidsdeskundig kijken naar een casus. Dit is noodzakelijk om de juiste argumenten aan te dragen bij UWV. Een UWV-beslissing bestaat namelijk uit een medisch en een arbeidsdeskundig component. Deze onderbouwing wordt dan ook sneller geaccepteerd door UWV, omdat dit in lijn is met hoe UWV-zaken beoordeeld. In samenwerking met werknemer komt er een krachtige onderbouwing tot stand waardoor wij een hoge slagingskans kunnen waarborgen.

Ga voor 96% slagingskans

Door onze methode hebben we inmiddels in 96% van alle herbeoordelingen die door Matchvermogen zijn ingediend een passend arbeisongeschiktheidspercentage kunnen realiseren voor werknemer en werkgever. Bent u benieuwd naar onze methodes of op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op. Onze arbeidsdeskundige zult u uitgebreid te woord staan.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid