Bezwaar verhaalnota

Wij helpen met schadelastreductie door arbeidsdeskundig bezwaar

Tonnen terughalen met arbeidsdeskundig bezwaar

Eigenrisicodragers WGA en Ziektewet zijn regelmatig de dupe van onterecht toegerekende uitkeringen. In sommige gevallen staan onterechte toerekeningen jarenlang op de instroomlijsten. Deze kosten lopen al snel op tot in de tonnen. Voor groot zakelijke werkgevers kan dit op de lange termijn wel soms wel miljoenen euro’s kosten. Matchvermogen helpt werkgevers, eigenrisicodragers en verzekeraars met het terughalen van kosten die onterecht zijn toegerekend.

Hulp nodig?

Wat kost een onterechte toerekening

Gemiddeld kost een verzuimende medewerker € 250, – euro per dag volgens TNO. Dit is enkel voor de eerste twee ziektejaren. Na de eerste twee jaar volgt in sommige gevallen een WGA-uitkering. De WGA kosten zijn voor een modaal inkomen € 64.500, -. Daarbij worden nog niet de begeleiding en interventiekosten gerekend die op een 10-jaarsperiode (WGA) tot meer dan € 20.000, – kan oplopen. Wordt er onterecht een werknemer aan toegerekend met een Ziektewetuitkering en daarna een WGA-uitkering? Dan kun je rekenen op een kostenpost die tot wel € 100.000,- kan oplopen. Een ongelooflijk hoog bedrag dat wij voor je kunnen besparen.

Onze methode

Allereerst kijken we of de toerekening door UWV aan de eigenrisicodrager terecht of onterecht is. Dit doen we door met in gesprek te gaan over het dossier, met de betrokken en de (ex-)werknemer als dat noodzakelijk is. In veel gevallen zorgt onze medisch arbeidsdeskundige voor een analyse en het bezwaarschrift. Door een bezwaar (para)medisch, juridisch en arbeidsdeskundig aan te vliegen bespaart je in veel gevallen de kosten van een arts. Als het noodzakelijk is om een arts in te schakelen kunnen we dit verzorgen. Dit is van belang als er extra medische informatie dient te worden opgesteld.

Bezwaar verhaalnota? Hoe nu verder?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake. Met een paar gegevens kunnen we al snel bepalen of een bezwaar zinvol is en hoeveel je kunt besparen. In sommige gevallen vragen we om meer informatie. Onze medisch arbeidsdeskundige stuurt je daarvoor een formulier dat kan worden ingevuld.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid