Verzuimscan

De verzuimscan op maat die inzicht geeft in uw kosten- en baten

Een verzuimscan gebasseerd op uw data, KPI’s en workshops

Onze visie is dat er geen standaard verzuimaanpak bestaat. Uiteraard kunnen hulpmiddelen van TNO of andere software tools inzicht geven in waar je op moet letten, maar het blijft altijd maatwerk. Elke organisatie is anders, elke cultuur is anders en de werknemers zijn anders. De mogelijkheden op variatie zijn eindeloos. De enige data die betrouwbaar is voor een advies, is uw eigen data.

Ga voor een verzuimscan op maat

Als u een verzuimscan laat uitvoeren door Matchvermogen wordt er gekeken naar uw verzuimdata, huidige verzuimpopulatie en de input die u levert tijdens discovery workshops. Wij doen geen loze beloftes. Samen met u kijken we wat voor risico’s uw personeel met zich meebrengt, wat de kosten kunnen zijn en wat de toekomstige kosten kunnen worden. Wij geven een eerlijk advies. Zo kan het voorkomen dat investeren helemaal niet zinvol is om financieel rendement te behalen. Mocht er wel een investering noodzakelijk zijn, dan ontvangt u van ons uiteraard concrete adviezen.

Modulaire verzuimscan

Verzuim is veel meer dan een dossier begeleiden. U heeft de juiste infrastructuur nodig om zaken vast te leggen. Processen moeten duidelijk zijn en informatie over wetgeving moet goed worden vastgelegd. In uw organisatie gaat er wellicht al veel goed. Daarom kunt u onze verzuimscan modulair afnemen. Dit betekend dat u zelf kunt kiezen op welk onderdeel u een scan wilt ontvangen. Hieronder staan een aantal modules waaruit u kunt kiezen. Staat hier niet bij waar u naar op zoek bent? Neem dan gerust contact op.

 • Financiële risico’s
 • Procesinrichting en optimalisatie
 • Inzet bedrijfsarts
 • Providerboog inrichten
 • ICT infrastructuur
 • Informatievoorziening
 • Verzuimdata-collectie
 • Overigen

Onze methode

De basis van onze methode ligt bij Lean Six Sigma projectmanagement,. Deze past daarom goed bij uw verbeterprojecten. Verzuim reduceren kan op korte termijn worden gerealiseerd, maar de meeste waarde ligt op de lange termijn. Veruit de meeste schade ontstaat namelijk door een grote WGA populatie. Wist u dat een WGA tot gemiddeld € 64.550. leidt? Onze bewezen aanpak heeft al vele bedrijven geholpen betere keuzes te maken op het gebied van investeren in verzuimreductie.

Vrijblijvende quickscan

Met onze gratis vrijblijvende quickscans kunt u zelf uw verzuimbeleid analyseren in grove lijnen binnen enkele minuten. Doe een korte scan en kijk wat uw verzuimbeleid voor impact heeft.

Projectmethodiek

Elke verzuimscan pakken wij aan als een DMAIC project waarbij wij de focus leggen op de ‘DMI’ fases, oftewel: define, messure en analyse fases. De data verzamelen wij met uw beschikbare data, op basis van uw verzuimprotocol, workshops en vragenlijsten. Op deze manier kunnen wij altijd met de best beschikbare informatie een betrouwbare scan maken.

Wat wij voor u doen met onze verzuimscan

In onze verzuimscan analyseren wij uitgebreid uw sanctie- en WGA risico, uw verzuimprotocol en uw verzuimpercentage.

 • Sanctiescan op beleidsniveau
 • WGA risicoscan op beleidsniveau
 • Verzuimprotocolanalyse
 • Verzuimdrempelanalyse
 • Verzuimpercentageanalyse

Rapportage en analyse

Nadat wij uw hulpvraag hebben gedefinieerd en onze meetfase hebben afgerond ontvangt u van ons een rapportage. Daarin vindt u tabellen en grafieken die weergeven waar het verzuimprobleem en uw kosten zich bevinden. Bovenal ziet u verbanden die correlaties kunnen hebben met het verzuimbeleid, personeel, indeling van bedrijfsruimtes of anders. Op basis daarvan ontvangt u altijd praktische adviezen die zijn gebaseerd op de meest recent wetenschappelijke inzichten over re-integratie.

Evidence based practic

Het is onze missie om er voor te zorgen dat arbeidsongeschiktheid transformeert naar vermogen. Daarom streven wij er naar om altijd de best beschikbare methodes te gebruiken om mensen te re-integreren, verzuim te voorkomen en duurzame inzetbaarheid te bereiken. Met de meest recent wetenschappelijke informatie heeft Matchvermogen een uniek re-integratieprogramma opgezet dat verzuim gegarandeerd zal reduceren. In onze rapportages vindt u dan ook duidelijke adviezen over hoe ook uw bedrijf op dit vlak kan besparen.

Beleidsadvies implementatie

Het belangrijkste van onze scan en advies is het stukje uitvoering en controle. Wist u dat 80% van alle verbetertrajecten en vernieuwingen na één jaar geen stand meer houdt? Door een goede uitvoering, communicatie en controle van de uitvoering behaald u een goed resultaat en zorgt u voor een langdurig behoudt van de effecten. Wij geven u graag verder advies over hoe u het beste uw verzuimbeleid kunt vormgeven.

Uitgebreid netwerk en interventies

Als er interventies dienen te worden ingezet helpen wij u graag verder met de juiste specialist. Daarvoor kunt u onder andere denken aan coachingsprogramma’s, verbetertrajecten of wettelijke vereisten.

 • RI&E opstellen: uitgevoerd door organisatiedeskundigen
 • Verzuimtraining (deze verzorgen wij ook zelf)
 • Coachingstrajecten: uitgevoerd door top coaches
 • Compliancy regel- en wetgeving: uitgevoerd door juristen sociale zekerheid

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid