Verzuimbeleid

Een lean Six Sigma aanpak

Arbeidsdeskundig beleidsadvies

Een kosten- en batenanalyse kunt u pas maken een goede verzuimscan

Een goed verzuimbeleid heeft een grote invloed op de waardering van uw werknemers over uw organisatie. Daarnaast bespaart u uiteraard kosten als werknemers minder snel uitvallen. Om werknemers uiteindelijk duurzaam inzetbaar te maken heeft u een verzuimbeleid nodig dat past bij uw organisatie. Voor u een beleid ontwikkelt moet er uiteraard eerst goed onderzoek plaatsvinden. Matchvermogen helpt u met dit onderzoek met behulp van een unieke verzuimscan. Uit deze scan komen verschillende adviezen naar voren die op maat worden opgesteld voor uw organisatie. Deze adviezen zijn evidence based onderbouwd, compliant aan de huidige regel- en wetgeving en zorgen ervoor dat u kosten gaat besparen.

Wij adviseren u graag verder

Een verzuimbeleid opzetten is niet gemakkelijk. Het heeft namelijk een relatie met vele aspecten. Er zijn financiƫle belangen, politieke belangen en je moet compliant zijn met regel- en wetgeving. Matchvermogen helpt u deze belangen te verenigen en op basis daarvan een advies te maken. Wij maken ons uniek, omdat onze methode evidence based is. Wij werken volgens de Lean Six Sigma projectmanagement methodiek, waardoor u gestructureerd en op basis van data-analyse een aantoonbaar advies ontvangt.

Alleen een totaalaanpak biedt resultaat

Ooit gehoord van het Latijnse gezegde: ‘Mens Sano in Corpore Sano’? Dit betekent een gezonde geest in een gezond lichaam. Zowel voor individuele begeleiding als verzuimanalyses voor organisaties is dit ons uitgangspunt. De organisatie-visie moet gezond zijn, maar de interne structuur die deze visie faciliteert is net zo belangrijk.

Uw beleid voor duurzame inzetbaarheid

  • Wettelijke kaders Arbobeleid: waar dient u aan te voldoen en wat heeft u nog nodig
  • Ergonomie op de werkplek
  • Wat uw bottleneck is, onderbouwd met data-analyse
  • Gespreksvoering en training
  • Inrichting van de WVP, ZW of WGA zowel op digitaal gebied als procesniveau

Hoe werken wij

Samen met Lean Six Sigma black belts, RCCM coaches en arbeidsdeskundigen zorgen wij voor een onderbouwde analyse met data, deskundige inzichten en oplossingen die mede door de organisatie tot stand komen. Dit doen wij met bebulp van de Lean Six Sigma methodiek. Door onze verzuim- en re-integratie specialisatie weten we precies waar uw problematieken zich bevinden.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid