WGA aanvraag

Recht doen aan de situatie? Wij bellen u voor een gratis adviesgesprek

Loading

Een WGA aanvraag voor de juiste UWV beslissing

Een WGA-uitkering is een uitkering die wordt toegekend na 104 weken ziekte. De uitkering kan worden onderverdeeld in 2 categorieën. Een 80-100% WGA en een 35-80% WGA. Als iemand 80-100% wordt beoordeeld, hoeft iemand niet te werken. Indien iemand 35-80% wordt afgeschat dan duidt UWV een zogenaamde restverdiencapaciteit. In dat geval moet er gewerkt worden om inkomen te behouden. Helaas gaat het afschatten nog wel eens mis. Het resultaat is een verkeerde WGA-afschatting of zelfs een -35% status. Een -35% status betekent dat iemand minder dan 35% arbeidsongeschikt is en geen uitkering ontvangt. Matchvermogen helpt werkgevers en werknemers recht te doen aan de situatie. Dit doen wij door een gedegen WGA aanvraag voor u in te dienen door een herbeoordeling of bij het initiële verzoek tot uitkering.

De gevolgen van een verkeerde beslissing

Gevolgen van een verkeerde WGA-beslissing zijn groot voor zowel (ex-)werknemer als (ex-)werkgever. Wordt een werknemer -35% beoordeeld, dan krijgt een werknemer geen WGA-uitkering. Als dit onterecht gebeurd, bijvoorbeeld omdat zaken door de verzekeringsarts niet goed zijn meegenomen dan heeft dit vervelende gevolgen. Een werknemer kan bijvoorbeeld financieel in de problemen komen. Ook kunnen door dwingende re-integratieverplichten vanuit de WW beperkingen van cliënten verergeren. Iets wat wij vaak zien bij mensen met mentale problematieken. Voor een werkgever is de correcte WGA-afschatting net zo belangrijk. Wordt iemand bijvoorbeeld 80-100% afgeschat terwijl dit eigenlijk -35% had moeten zijn? Dan kost dit een (ex-)werkgever al snel zo’n duizenden euro’s aan uitkering per jaar aan premies en re-integratiekosten.

Hoe wij u helpen

Na een vrijblijvende intake geven wij u eerlijk advies of ondersteuning bij een WGA aanvraag zinvol is in de vorm van een herbeoordeling WIA of voor de initiële afschatting. Indien ondersteuning zinvol is, analyseren we nader uw dossier. We kijken welke onderbouwing er ligt om tot de juiste beslissing te komen. In de meeste gevallen voegen we zelf nog extra arbeidsdeskundige en medische onderbouwing toe. Daardoor wordt de kans op de juiste beslissing vergroot. Of u nu (ex-)werkgever of (ex-)werknemer bent. Wij helpen u recht te doen aan de situatie en de juiste beslissing te realiseren.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid