WIA aanvraag

Onze deskundigen staan u bij

De juiste beslissing door UWV

Een WIA aanvraag kan complex zijn. Bijvoorbeeld als de beperkingen van werknemer een grillig verloop hebben. Door drukte bij UWV komt het regelmatig voor dat er telefonisch een afspraak plaatsvindt met de verzekeringsarts. Daardoor worden vaak verkeerde inschattingen gemaakt van een medische situatie. Matchvermogen ondersteunt werkgevers en werknemers met de WIA aanvraag. Wij zorgen ervoor dat het dossier compleet is, waardoor bezwaarschriften en foutieve UWV-beoordelingen worden voorkomen.

Waarom ondersteuning WIA aanvraag?

Een verkeerde beslissing door UWV kan een werknemer al snel zo’n duizenden euro’s op jaarbasis kosten. Voor een werkgever is dit nog vele malen meer. De schadelast en loopt in sommige gevallen op tot € 100.000, – euro per verkeerd ingestroomde werknemer. Matchvermogen kijkt samen met werkgevers en werknemers of het dossier compleet is voor de WIA aanvraag. Daarbij bieden wij coaching aan de werknemer indien dat noodzakelijk is. Deze coaching bestaat uit de werknemer voorbereiden op het gesprek met de verzekeringsarts en de arbeidsdeskundige. Ook gaan we in sommige gevallen mee naar UWV.

Waar kunnen wij u bij helpen?

  • WIA aanvraag
  • IVA aanvraag
  • UWV begeleiding
  • Herbeoordeling
  • Bezwaar

Onze aanpak

Een WIA aanvraag dient te worden ingediend voor week 93 van het ziekteverzuim. Voor die tijd stuurt u de opgestelde verzuimdocumentatie door naar onze specialisten. Onze specialisten analyseren de documenten en gaan in gesprek met de werknemer en werkgever. Vervolgens wordt gekeken of er nog zaken moeten worden toegevoegd aan het dossier. Ook geeft de specialist van Matchvermogen advies of WIA-begeleiding noodzakelijk is.

Meer informatie?

Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek. Wij leveren altijd maatwerk en kunnen op basis van uw budget hulp aanbieden. Met Matchvermogen voorkomt u dure advocaatkosten en heeft u geen rechtsbijstand nodig.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid