Arbeidsdeskundig onderzoek Wet Verbetering Poortwachter

UWV-bestendig, op maat en al vanaf € 795,-

Loading

Arbeidsdeskundig onderzoek Poortwachter met kwaliteitsgarantie

Een arbeidsdeskundig onderzoek Poortwachter door Matchvermogen helpt je verder met het onderzoeken van de arbeidsmogelijkheden in spoor 1 en spoor 2. Daarmee voldoe je aan de beoordelingskaders van UWV en de Wet Verbetering Poortwachter. Bij ons ben je verzekerd van een kwalitatief advies. Wij werken namelijk enkel samen met geregistreerde arbeidsdeskundigen. Bovendien ontvang je bij ons een kwaliteitsgarantie en helpen we je bij vragen omtrent verzuim. Wij streven naar de beste match.

Hoe wij de beste kwaliteit tegen de beste prijs waarborgen

Maatwerk

Door vroege inzet van onze arbeidsdeskundigen en het combineren van offline en online onderzoek, kunnen we onze arbeidsdeskundige analyses kwalitatief en tegen scherp tarief aanbieden. Via Matchvermogen is een arbeidsdeskundig onderzoek al mogelijk vanaf € 795,-

Kwaliteitsbelofte

De vrees van iedere werkgever is een sanctie door UWV. Deze boete wil je te allen tijde voorkomen. Wij zijn overtuigd van onze adviezen. Wordt een advies door UWV niet goedgekeurd? Dan ontvang je het gehele bedrag van het arbeidsdeskundig onderzoek terug.

Extra inzichten

Naast onze kwaliteitsrapporten voorzien wij werkgevers en werknemers in een arbeidsdeskundig rapport plus van extra inzichten in risico’s en kansen op gebied van arbeidsmobiliteit en financiën. Meer inzicht zorgt voor betere keuzes en oplossingen.

Veelgestelde vragen

Wat is het arbeidsdeskundig onderzoek Wet Verbetering Poortwachter?

Als je werknemer ziek wordt, valt hij/zij tijdens de eerste 104 weken onder de Wet Verbetering Poortwachter. De Wet Verbetering Poortwachter geeft aan dat je als werkgever maximaal na een jaar en zes weken de arbeidsmogelijkheden in spoor 1 en 2 moet onderzoeken. Dit doe je met een arbeidsdeskundig onderzoek Wet Verbetering Poortwachter. In sommige gevallen kun je al eerder een onderzoek inzetten. Bijvoorbeeld als blijkt dat een werknemer over duurzaam marginale mogelijkheden beschikt voor zijn eigen werk.

Is er vergoeding via de verzekeraar mogelijk na een onderzoek?

Onze arbeidsdeskundige voorziet in een ‘arbeidsdeskundig onderzoek plus‘ een uitgebreide WGA- en sanctierisicoscan. Deze scan is bedoeld om inzicht te krijgen in financiële risico’s. Op basis daarvan kun je samen met je werknemer een weloverwogen beslissing maken over de inzet van interventies. Ook kun je in veel gevallen met onze WGA-risicoscan cofinanciering aanvragen bij je verzekeraar of via je arbodienst. Bijvoorbeeld voor een tweede spoor of expertise. Neem contact op en hoor of ook jouw bedrijf in aanmerking komt.

Kan een onderzoek ook al eerder worden ingeschakeld?

Tijdens een arbeidsdeskundig verzuimgesprek kijken we of een werknemer openstaat om al eerder te starten met spoor 2. Ook gaan we na of er andere mogelijkheden binnen het bedrijf zijn die een werknemer kan gaan benutten. Het doel is om inzetbaarheid op een luchtige manier te bespreken en de situatie duidelijk in kaart te brengen. In enkele gevallen resulteert een verzuimgesprek in een uitdiensttreding. Vanwege ontslagbescherming kan dit alleen onder strikte voorwaarden. Meer informatie kun je opvragen via ons contactformulier.

Hoe werkt het arbeidsdeskundig onderzoek Poortwachter?

Via onze site vraag je gemakkelijk een arbeidsdeskundig onderzoek aan. Indien je de aanvraag hebt gedaan, wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen. Allereerst gaat onze arbeidsdeskundige in gesprek met de opdrachtgever om de situatie te inventariseren. Op basis daarvan zal de arbeidsdeskundige een afspraak inplannen voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Dit onderzoek gebeurt in de meeste gevallen op de werkplek van de werknemer. In sommige gevallen vindt er een driegesprek plaats. Het rapport wordt uiterlijk twee weken later opgeleverd.

Arbeidsdeskundig onderzoek Ziektewet of WGA?

Matchvermogen heeft specifiek arbeidsdeskundig onderzoek ontwikkeld voor werknemers in de WGA en Ziektewet. Vaak zijn er andere belangen aanwezig, waardoor extra specialisme is vereist.

Zo is het zeer belangrijk om een Ziektewet-dossier arbeidsdeskundig te onderbouwen voor er een EZWB wordt aangevraagd. Tijdens de WGA is het belangrijk om na te gaan of de geduide functies die UWV heeft vastgesteld nog van toepassing zijn. In beide gevallen kan een arbeidsdeskundige meerwaarde bieden, zodat je de schadelast beheerst en je (ex)werknemer beter wordt geholpen.

Start al eerder met arbeidsmogelijkheden ontdekken

Tijdens een arbeidsdeskundig verzuimgesprek kijken we of een werknemer openstaat om al eerder te starten met spoor 2. Ook gaan we na of er andere mogelijkheden binnen het bedrijf zijn die een werknemer kan gaan benutten.

Het doel is om inzetbaarheid op een luchtige manier te bespreken en om de situatie duidelijk in kaart te brengen. In enkele gevallen resulteert een verzuimgesprek in een uitdiensttreding. Vanwege ontslagbescherming kan dit alleen onder strikte voorwaarden. Meer informatie kun je opvragen via ons contactformulier.

Ziekteverzuim op de werkplek

Wij stellen graag een maatwerkofferte voor je op