Arbeidsdeskundig onderzoek WGA

Realiseer een IVA of doe recht aan de situatie

Arbeidsdeskundig onderzoek WGA

Een werknemer die de WGA instroomt kost gemiddeld € 64.000,- voor de eigenrisicodrager. Daarnaast blijft er een plicht bestaan om de werknemer goed te begeleiden tijdens de re-integratie. Een arbeidsdeskundig onderzoek WGA door Matchvermogen helpt je weer grip te krijgen op een WGA-dossier, kosten te besparen en een visie te bepalen om schadelast te reduceren.

Loading

Hoe wij eigenrisicodragers WGA helpen

Opschudmoment

Met een arbeidsdeskundig onderzoek WGA wordt een dossier ‘opgeschud’. Of iemand nu 35-80% of 80-100% arbeidsongeschikt is, wij maken een realistische inschatting voor de kansen op werk. Onze arbeidsdeskundige brengt een dossier weer in beweging.

Inzicht

Onduidelijk of er een herbeoordeling moet worden aangevraagd? Met ons arbeidsdeskundig onderzoek WGA krijg je inzicht in het juiste moment. Ook adviseren we je of een derde spoor traject zinvol is of wanneer dit gunstig is om te activeren.

Specialisme

Door jarenlange ervaring als
WGA-begeleider weten onze arbeidsdeskundigen welke concrete handvatten zij casemanagers kunnen meegeven. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een dossier begeleiden met een zo gunstig mogelijke verhouding tussen kosten en baten.

Arbeidsdeskundig onderzoek WGA

Wat is het?

Met behulp van het arbeidsdeskundig onderzoek WGA helpen wij eigenrisicodragers en (ex-)medewekers met advies over herstelopbouw, dat wil zeggen het opbouwen van arbeidsritme, waardoor een werknemer verder herstelt voor werk. Daarnaast geven we op basis van de laatste UWV-beschikking concreet advies over de noodzaak van een herbeoordeling. Door in gesprek te gaan met de werknemer en een uitgebreide analyse te maken, kunnen we de arbeidsmarktpositie bepalen op zowel de korte als de lange termijn.

Onze methode

Allereerst gaan we in gesprek met de opdrachtgever of de casemanager. Indien er weinig informatie aanwezig is, starten we direct met fase 2. Fase 2 houdt in dat we in gesprek gaan met de werknemer. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar zijn of haar arbeidsmarktpositie, baankansen, mogelijkheden in spoor 3 en of een herbeoordeling aan de orde is. Als we alle informatie tot onze beschikking hebben, ontvang je van ons een uitgebreid rapport.

WGA-dossier in beweging

Uiteraard geven we ook advies over spoor 3: het re-integratietraject gedurende de WGA-uitkering. Een arbeidsdeskundig onderzoek WGA kan beweging brengen in de re-integratie van de werknemer. Mocht het advies zijn dat een re-integratietraject spoor 3 van toepassing is, dan kunnen we dit op korte termijn inschakelen. Door dit bij Matchvermogen af te nemen, ontstaat er geen vertraging. Meestal kunnen we direct na het onderzoek van start.

Aanvraag gedaan en nu?

Via onze site vraag je gemakkelijk een arbeidsdeskundig onderzoek aan. Indien je de aanvraag hebt gedaan, wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen om een afspraak te maken. Er wordt een gesprek ingepland met de opdrachtgever en de (ex-)medewerker, waarin we kijken naar de belangen, het doel van het onderzoek en mogelijkheden voor spoor 3 of IVA. Een rapport wordt maximaal binnen twee weken opgeleverd.

Start al eerder met het ontdekken van arbeidsmogelijkheden

WGA-dossierbegeleiding is complex; soms nog wel complexer dan WVP-re-integratie. Dit komt doordat acties op de tijdlijn verder uit elkaar liggen. Daarom is het van belang dat er een duidelijke visie wordt gevormd. Samen met de casemanager en ons arbeidsdeskundig specialisme kunnen we werknemers weer sneller aan het werk helpen, kosten besparen en beweging krijgen in het WGA-dossier.

Bekijk onze onderzoeken:

Wij stellen graag een maatwerkofferte voor je op