WGA specialist en casemanager

Voor uw verzuim- en WGA vraagstukken en management

Loading

Maatwerk WGA casemanagement

Matchvermogen ondersteunt eigenrisicodragers voor de WGA met onze WGA-casemanagement. Onze WGA-specialist heeft arbeidsdeskundige expertise en kan daarom meer dan alleen de begeleiding uitvoeren. De specialist ondersteunt ook tijdens bezwaar, beroep en medische herbeoordelingen. Op deze manier wordt een eigenrisicodrager volledig ontzorgt, worden kosten bespaart en een strak WGA-beleid uitgevoerd.

Waarom Matchvermogen WGA casemanagement en advies

Schadelastreductie

Voor veel werkgevers is eigenrisicodragerschap WGA een financiële keuze. Het kan immers wel honderdduizenden tot miljoenen per jaar schelen ten opzichte van publiek verzekeren. Wij helpen dit doel te verwezenlijken met strak WGA-beleid en casemanagement.

Ontzorging

Niets vervelender dan van het kastje naar de muur gestuurd worden. Bij Matchvermogen hebben we alle kennis in huis om volledig te ontzorgen. Wij kunnen alle noodzakelijke interventies, bezwaar en beroep en het WGA-casemanagement uitvoeren. Eén aanspreekpunt.

Onafhankelijk

Wij zijn een onafhankelijk bureau. Dit betekent dat wij niet zijn gebonden aan politieke belangen. Bij ons ben je verzekerd van een transparant advies. We kunnen zonder tussenkomst van verzekeraar ondersteunen. Bijvoorbeeld als WGA in eigen beheer is genomen.

Matchvermogen aanpak

Waarom goede WGA begeleiding?

Vaak ligt de focus van verzuimbegeleiding op de eerste twee ziektejaren. Echter, is de WGA-begeleiding net zo belangrijk. Gemiddeld betaalt een werkgever zo’n 64 000 euro aan WGA-schade. Dit kan indirect zijn, via een premie, of direct als een werkgever de WGA in eigen beheer heeft. Eigen beheer betekent dat een werkgever de WGA niet verzekerd en alle schade direct betaalt. Daarvoor moet een werkgever vaak aan strenge eisen voldoen. Het is dus ontzettend belangrijk om WGA-schade te voorkomen. Gelukkig is dat ook mogelijk, met de juiste WGA-begeleiding.

Hoe voorkomen we schade?

WGA-risico reduceren begint voor een WGA-uitkering wordt toegekend. In welke mate is de werknemer voorbereid op het gesprek bij UWV? Ligt er een goed dossier waar UWV mee verder kan? Dit heeft invloed op de WIA-beoordeling. Onze specialisten helpen al preventief met dossiervorming. Stroomt een werknemer toch in? Dan kijken we of bezwaar mogelijk is. Als er een juiste beschikking is voeren we de WGA-begeleiding uit. Dit bestaat uit herbeoordelingen inzetten, gesprekken met de werknemer en het inzetten van noodzakelijke interventies.

Herbeoordelingen en interventies

Is een (ex-)werknemer ingestroomd in de WGA? Dan is het van belang om de juiste momenten te bepalen voor een herbeoordeling. Is de belastbaarheid gewijzigd? Is het einde van de loongerelateerde uitkering bereikt? Onze WGA-specialisten helpen dan verder met een onderbouwde herbeoordeling in te dienen bij UWV. Naast herbeoordelingen zijn er ook andere interventies die kunnen worden ingezet, zoals een derde spoor, arbeidsdeskundig onderzoek of bedrijfsarts. Wij adviseren over het juiste moment en geven altijd een kosten- en baten-analyse.

Bezwaar en beroep

Een bezwaarschrift wordt ingediend als er sprake is van een onjuiste UWV-beslissing. Dit komt helaas regelmatig voor. De arbeidsdeskundige, zowel als de medische beoordeling kan soms niet correct zijn. Dit heeft als gevolg dat er WGA-schade ontstaat voor de eigenrisicodrager. Matchvermogen zorgt met medisch arbeidsdeskundig bezwaar en beroep voor minder kosten per bezwaar. Wij kunnen als erkend rechtshulpverlener medische informatie inzien. Wij combineren medische en arbeidsdeskundige expertise voor een 95% slagingskans.

Neem contact op voor meer informatie

Wij helpen je graag verder. Misschien onder het genot van een kop koffie of thee? Bijvoorbeeld via teams. Daardoor is vrijwel altijd een afspraak op korte termijn mogelijk. Laat gerust een bericht achter. Je krijgt binnen 24 uur reactie van onze contractmanager Niels.