5 Redenen Voor een Online Tweede Spoor

In het geval van langdurig ziekteverzuim wordt er vaak gekozen voor een tweede spoor traject. Dit is een re-integratietraject waarbij er wordt gekeken naar arbeidsmogelijkheden buiten de organisatie, bij een andere werkgever. In sommige gevallen is het immers niet mogelijk voor de arbeidsongeschikte werknemer om terug te keren binnen de organisatie waar hij of zij werkzaam was. Daarom is een spoor 2 traject altijd van belang. Maar wist je dat een tweede spoor online ook mogelijk is?


Een online tweede spoor is kostenbesparend en biedt veel flexibiliteit. Een dergelijk traject is laagdrempelig en ook minder belastend voor de werknemer in kwestie. Wil jij eenvoudig en snel een tweede spoor traject starten? Overweeg dan zeker het online tweede spoor van Matchvermogen.


Twijfel jij nog of een online tweede spoor een goede optie is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over dit re-integratietraject. We bespreken bovendien 5 redenen voor een online tweede spoor. Zo heb jij alle voordelen overzichtelijk op een rijtje staat en zal je een weloverwogen keuze kunnen maken. Nog geen arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd? Lees dan eerst meer over de voordelen van arbeidsdeskundig onderzoek.

Waarom is een tweede spoor belangrijk?

Voordat we gaan kijken naar enkele redenen om voor een tweede spoor online te kiezen, willen we eerst iets dieper ingaan op het belang van een spoor 2 traject. Want waarom is een tweede spoor nu eigenlijk zo belangrijk? Hier zijn diverse redenen voor te benoemen.

Om te beginnen voldoe je als werkgever aan de wettelijke regels wanneer je een spoor 2 start. Je bent als werkgever namelijk verplicht om volledig zorg te dragen voor de re-integratie van jouw werknemers. Op den duur kan een tweede spoor traject hier ook een onderdeel van uitmaken. De coaching die gepaard gaat met het tweede spoor, bieden jouw werknemers datgene wat ze nodig hebben. Op deze manier voldoe je aan de wettelijke verplichtingen en ben je bovendien een goede werkgever, dat is natuurlijk ook wat waard!

Een tijdige start van een tweede spoor kan kostenbesparend zijn voor de werkgever. Zo kunnen de loonlasten bijvoorbeeld worden gedekt wanneer een werknemer via de loopbaanbegeleiding inderdaad een nieuwe werkgever vindt.
Ook wanneer er voor een werknemer nog wél mogelijkheden zijn binnen de organisatie, wordt er in sommige gevallen toch een tweede spoor gestart. In dat geval dient deze eigenlijk als vangnet voor een volledig re-integratietraject. In een dergelijke situatie kan een online tweede spoor zeker een aanrader zijn. Laten we onderstaand nog eens 5 redenen voor een online tweede spoor onder de loep nemen.

5 redenen voor een online tweede spoor

Steeds meer werkgevers kiezen voor een online traject wanneer ze besluiten een tweede spoor te starten. Dit is niet gek, we leven immers in een wereld waarbij steeds meer zaken online geregeld worden. Een online tweede spoor is niet voor iedereen weggelegd. De werknemer in kwestie moet immers wel fysiek en mentaal in staat zijn om het traject op deze manier te volgen. Wanneer dit echter mogelijk is, brengt een online tweede spoor veel voordelen met zich mee. Onderstaand bespreken we de vijf grootste redenen om een online tweede spoor te starten.

  1. Kostenbesparend

De eerste reden voor een online tweede spoor zijn de kosten. Een online traject is nu eenmaal goedkoper dan een traject waarbij alle partijen fysiek aanwezig moeten zijn. Het is dan ook een goede manier om kosten te besparen voor de werkgever. Een re-integratietraject is vaak al duur genoeg. Is de werknemer dus in staat om het tweede spoor online te volgen? Dan kan dit absoluut een voordelige manier zijn om als werkgever toch te voldoen aan je wettelijke plichten op het gebied van re-integratie.

  1. Eenvoudig & Snel

Een online tweede spoor bij Matchvermogen is eenvoudig en snel geregeld. Wij houden niet van ingewikkelde procedures en lange wachttijden. Wij zorgen er daarentegen voor dat het online traject voor iedereen makkelijk te volgen is. Persoonlijke coaching en begrijpelijke elearnings maken onderdeel uit van het online traject.


Daarnaast is het fijn om te weten dat het online tweede spoor net zo effectief en kwalitatief goed is als het fysieke traject. Matchvermogen zorgt ervoor dat jij bespaart op kosten, zonder dat je inlevert op kwaliteit. Daar kun je van op aan!

  1. Minder belastend

Een fysiek re-integratietraject op locatie kan voor een arbeidsongeschikte werknemer als zeer heftig worden ervaren. De fysieke of mentale gezondheid kan het moeilijk maken om actief deel te nemen aan dit traject. In een dergelijk geval kan een online tweede spoor uitkomst bieden.


Ons online traject is namelijk minder belastend dan een fysiek traject, maar kan tegelijkertijd toch dezelfde vruchten afwerpen. Het is dan ook een fantastische manier om werknemers tegemoet te komen en ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde optimale begeleiding ontvangt.

  1. Laagdrempelig

Naast het feit dat een online traject minder belastend is, kan het ook een stuk laagdrempeliger zijn. De werknemer in kwestie voelt zich waarschijnlijk een stuk meer op het gemak in een omgeving waarin hij of zij zich prettig voelt.
Een online tweede spoor kan een veilig traject zijn waarbij alle partijen zich prettig voelen. Wanneer een werknemer zich op z’n gemak voelt, kan dit bovendien bijdragen aan een succesvol traject. Hier kunnen alle partijen dus hun voordeel mee doen.

  1. Flexibiliteit

Een online spoor 2 is niet locatieafhankelijk. Dit biedt een grote mate van flexibiliteit. Een online re-integratietraject kan overal en op elk gewenst moment. Op deze manier kan een tweede spoor dus altijd worden gestart, ook wanneer er bijvoorbeeld nog een grote focus ligt op het eerste spoor. De flexibiliteit biedt oneindig veel mogelijkheden. Zeker het overwegen waard dus.

Loading

Tweede spoor bij Matchvermogen

Hebben de voordelen van een online tweede spoor jou ook overtuigd? Dan ben je ongetwijfeld op zoek naar een professional waarmee je de handen ineen kan slaan. In dat geval hebben we goed nieuws voor je. Matchvermogen staat voor jou klaar.

Bij ons kun je kiezen voor een online tweede of derde spoor dat van alle gemakken is voorzien. Altijd de hoogste kwaliteit en altijd volledig in overeenstemming met de huidige regelgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een online traject!

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid