Closed
0
0

De afgelopen 8 jaar ontvang ik al een WGA- uitkering op basis van mijn ziekte HIDS, hyper immunoglobine D- syndroom. Dit is een zeldzame ziekte wat een defect in mijn DNA betreft. Er is geen behandeling voor mogelijk, behalve morfine slikken tegen de pijn. Ik ben hierdoor dan ook 80 tot 100% afgekeurd.

Graag zou ik mijn WGA- uitkering omgezet zien naar een IVA – uitkering. (Dit in verband met het mogelijk aankopen van een huis, waarbij mij inkomen omwille van de WGA niet meegenomen kan worden)

Zou dit binnen mij ziektebeeld mogelijk zijn? Wat zijn zaken waar ik mogelijk rekening mee moet houden in het proces van het mogelijk omzetten van mijn uitkering? Zou überhaupt mijn uitkering in gevaar kunnen komen, wanneer een wijziging verzocht wordt? Hoeveel tijd neemt normaliter een dergelijke wijziging in beslag?

Graag verneem ik van u.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Beste,

Voor uw ziektebeeld is het zeker mogelijk een IVA uitkering aan te vragen. Belangrijk om te overwegen:
– Is uw ziektebeeld duurzaam? Zo heeft u zowel beperkingen in basisbewegingen en belastbaarheid als: lopen, staan, zitten, reiken, staan, duwen trekken en kunt u minder dan 2 uur per dag werken?
– Zijn er geen behandelingen mogelijk die aanzienlijke verbetering gaan opleveren?
– Verwacht u enig werk te kunnen verrichten?

Indien u bovenstaande vragen met ja kunt beantwoorden dan denk ik dat er een goede kans van slagen is.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result