Doe recht aan de situatie

Arbeidsdeskundige beoordeling WIA

Loading

Doe recht aan de situatie

Het komt nog al eens voor dat een beslissing van het UWV geen recht doet aan de situatie van een werknemer. Dit is vervelend voor zowel de werknemer als de werkgever. Het gevolg is dat iemand ten onrechte geen of juist wel een uitkering ontvangt. Voor een werkgever kan dit op zowel de korte als de lange termijn grote gevolgen hebben. De werkgever kan voor onverwachte kosten komen te staan, zoals premieverhoging of een verhoging van de voorzieningen. Daarbij is een werkgever verplicht een werknemer te begeleiden. Dat brengt veel kosten met zich mee. Voor een werknemer is een juiste beoordeling net zo belangrijk. Acht UWV dat een werknemer kan werken, maar is dit eigenlijk niet het geval, dan loopt een werknemer zijn uitkering mis. Een schrijnende situatie voor iemand die echt forse beperkingen heeft. Matchvermogen helpt werkgevers en werknemers daarom recht te doen aan de situatie.

Hulp nodig?

Hoe werkt het?

Een herbeoordeling dient goed te worden onderbouwd. Daarom inventariseren wij zowel de medische als arbeidsdeskundig de situatie van een betrokkene. Tijdens onze telefonische of fysieke intake bepalen vragen wij informatie uit. Daarna wordt de brief voor de herbeoordeling besproken en eventueel gecorrigeerd en de slagingskans besproken. De uiteindelijke brief ontvangt u na het verwerken van de correcties. Deze kunt u daarna aangetekend versturen naar UWV. Indien u liever wil dat wij de brief versturen kan dit ook. In dat geval kunnen wij u volledig ontzorgen.

WIA herbeoordeling door een arbeidsdeskundige professional

Mocht het van belang zijn dat onze arbeidsdeskundige mee gaat naar UWV, dan wordt een werknemer uitvoering voorbereid. De werknemer wordt op de hoogte gebracht van alle werkwijzen en weet welke vragen hij moet stellen bij de arbeidsdeskundigen. Kijk gerust eens op Google naar reviews en succesverhalen. Wij helpen u graag verder.

Meer over ons? Neem contact op

Niels, Specialist sociale zekerheid