Tweede spoor

Laagdrempelig, voordelig en sanctieproof re-integratietraject

Loading

Laagdrempelig en innovatief tweede spoor

Matchvermogen helpt (ex-)werkgevers en arbeidsongeschikte werknemers met re-integratiebegeleiding tweede spoor. Wij onderscheiden ons door gespecialiseerde online trajecten. Deze trajecten bevatten e-learning, digitale coaching en, waar nodig, arbeidsdeskundig advies.
We zorgen voor een UWV-bestendig traject, waarbij
sancties worden voorkomen en doorlooptijd wordt verkort. In tegenstelling tot de norm bieden we klanten altijd een maatwerktraject om het beste resultaat te bereiken.

Waarom Matchvermogen derde en tweede spoor?

Topcoaching

Onze coaches hebben naast expertise op het gebied van re-integratie ook vaak een andere professie, zoals psycholoog of mediator. Ook hebben zij kennis over social media training, weerbaarheid en onderhandelen. Wij koppelen de coach op basis van de problematiek.

Modulair

Bij ons is een spoor 2 al mogelijk vanaf € 1595,- We bieden keuze uit online of offline trajecten van
3, 6, 9 of 12 maanden. Voorafgaand aan een re-integratietraject geven wij advies over de beste optie voor jouw werknemer. Daarmee bespaar je kosten en zorg je voor de beste match naar arbeid.

Extra ondersteuning

Wij geloven dat betere resultaten worden bereikt door mensen optimaal te faciliteren, bijvoorbeeld met behulp van
onze unieke e-learnings.
Hierdoor kunnen ook kandidaten
met een beperking zelf gericht
aan de slag met solliciteren.

Wat is een tweede spoor Poortwachter?

Een tweede spoor traject is een re-integratietraject dat moet worden ingezet tijdens arbeidsongeschiktheid van een (ex-)medewerker. Dit in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter of de Ziektewet. Het beoordelingskader UWV geeft aan dat het traject uiterlijk voor één jaar en zes weken dient te worden opgestart. Wordt dit niet gedaan, dan kan UWV aan het einde van de wachttijd van twee jaar een sanctie opleggen aan de (ex-)werkgever. Bijvoorbeeld een jaar langer het loon doorbetalen. Tijdens het spoor 2 traject worden cliënten begeleid bij het vinden van passend werk buiten de (ex-)werkgever. Denk aan ondersteuning bij sollicitatieactiviteiten, zoals sollicitatiecoaching en jobhunting.

carpenter man working on woodworking

Maatwerk, ook als het even lastig is

Insurance agent at work

Na het uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek geven we vrijblijvend advies over de beste optie voor een (ex-)medewerker met betrekking tot het tweede spoor. Omdat er in bepaalde gevallen haast bij is, kunnen we dit binnen 48 uur oppakken. Soms is er een specialistisch bureau nodig, bijvoorbeeld als iemand blind is of een andere, forse beperking heeft. In andere gevallen is een laagdrempelig online traject voldoende. Matchvermogen helpt met vrijblijvend advies over welke optie het best bij de situatie past. Hierdoor bespaar je kosten, maar wel met het beste resultaat.

Online en offline trajecten

Tweede spoor online

Het tweede spoor online traject is speciaal ontwikkeld voor herstellende (ex-)medewerkers. Met e-learning en digitale coaching kunnen wij dit traject voordelig aanbieden, waardoor kosten worden bespaard. Ook kan het worden ingezet bij mensen die zelfstandig kunnen werken. Weet je niet zeker of je (ex-)werknemer hieraan voldoet? Wij helpen met een vrijblijvend adviesgesprek.

Tweede spoor intensief

Een intensief tweede spoor traject via Matchvermogen kenmerkt zich door coaching op locatie bij een cliënt thuis. Dit is met name noodzakelijk wanneer een cliënt zware beperkingen heeft. Soms vinden cliënten het lastig om zelf keuzes te maken of acties te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om kandidaten die weinig ervaring hebben met solliciteren of last hebben van mentale problematiek.

Neem contact op voor meer informatie

Wij helpen je graag verder. Bijvoorbeeld via teams, onder het genot van een kop koffie of thee? Daardoor is vrijwel altijd een afspraak op korte termijn mogelijk. Laat gerust een bericht achter. Je krijgt binnen 24 uur reactie van onze contractmanager Niels.