WHK-bezwaarschrift en controle

Meer dan € 193.728,- op de WHK besparen? Binnen 10 minuten een gratis check-up

085-0870307 – info@matchvermogen.nl

50% Van De Werkgevers Betaalt Onterecht

Het is vervelend als medewerkers ziek worden en niet langer kunnen werken. Voor werknemers én voor jou als werkgever. Er zullen momenten zijn dat er veel moet worden gepland. UWV neemt een beslissing, maar die beslissing is niet altijd de juiste! In veel gevallen betekent dit dat je werknemers die niet kunnen werken ten onrechte betaalt. Daarom controleren wij of UWV de juiste beslissing heeft genomen en helpen wij je graag met jouw WIA-zaken.

Loading

Waarom WHK-bezwaar en -controle door Matchvermogen?

No cure no pay

Vragen staat vrij! Ons advies is gratis en altijd vrijblijvend. Als je wilt dat wij een WHK-controle voor je uitvoeren, maken we duidelijke afspraken; achteraf dus geen onaangename verrassingen. Wij nemen de WHK-check van je over en zorgen voor een professionele afwikkeling. We rekenen alleen als we geld kunnen besparen.

Onze methode

Door onze erkende rechtshulp-verlening is er in 95% van alle bezwaarzaken geen arts nodig. Dit zorgt niet alleen voor aanzienlijke kostenreductie op individuele bezwaren, maar ook voor een snellere afhandeling van het bezwaar. Onze arbeidsdeskundig specialist kan namelijk altijd de gehele procedure afhandelen. Meer informatie.

Volledige ontzorging

De wachttijden bij UWV voor het afhandelen van een bezwaar of herbeoordeling lopen steeds verder op. Dit veroorzaakt veel schadelast voor een (ex-)werk-nemer en (ex-)werknemer. Wij ontzorgen je tijdens deze procedure door het indienen van dwangsommen en het verhalen van geleden schade, zonder meerprijs.

Bezwaar en controle WHK door Matchvermogen

Wat doen wij anders?

Onze aanpak kenmerkt zich door een medisch-arbeidsdeskundige interventie. Na een uitgebreide analyse van jouw instroomlijsten, maken wij naast bezwaar op de WHK ook individueel bezwaar op de ingestroomde dossiers. In sommige gevallen is de bezwaartermijn van een individuele beschikking verlopen. In dat geval doen we een verzoek om herbeoordeling. Meer over onze medisch-arbeidsdeskundige aanpak leest u hier. Hierdoor besparen we per controle gemiddeld zo’n € 48.000
op jaarbasis voor onze klanten.

Hoe werkt het?

Het WHK-bezwaarschrift en de controle vinden plaats aan de hand van de premiebeschikkingen WHK en de bijbehorende WGA- en Ziektewet-instroomlijsten. Na ontvangst van de instroomlijst(en) worden de gegevens op onregelmatigheden gecontroleerd. We tekenen een pro formabezwaar aan en starten daarna direct met controleren. Ook checken we de individuele uitkeringspercentages van de ingestroomde werknemers. In sommige gevallen bellen we ex-werknemers voor meer informatie.

Controle op elke instromer

Jaarlijks kunnen WHK-controles en -bezwaarschriften rond januari worden uitgevoerd. De maximale termijn om bezwaar te maken op de WHK is zes weken. Echter kunnen wij elke instromer in de WGA of Ziektewet het hele jaar door controleren. Wanneer je ons ook inschakelt, wij kunnen gedurende het hele jaar geld
voor bedrijven terugvorderen bij UWV middels het aantekenen van bezwaar en het uitvoeren van herbeoordelingen.

Aanmelden losse dossiers

Twijfel je over een ingestroomde (ex-)werknemer in de WGA en heb je verder geen zicht meer op wat er met deze medewerker is gebeurd? Door gericht bezwaar te maken op de laatste UWV-beslissing, kunnen wij achterhalen wat de status is. Op basis van de informatie geven wij advies of bezwaar zinvol is. Op deze manier voorkom je onnodig langdurige instroom en bereik je daarmee schadelastreductie.

Stappenplan WHK-bezwaarschrift en -controle

  1. Wij brengen de uitkeringen en mogelijke besparingen vrijblijvend in beeld.
  2. Je kiest een model. Een standaard servicefee of no-cure no pay
  3. Je uploadt de WIA-beslissingen in onze omgeving of geeft ons toegang tot het UWV-portaal of via e-herkenning. We stellen daarbij een aantal extra vragen over de dossiers.
  4. Binnen enkele weken hebben wij de volledige instroomlijsten geanalyseerd.
  5. Je ontvangt de uitkomsten in een rapportage.
WHK bezwaarschrift en controle

Vrijblijvend adviesgesprek bezwaar UWV

Matchvermogen gaat in bezwaar tegen WGA- en Ziektewet-beslissingen en onterechte toerekeningen WHK. Daarmee besparen wij voor middel- tot grootzakelijke werkgevers duizenden euro’s. Onze grootste besparing ooit bestond uit vier gerealiseerde IVA’s en reductie van zes incorrecte toerekeningen. Dit resulteerde in een schadelastreductie van zo’n
€ 193.728,- in één enkele check-up voor onze klant! Dit is niet uitzonderlijk! Ook voor jouw bedrijf kunnen wij duizenden tot tienduizenden euro’s schadelast reduceren.