img-1

WHK bezwaarschrift en controle

Voorkom onterechte schadelast op de WHK

Loading

Start met vrijblijvende WIA controle

Het is vervelend als medewerkers ziek worden en niet langer kunnen werken. Voor werknemers, en voor u als werkgever. Er zullen momenten zijn dat er veel moet worden gepland. UWV neemt een beslissing, maar die beslissing is niet altijd de juiste. In veel gevallen betekent dit dat u werknemers die niet kunnen werken ten onrechte betaalt. Daarom controleren wij of het UWV de juiste beslissing heeft genomen en helpen wij u graag met uw WIA-zaken.

Waarom WHK bezwaar en controle door Matchvermogen?

No cure no pay

Vragen staat vrij! Het is eigenlijk “gratis”. Ons advies is gratis en altijd vrijblijvend. Als u wilt dat wij een WHK controle voor u uitvoeren, maken we een duidelijke afspraken. Achteraf dus geen verassingen. Wij nemen de WHK-check van je over en zorgen voor een professionele afwikkeling. We rekenen alleen als we geld kunnen besparen.

Onze methode

Door onze erkende rechtshulpverlening is er in 95% van alle bezwaarzaken geen arts nodig. Dit zorgt niet alleen voor aanzienlijke kostenreductie op individuele bezwaren, maar ook een snellere afhandeling van het bezwaar. Onze arbeidsdeskundig specialist kan namelijk altijd de gehele procedure afhandelen. Meer informatie.

Volledige ontzorging

De wachttijden bij UWV voor het afhandelen van een herbeoordeling of bezwaar lopen steeds meer op. Dit veroorzaakt veel schadelast voor een (ex-)werknemer en (ex-)werknemer. We ontzorgen je tijdens deze procedure door het indienen van dwangsommen en het verhalen van geleden schade zonder meerprijs.

Bezwaar WHK en controle door Matchvermogen

Wat doen wij anders?

Onze aanpak kenmerkt zich door een medisch arbeidsdeskundige interventie. Na een uitgebreide analyse van uw instroomlijsten maken wij naast bezwaar op de WHK ook individueel bezwaar op de ingestroomde dossiers. In sommige gevallen is het bezwaartermijn verlopen van een individuele beschikking. In dat geval doen we een verzoek om herbeoordeling. Meer over onze medisch arbeidsdeskundige aanpak leest u hier. Daardoor besparen we gemiddeld zo’n 48 duizend euro op jaarbasis per controle voor onze klanten.

Hoe werkt het?

Het WHK-bezwaarschrift en de controle vindt plaats aan de hand van de premiebeschikkingen WHK, de bijbehorende WGA- en Ziektewet-instroomlijsten. Na ontvangst van de instroomlijst(en) worden de gegevens op onregelmatigheden gecontroleerd. We tekenen een pro-formabezwaar aan en starten daarna direct met controleren. Ook checken we de individuele uitkeringspercentages van de ingestroomde werknemers. In sommige gevallen bellen we ex-werknemers voor meer informatie.

Controle op elke instromer

Jaarlijks kunnen WHK controles en bezwaarschriften kunnen rond januari worden uitgevoerd. De maximale termijn om bezwaar te maken op de WHK is 6 weken. Echter kunnen wij elke instromer in de WGA of Ziektewet het hele jaar door controleren. Wanneer je ons ook inschakelt, wij kunnen het hele jaar geld voor bedrijven terugvorderen bij UWV door het aantekenen van bezwaar en het uitvoeren van herbeoordelingen.

Aanmelden losse dossiers

Heeft u twijfel over een ingestroomde (ex-)werknemer in de WGA en heeft u verder geen zicht meer op wat er met deze medewerker is gebeurd? Door gericht bezwaar te maken op de laatste UWV beslissing kunnen wij achterhalen wat de status is. Op basis van de informatie geven wij advies of bezwaar zinvol is. Op deze manier voorkomt u onnodig langdurige instroom en daarmee schadelast reductie.

Stappenplan WHK bezwaarschrift en controle

  1. Wij brengen de uitkeringen en mogelijke besparingen vrijblijvend in beeld
  2. Je uploadt de WIA-beslissingen in onze cloudomgeving of geeft ons toegang tot het UWV portaal of via e-herkenning. We stellen daarbij een aantal extra vragen over de dossiers.
  3. Binnen enkele weken hebben wij de volledige instroomlijsten geanalyseerd
  4. Je ontvangt de uitkomsten in een rapportage
WHK bezwaarschrift en controle

Vrijblijvend adviesgesprek bezwaar UWV

Matchvermogen gaat in bezwaar tegen WGA- en ziektewetbeslissingen en onterechte toerekeningen WHK. Daarmee besparen wij voor middel tot groot zakelijke werkgevers duizenden euro’s. Onze grootste besparing ooit bestond uit 4 gerealiseerde IVA’s en reductie van 6 incorrecte toerekeningen. Dit resulteerde in een schadelastreductie van meer €193.728, – in een enkele checkup voor onze klant. Dit is niet uitzonderlijk! Ook voor jouw bedrijf kunnen wij duizenden tot tienduizenden euro’s schadelast reduceren.

img-3