Bezwaar WIA

Doe recht aan de situatie. Ga voor IVA of WGA

Loading

Wij helpen van bezwaar WIA recht te doen aan de situatie

Matchvermogen tekent bezwaar en beroep aan tegen WGA of -35% beslissingen als er sprake is van een onjuiste afgifte. Ook helpen wij duidelijkheid verschaffen als er twijfels zijn over de juistheid van uitkeringspercentages. Met behulp van onze medisch arbeidsdeskundige methode hebben realiseren wij een 95% slagingspercentage.

Bekijk onze referenties voor meer ervaringen van eigenrisicodragers WGA en particulieren.

Waarom bezwaar WGA door Matchvermogen?

Erkend door UWV

Matchvermogen is erkend rechtshulpverlener. Alleen partijen die kwalitatief zijn en hun processen op orde hebben worden daarvoor aangemerkt. Bovendien bevoegd dit ons om medische informatie in te zien. Onze expert kan dan ook zowel arbeidsdeskundig als medisch in bezwaar gaan.

95% geen arts nodig

Door onze erkende rechtshulpverlening is er in 95% van alle bezwaarzaken geen arts nodig. Dit zorgt niet alleen voor aanzienlijke kostenreductie, maar ook een snellere afhandeling van het bezwaar. Onze arbeidsdeskundig specialist kan namelijk altijd de gehele procedure voor je afhandelen.

Volledige ontzorging

De wachttijden bij UWV voor het afhandelen van een herbeoordeling of bezwaar lopen steeds meer op. Dit veroorzaakt veel schadelast voor werknemer en werkgever. We ontzorgen je tijdens deze procedure door het indienen van dwangsommen en het verhalen van geleden schade zonder meerprijs.

Hoe werkt bezwaar WGA?

Fase 1: Pro forma bezwaar

Met bezwaar WIA bedoelen mensen vaak dat zij bezwaar willen aantekenen tegen een WGA beslissing. Deze beslissing komt tot stand na de initiële keuring door UWV of herbeoordeling. Om erachter te komen hoe UWV de beslissing heeft onderbouwd tekenen wij allereerst pro-forma bezwaar aan. Daarmee ontvangen we zowel de medische als arbeidsdeskundige informatie. Op basis daarvan gaan we na of een bezwaar WIA zinvol kan zijn. Ook gaan we in gesprek met betrokkenen.

Fase 2: Bezwaar aantekenen

Tijdens fase 2 gaan we de bevindingen die we tijdens het pro-forma bezwaar hebben geformuleerd noteren in een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift bestaat uit context, constateringen door onze medisch arbeidsdeskundige en/of juridische argumenten. In 95% van de gevallen kunnen wij zonder arts een bezwaarschrift winnen. In 5% van de gevallen kan het nuttig zijn om extra medische informatie op te laten stellen door een arts om bewijslast te genereren.

Stap 3: Beroepschrift

Als de uitkomst van het bezwaar niet naar verwachting is, dan gaan we in beroep tegen de beslissing. Deze werkwijze loopt hetzelfde als het bezwaar. We gaan eerst in pro-formaberoep, waarna we een afweging maken om in beroep te gaan. Bij het beroep komt er meestal een hoorzitting aan te pas. Daarvoor gaan we naar de rechter. In sommige gevallen is het nodig om een arts in te schakelen die extra bewijslast aanlevert als onderbouwing.

Wat levert het op?

UWV beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor een WGA of IVA na twee jaar ziekte. UWV geeft jaarlijks duizenden WIA-uitkeringen af. Daarvan is ongeveer 40% een IVA-uitkering. Als (ex-)werkgever is er een groot belang dat een (ex)werknemer in de juiste uitkeringscategorie valt. Het niet juist nemen van beslissingen door UWV levert een schadepost op van tot wel  € 64.550. Voor een werknemer kan dit eveneens zorgen voor duizenden euro’s aan misgelopen uitkering.

Vrijblijvend adviesgesprek bezwaar UWV

In veel gevallen kan een bezwaar of beroep lonend zijn om recht te doen aan de situatie. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geven wij aan wat voor u de beste opties zijn. Meer over onze methode? Neem dan contact op voor meer informatie.

Neem contact op voor meer informatie