Casemanager Poortwachter

Loading

Complexe verzuimdossiers, bezwaar en beroep

Onze arbeidsdeskundige casemanagers staan altijd klaar om ondersteuning te bieden bij ingewikkelde verzuimdossiers. Ze begrijpen dat dit een tijdrovende en ingewikkelde taak kan zijn, vol met juridische en medische termen die moeilijk te begrijpen zijn. Daarom bieden we hun expertise aan om u te helpen door het verzuimproces te navigeren of te ontzorgen. Tevens helpen we u bij medisch- juridische dossiers. Bijvoorbeeld als er een herbeoordeling, bezwaar of dwangsom moet worden ingediend.

Kennismaking plannen? Bel: 085-0870307

Loading

Onze aanpak. Pragmatisch, ontzorgend en specialistisch.

Stap 1: Analyse

We beginnen met een grondige evaluatie van het verzuimdossier om een volledig beeld te krijgen van de situatie. Dit omvat het bekijken van medische verslagen, arbeidsovereenkomsten, en eventuele eerdere correspondentie met betrekking tot het verzuim. Ze zorgen ervoor dat ze alle relevante informatie hebben om een effectief plan van aanpak te ontwikkelen.

Stap 2: Plan

Vervolgens werken we samen met u om een strategie te ontwikkelen die zowel de belangen van de werknemer als die van de organisatie dient. We kunnen u adviseren over de beste manier om met de werknemer te communiceren, welke stappen u kunt nemen om het verzuim aan te pakken, en hoe u eventuele toekomstige verzuimgevallen kunt voorkomen.

Stap 3: Oplossing

Daarnaast kunnen onze casemanagers en bewaarspecialist ook optreden als bemiddelaar tussen de werknemer en de werkgever. Ze kunnen helpen om misverstanden te verhelderen en te zorgen voor een open en eerlijke communicatie. Dit kan helpen om eventuele conflicten op te lossen en kan bijdragen aan een snellere terugkeer naar het werk of in spoor twee.

Voorkom loonsancties

Tijdens de eerste 104 weken van het ziekteverzuim van een werknemer, dient de werkgever zich aan een aantal strikte verplichtingen te houden. Zo dient er een kwalitatief poortwachter dossier te zijn opgesteld. Dit houdt in dat bepaalde documentatie moet zijn ingevuld door de werknemer en de werkgever. Een dergelijk document kan het plan van aanpak zijn, of de eerstejaarsevaluatie. Dit zijn zaken waar onze casemanager poortwachter u bij kan ondersteunen. Naast deze documentatie dient regelmatig de medische situatie te worden gecheckt door de bedrijfsarts en dienen bepaalde specialisten, zoals een arbeidsdeskundige of tweede spoor begeleider, tijdig te worden ingezet.

Schadelastreductie

De casemanager Poortwachter van Matchvermogen snapt uw belangen en hoe financiƫle schadelast ontstaat tijdens de Wet Verbetering Poortwachter. Daarvoor is veel ervaring noodzakelijk in de verzekeringsbranche, kennis van arbeidsrecht, re-integratietrajecten en met UWV. Daarom werkt Matchvermogen alleen samen met casemanagers die op al deze vlakken ervaring en kunde hebben, RCCM / CROV zijn gecertificeerd of geregistreerd. Bent u benieuwd naar een van onze casemanagers? Neem dan gerust contact met ons op. Wij matchen de beste casemanager aan de opdracht.

Inzet interventies

Onze specialisten hebben uitgebreide kennis van de wet- en regelgeving en werken nauw samen met specialisten op het gebied van arbeidsrecht, psychologie en re-integratie. Dit zorgt ervoor dat elk traject zorgvuldig wordt afgestemd op de specifieke situatie en behoeften van de werknemer, wat de kans op een succesvolle terugkeer naar het werk maximaliseert. Door deze professionele aanpak kunt u rekenen op effectieve ondersteuning die het welzijn van uw personeel bevordert en tegelijkertijd uw organisatie beschermt tegen onnodige risico’s en kosten.

Ontzorging

Of het nu hulp is bij een plan van aanpak maken, een arbeidsdeskundige inschakelen of het in orde maken van een verzuimdossier. Wij helpen je met een pragmatische en concrete oplossing je verzuimdossiers in orde te maken in de WGA, Ziektewet en Poortwachter. Onze dienstverlening is erop gericht om werkgevers te ontlasten bij alle aspecten van verzuimbeheer en de re-integratie van medewerkers. We begrijpen dat dit proces tijdrovend en vaak ingewikkeld kan zijn, daarom bieden we op maat gemaakte ondersteuning aan die past bij de unieke behoeften van elke organisatie.

Wie zijn onze specialisten?

Verzuim is complex. Dat weten wij maar al te goed. Onze casemanagers en bezwaarspecialisten zijn arbeidsdeskundigen en casemanagers met jarenlange praktijkervaring. Door de jaren heen hebben we duizenden casussen voorbij zien komen. Conflicten, fraude, zeer ingrijpende situaties van werknemers enzovoorts. We snappen dat verzuim complex is, we denken mee met jouw belangen en geven praktische tips of ontzorgen. Handel naar jouw visie binnen de kaders dat is ons motto.