Bezwaar TVB2 ex-werkgever

Herboordeling ziektewetdossier nodig?

Loading

Bezwaar TVB2 niet correct?

Fouten in de TVB2 beoordeling komen vaak voor. Mede door drukte bij UWV, marginale inzet van ervaren artsen of simpelweg fouten tijdens keuringen. Daardoor lopen werkgever en werknemer veel onnodige financiële schade. Matchvermogen helpt werkgevers en werknemers recht te doen aan de situatie. Wij helpen bij bezwaar, beroep, een herbeoordeling en met UWV-begeleiding recht te doen aan de situatie. Een correcte beslissing realiseer je samen met onze specialisten.

Wat is een TVB2

Een bezwaar TVB2 (toets verbeterde belastbaarheid) is een tweedejaars ziektewetbeoordeling. Deze beoordeling wordt ook wel een EZWB2 genoemd. Het doel van deze beoordeling is om (ex-)werknemers te beoordelen op hun belastbaarheid. In veel gevallen wordt een dergelijke beoordeling aangevraagd door een (ex-)werkgever die eigenrisicodrager is voor de WGA. Is een werknemer > 65% hersteld? Dan wordt de Ziektewetuitkering beëindigd. Ook beoordeeld UWV of er mogelijk sprake is van duurzame beperkingen. Waardoor een IVA-uitkering wordt toegekend.

Waar gaat het vaak mis?

Tijdens een UWV beoordeling zoals de TVB2 zijn er meerdere zaken die verkeerd kunnen worden meegenomen in een weging. Dit kan leiden tot een onjuiste beslissing die geen recht doet aan de situatie. Een voorbeeld van waar het mis kan gaan is het interpreteren van de medische informatie. Deze informatie wordt vertaald in beperkingen. Vervolgens worden de beperkingen door de arbeidsdeskundige in een systeem (CBBS) gevoerd. Uit het systeem volgen functies die passen bij de draagkracht van werknemer. Als de verzekeringsarts verkeerde beperkingen constateert, teveel of te weinig, dan komen er te veel of te weinig functies uit het systeem. Op basis van het inkomensverlies in vergelijking met deze functies wordt vervolgens het arbeidsongeschiktheidspercentage opgesteld. Al met al een ingewikkeld verhaal, waarbij een gesprek met de verzekeringsarts, arbeidsdeskundige of uitkeringsmedewerker grote gevolgen kan hebben.

Onze werkwijze

Matchvermogen schakelt medische en arbeidsdeskundige specialisten voor je in voor bezwaar TVB2. Tijdens een bezwaar kijken we naar wat een verzekeringsarts voor beperkingen opstelt. Klopt er iets niet? Of is er niet genoeg informatie meegenomen? Dan stellen we een argumentatie op die gebruikt wordt in het bezwaar. Ook kijken we naar het arbeidsdeskundige gedeelte. Zijn de juiste functies geduid? Is de beoordeling correct uitgevoerd? We geven je een duidelijke terugkoppeling en advies.

Hoe nu verder?

Je vraagt gemakkelijk een offerte op maat aan via onze offertepagina. Heb je meer vragen dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Na een korte oriëntatie geven we je een eerlijk advies over de slagingskans. Daarna voeren we een uitgebreide intake uit en nemen we alles over het bezwaarschrift voor je uit handen.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid