Sanctierisicoscan UWV

Bespaar tot wel  € 26.880,  – per casus aan sancties

Tijdens de Wet Verbetering Poortwachter zijn er enkele zaken die een werkgever goed in de gaten moet houden. Zo verwacht UWV dat er binnen bepaalde termijnen deskundige worden ingezet, dat u alles doet om uw werknemer aan het werk te helpen en dat u een arbeidsdeskundig onderzoek instelt. Wij helpen u met onze sanctierisicoscan gemiddeld zo’n € 26.880,  – te besparen per zieke werknemer.

Vierduizend sancties per jaar

Elk kwartaal worden er volgens UWV ongeveer 1000 sancties opgelegd. Het aantal sancties per jaar stijgt gestaag, ongeveer met 10% per jaar. Veel sancties worden inhoudelijk gegeven op spoor 2. Dit betekend dat tweede- en derde spoor bedrijven niet succesvol zijn geweest in het zoeken van juiste functies of dat er geen goede arbeidsdeskundige afweging is gemaakt. Dit kunt u met behulp van Matchvermogen voorkomen.

Quickscan sanctiebeleid

Met onze quickscan sanctiebeleid inventariseren wij binnen een dagdeel uw verzuim- en sanctiebeleid. Op basis daarvan komen wij met een aantal concrete adviezen die uw sanctierisico aanzienlijk laten doen afnemen. Mocht er een implementatietraject nodig zijn voor het beleid, dan kunnen wij dit op maat inrichten. Dit doen wij met behulp van een Lean6sigma methodiek.

Loading

Quickscan werknemersdossier

Met de onderstaande sanctierisicoscan kunt u binnen 30 seconden zicht krijgen op uw sanctierisicoadvies. Heeft u dossier een hoog sanctierisico? Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen dit risico te beperken. Met onze audits en arbeidsdeskundige oplossingen kunnen wij de schadelast van de sanctie of de sanctie in zijn geheel voorkomen.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.