Voorbeeld sollicitatiebrieven, vacaturesites, vragenlijsten en CV’s

Om goed beslagen van ijs te komen als je gaat solliciteren tijdens een tweede spoor is het goed om onderzoek te doen naar jezelf met behulp van vragenlijsten. Naast kennis over jezelf is een goede brief en mooi CV nog altijd belangrijk om een goede indruk te wekken richting een potentiële nieuwe werkgever. Daarom hebben wij hieronder een aantal voorbeeld Cv’s opgesomd, voorbeeld-sollicitatiebrieven, handige websites met vragenlijsten en beroepengidsen.

Hoe werkt het?

Klik op een link om de documenten te downloaden of om te navigeren naar de website naar jou keuze. Om meer resultaat uit jou sollicitaties te halen kun je vrijblijvend e-learnings volgen van Matchvermogen via onze e-learning pagina.

Handige websites voor sollicitaties

Ga je starten met solliciteren? Dan is het handig om de onderstaande websites in je browserbalk op te nemen. Op deze manier kun je elke dag dat je sollicitatie-activiteiten wil bijhouden snel naar deze sites navigeren. Abonneer je bovendien op de vacaturewebsites voor vacature-updates.

VacaturesitesBeroepskeuzetesten
https://stagemarkt.nl/https://www.123test.nl/
https://indeed.nl/https://www.nationaleberoepengids.nl/
https://www.monsterboard.nl/https://www.jobpersonality.com/
https://www.intermediair.nl/https://talentz.nl/
https://www.werkzoeken.nl/https://www.talent-pro.com/

Voorbeeld CV’s

Je CV is een visitekaartje als je gaat solliciteren. Niet altijd is een super gedesigned CV nodig. Het is afhankelijk van de baan waarop je solliciteert. Kijk zelf of de onderstaande CV’s bij je passen of doe inspiratie op over hoe een CV wordt vormgegeven.

Sollicitatiehulpmiddelen

Onderstaande brieven zijn voorbeelden die je kunnen helpen met een start te maken om te gaan solliciteren. Mis je een bepaald type sollicitatiebrief? Laat dan even een reactie tegen in de reacties.