Spoor 2 en Arbeidsdeskundige Amsterdam en omstreken

De arbeidsdeskundige Amsterdam en omstreken van Matchvermogen helpt u verder met al uw re-integratievraagstukken, subsidiebegroting en arbeidsdeskundige onderzoeken. Matchvermogen verzorgt een compleet re-integratieadvies waarmee uw werknemers weer duurzaam inzetbaar worden.

Waarom een arbeidsdeskundige inschakelen?

De Wet Verbetering Poortwachter verwacht van een werkgever dat er re-integratie-inspanningen worden ondernomen. Het doel daarvan is om een werknemer weer aan het werk helpen. Een onderdeel daarvan is de inzet van een arbeidsdeskundig onderzoek. Als de re-integratie rondom het eerste ziektejaar in eigen werkzaamheden nog niet is gelukt, dan onderzoekt de arbeidsdeskundige met een arbeidsdeskundig onderzoek of er wellicht ander werk op de arbeidsmarkt beschikbaar is of aangepast werk in het eigen werk mogelijk is.

Ga voor onze eigenrisicodrager specialisatie

Veel werkgevers kennen de arbeidsdeskundige onderzoeken die worden uitgevoerd binnen de eerste twee ziektejaren. Echter is de inzet van een arbeidsdeskundige binnen de WGA en Ziektewetperiode e net zo belangrijk en wellicht zelfs belangrijker. Er wordt nog wel is aangenomen dat een werkgever na de eerste twee ziektejaren niet meer verantwoordelijk is voor de re-integratie van de werknemer. Dit klopt deels. De werkgever is inderdaad niet verantwoordelijk voor de re-integratie als niet- eigenrisicodrager. Echter, betaald de werkgever wel de gedifferentieerde Ziektewet of WGA-premie. Als eigenrisicodrager is de werkgever zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van de werknemer. Dat betekent dat er moet worden gekeken waar en wanneer iemand kan re-integreren en dat er controle moet worden uitgeoefend op de beschikkingen van het UWV.

Arbeidsdeskundige Ziektewet en WGA

Tijdens de WGA en de Ziektewet is het van belang dat er zo snel mogelijk wordt uitgezocht waar de werknemer met mogelijkheden zich op kan gaan focussen. Het advies zal daarom dan niet alleen bestaan uit een op beperkingen geduid onderzoek en analyse. Het betreft ook een duidelijk Matchingsprofiel waarmee de werknemer eventueel met derde spoor ondersteuning gericht op kan gaan focussen.

Meer dan een onderzoek

Naast het ontdekken van de arbeidsmogelijkheden binnen de verschillende sporen is het een wettelijke verplichting voor de werkgever om een arbeidsdeskundige in te zetten. Het is onze visie dat het moment van een arbeidsdeskundig onderzoek belangrijk is voor de verdere re-integratie of een passende oplossing. Daarom geven we niet alleen advies over de arbeidsmogelijkheden, maar bieden we een totaalpakket.

Verkort doorlooptijd

Matchvermogen kan samen met haar partners direct starten met een tweede spoor traject. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite voor de werkgever en werknemer, maar zorgt dus ook voor een vermindering van verzuimdagen. De arbeidsdeskundige geeft direct adviezen mee aan de tweede spoor begeleider, waardoor er geen ruis ontstaat. Een afspraak kan snel worden gemaakt.

Derde en tweede spoor Amsterdam

Met ons derde en tweede spoor traject Amsterdam zorgen wij ervoor dat werknemers snel en duurzaam aan de slag kunnen. Dit doen wij met data-analyse, een op maat traject en resultaatgericht werken. Wij komen naar uw werknemer toe op locatie, of op de werkvloer. Daarnaast geven wij advies over spoor één als dat gewenst is. Onze RCCM/CROV re-integratiecoaches staan voor u klaar. 

Data analyse en persoonlijke aandacht

Het is onze missie om de perfecte match te kunnen maken tussen vermogen en werk. Daarom hebben wij een machine-learning model ontwikkeld wat helpt met het zoeken van deze Match. Wij passen continu ons algoritme aan om ervoor te zorgen dat we een zo een hoog mogelijke slagingskans kunnen behalen. Neem gerust contact op voor meer informatie en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

Waarom Matchvermogen?

 • Op een gewenste locatie
 • Altijd aangeboden in combinatie met jobhunting
 • Arbeidsdeskundige coaching en advies
 • RCCM / CROV gecertificeerde coaches
 • Unieke werknemersbank
 • E-health / sollicitatie programma

Wet verbetering poortwachter en WGA

Tijdens de eerste twee ziektejaren dient een re- integratietraject te worden ingezet dat een werknemer helpt om nieuw werk te zoeken. Dit heet een tweede spoor traject. Een derde spoor is een traject dat wordt ingezet na de eerste twee ziektejaren. Bij Matchvermogen is dit met name gericht op jobhunting en het intensief zoeken naar banen door zowel de begeleider als werknemer. Wij geven u graag meer informatie over dit unieke traject.

Beste kansen geven aan uw werknemer?

Met Matchvermogen geeft u uw werknemer de beste kansen op het vinden van een baan. Wij Matchen uw werknemer met behulp van coaching en innovatieve matchingstechnieken. Daarvoor combineren we data met coaching door RCCM en CROV re-integratiebegeleiders.

Subsidiemogelijkheden

Als werkgever kunt u aanspraak maken op diverse subsidiemogelijkheden als uw werknemer ziek is. Zo kunt u loonsubsidie ontvangen als uw werknemer ooit is opgenomen in het doelgroepenregister, hoeft u soms niets te betalen voor een werknemer met een WGA status of krijgt u subsidie voor ergonomische hulpmiddelen in uw bedrijf. Wij helpen u deze subsidies aan te vragen en informeren u als tijdens een traject blijkt dat u hier recht op heeft.

Gespecialiseerd outplacement traject

Matchvermogen verzorgt outplacement trajecten die zijn gericht op het stimuleren en motiveren van mensen die een baan zoeken die bij hen past. Na ziekte of een arbeidsconflict kan er een situatie ontstaan waarbij zowel de werkgever als de werknemer de arbeidsovereenkomst willen beëindigen. Als onderdeel van deze overeenkomst kan uit coulance of op basis van een VSO een outplacement traject worden aangeboden.

Voordelen voor (ex)werkgevers

 • Belastingaftrekbaar
 • Aftrekbaarheid transitievergoeding
 • Een goed gebaar naar je (ex)werknemer

Waarom outplacement

Als ex-werknemer is het niet altijd voor de hand liggend om direct te gaan starten met een outplacement traject na uit dienst treding. Mensen voelen zich nog te verbonden met het oude werk en zijn toe aan een rustperiode. Helaas laten de praktijk en de cijfers zien dat hoe langer je afstand neemt van de arbeidsmarkt, hoe moeilijker je daar ook weer in komt. Het is daarom van belang dat er snel wordt gestart met een outplacement traject.

Maatwerk

Iedereen is anders, daarom is elk traject ook anders. Samen met een ervaren coach ga je aan de slag waar je je op het moment bevindt op de arbeidsmarkt. Heb je dusdanig veel vaardigheden dat je al kunt solliciteren? Dan zijn wij jouw jobhunter. Wekelijks zoeken wij functies en bellen wij organisaties die bij jou passen. Heb je meer vaardigheden en coaching nodig? In dat geval helpen we je met het ontwikkelen van sollicitatiecompetenties en coaching.

Waarom Matchvermogen arbeidsdeskundig onderzoek en spoor 2

 • Subsidieadvies
 • WGA-risicoadvies
 • Opbouwschema
 • Gespecialiseerd in WGA/ZW
 • Aansluitend een derde spoor traject

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.