Spoor 2 re-integratie voorkomt sancties door UWV

Een spoor 2 reintegratie traject met de beste prijs- en kwaliteitverhouding

Spoor 2 reintegratie is een verplichting binnen de wet verbetering poortwachter. Als een arbeidsdeskundige stelt dat een werknemer geen werk meer kan verrichten bij de eigen werkgever dan dient er een spoor 2 reintegratie opgestart te worden. Tijdens dit traject wordt een werknemer begeleid richting ander werk ’tweede spoor’. Er wordt een gespecialiseerde coach gekoppeld die precies weet waar mogelijkheden liggen. Het doel van het traject is naast re-integratie compliant zijn aan regel- en wetgeving, zoals de Wet Verbetering Poortwachter.

Waarom spoor 2 reintegratie via Matchvermogen

  • Gespecialiseerde coaches (RCCM/CROV)
  • Digitaal en daarom voordelig voor werkgever
  • Wij werken met data-analyse en Matching
  • Naast coaching op maat een e-learning pakket voor de werknemer
  • Betere resultaten dan een regulier traject

Waarom werken met data?

Uit onderzoek door Matchvermogen onder 20 tweede spoor bedrijven blijkt dat een tweede spoor zelden succesvol is. Daarmee wordt, bedoelt dat iemand daadwerkelijk ook geplaatst wordt. Dit heeft meerdere oorzaken. Vaak is er complexe problematiek gaande, wordt een spoor twee te laat ingezet of passen de gezochte functies niet bij de belastbaarheid en motivatie van een werknemer. Daarom is het extra belangrijk om te kijken naar functies die aansluiten op de beperkingen, het vermogen van de werknemer en kwaliteiten van een werknemer. Dit doet Matchvermogen onder andere met behulp van data-analyse. Op deze manier kunnen wij de beste resultaten realiseren voor werknemers.

Resultaatgericht, maar ook mensgericht

Niet alles kan worden onderbouwd en worden opgelost met data. Mensen blijven mensen en zijn geen voorspelbare datapunten. Daarom gaan we naast een resultaatgerichte aanpak aan de slag met gecertificeerde coaches die onder andere CROV/RCCM geschoold zijn. We kiezen voor een aanpak op maat, waarbij uw client echt krijgt wat hij of zij nodig heeft.

Tweede spoor light of intensief traject?

Een tweede spoor light is een laagdrempelig traject dat is bedoelt voor werknemers die zicht hebben op herstel, maar waarbij er nog wel twijfel is of deze persoon gaat herstellen. Het traject wordt digitaal aangeboden waarbij een werknemer via Zoom, Google meet of Teams wordt gecoacht. Daarom kunnen wij het traject voordelig aanbieden. Kandidaten daar uiteraard wel digitaal vaardig voor te zijn. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek gaan we na of uw kandidaat in aanmerking komt voor dit traject. Als blijkt dat het light traject niet geschikt is, verwijzen wij u graag door naar onze partners.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.