5 producten die je werkplek gezelliger maken

Een fijne werkplek is een plaats waar werknemers graag heen gaan. Wanneer er goede condities  zijn geschapen op de werkplek, zullen werkers zich op hun gemak doen voelen en beter presteren, dan wanneer die condities ontbreken. Het scheppen van een aangename werksfeer door o.a. een goede belichting van de werkruimtes zal een van de aspecten zijn die prettig en gezellig overkomen.

1. Gordijnen en lamellen

Raambekleding is niet alleen thuis sfeervol, maar kan een kantoor ook gezelliger maken, De keus moet wel zorgvuldig zijn wat betreft de kleur, en stijl, zodat het niet saai of integendeel frivool overkomt. Het beste is om een professional in te schakelen om samen met het personeel te zorgen voor de juiste aankleding. Dit geeft het personeel de gelegenheid ook met elkaar te communiceren over wat wel en wat niet past binnen de cultuur van de werkplek, zodat er met het advies van die deskundige een keus gemaakt kan worden waar iedereen zich in terug kan vinden. Dit principe kan overal worden toegepast als het gaat om stimulering van de saamhorigheid, en gezelligheid op de werkplek.

 2. Planten en plantenbakken

Kantoorplanten zijn niet weg te denken in een gezellige omgeving en doen het ook heel goed op de werkplek. Een goed verzorgde plant hoort in een prachtige plantenbak te staan, zodat de plant zich er lekker in voelt en er mooi uitziet, maar ook de plantenbak  moet een sieraad voor het oog zijn. Er zijn bijzondere plantenbakken die zeker de gezelligheid sfeer op kantoor zullen verhogen.

 3. Magnetron

Een magnetron op de werkplek is best wel handig, als je een keertje bijvoorbeeld moet overwerken, en een kant en klaar soepje wilt opwarmen. Hup in de magnetron, en je kunt even gezellig je soep gaan gebruiken. Of gewoon snel een warme kruik voor een pijnlijke plek na een blessure op kantoor. Het is gewoon handig om zo een apparaat op kantoor te hebben.

 4.  Koffieapparaat

De meeste kantoren beschikken reeds over een koffieapparaat, maar als dat niet het geval is op jouw werkplek, dan wordt het tijd dat jullie een aanschaffen, omdat koffie sowieso zorgt voor gezelligheid. Alleen de geur van een bakje vers gezette koffie is al voldoende om je die boost aan je humeur te geven. Een koffiezet apparaat is niet weg te denken op de werkplek.

5. Sportdagen

Om de saamhorigheid, te stimuleren, kunnen er binnen en of buiten sportactiviteiten worden georganiseerd, waarbij verschillende afdelingen tegen elkaar uitkomen met  bijvoorbeeld dammen, schaken, bridge of andere kaartspelen, voetbal of basketbal evenementen, afhankelijk van de grootte van het bedrijf kunnen er sportevenementen tegen andere bedrijven worden georganiseerd. Dansavonden, Yoga, en Gym activiteiten kunnen allemaal in werkverband verwezenlijkt worden. Het bedrijf kan bijvoorbeeld lid worden van Sportverenigingen tegen een speciale prijs waarbij het personeel gratis gebruik kan maken van de faciliteit. Hetzelfde geldt ook voor dans en yoga. Welke werknemer zal niet blij zijn in de gelegenheid gesteld te worden om  te genieten van deze activiteiten op kosten van de werkgever? Dat is pas gezellig en de werkprestaties zullen hierdoor zeker positief beïnvloed worden door deze geste van hun bedrijf. Om te starten met sporten op de werkplek kun je natuurlijk ook een yogamat aanschaffen.