10 dingen die je werkplek leuker maken

Als je lange uren op kantoor doorbrengt, is het belangrijk om een werkplek te hebben waar je je op je gemak voelt. Een omgeving die saai en inspiratieloos is, kan je werkprestaties negatief beïnvloeden en zelfs leiden tot stress en vermoeidheid. Maar hoe maak je je werkplek nou leuker? In dit artikel delen we zes eenvoudige tips die je kunt gebruiken om je werkruimte te transformeren in een inspirerende, comfortabele en gezellige plek waar je met plezier kunt werken. Of je nu thuis werkt of op kantoor, deze tips zijn voor iedereen geschikt. Met deze 10 dingen die je werkplek leuker maken kun je weer vol energie aan de slag.

1.Stoelen voor de Lobby

Mooie stoelen in een lobby kunnen een enorme bijdrage leveren aan de uitstraling en sfeer van een werkplek. Een lobby is immers de eerste ruimte die klanten, bezoekers en werknemers zien bij binnenkomst. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte een gastvrije en uitnodigende sfeer heeft. Comfortabele en stijlvolle stoelen zijn daarbij onmisbaar.

Door te kiezen voor mooie stoelen met een comfortabele zitting en rugleuning, creëer je direct een gevoel van gastvrijheid en comfort. Bezoekers en werknemers voelen zich meteen welkom en kunnen ontspannen terwijl ze wachten. Daarnaast kan de keuze voor mooie stoelen bijdragen aan de uitstraling van de werkplek. Een lobby met stijlvolle en goed gekozen stoelen geeft immers een professionele en verzorgde indruk.

Er zijn veel verschillende soorten stoelen verkrijgbaar die geschikt zijn voor een lobby. Zo kun je kiezen voor klassieke fauteuils met een elegante uitstraling, of juist voor moderne stoelen met een strak design. Het is belangrijk om stoelen te kiezen die passen bij de uitstraling en stijl van de werkplek. Door te investeren in mooie stoelen voor de lobby, kun je niet alleen bijdragen aan de sfeer en uitstraling van de werkplek, maar ook aan het comfort en welzijn van de bezoekers en werknemers.

2. Nep plantmuur

Een nep-plantmuur is een geweldige manier om je werkplek mooier en leuker te maken. Planten hebben immers een positieve invloed op onze stemming en gezondheid. Ze zorgen voor een natuurlijke en ontspannen sfeer, en dragen bij aan de luchtkwaliteit in de ruimte. Een nep-plantmuur biedt alle voordelen van echte planten, zonder het gedoe van onderhoud en verzorging.

Een nep-plantmuur kan bovendien een echte eyecatcher zijn in de werkruimte. Door te kiezen voor planten in verschillende kleuren en maten, kun je een unieke en persoonlijke uitstraling creëren. Een nep-plantmuur kan bijvoorbeeld een saaie muur of een onaantrekkelijk hoekje opfleuren en omtoveren tot een sfeervolle en inspirerende ruimte.

Het kiezen van de juiste nep-planten is daarbij van groot belang. Het is belangrijk om planten te kiezen die passen bij de uitstraling en stijl van de werkplek. Zo kun je kiezen voor tropische planten als je een creatieve en speelse werkplek hebt, of juist voor strakke en moderne planten als je een zakelijke uitstraling wilt creëren. Er zijn veel verschillende soorten nep-planten verkrijgbaar, van kleine hangplanten tot grote varens en palmen. Je kunt een nep-plantmuur kopen als een compleet systeem, of ervoor kiezen om zelf planten te kiezen en deze op te hangen aan een muur.

Een nep-plantmuur kan een werkplek transformeren en zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer. Door te kiezen voor planten die passen bij jouw stijl en smaak, kun je een persoonlijke touch toevoegen aan de werkruimte en bovendien bijdragen aan de gezondheid en welzijn van jezelf en je collega’s.

3. Wandklok

Een wandklok kan een werkplek mooier en leuker maken op verschillende manieren. Ten eerste is een wandklok een praktische toevoeging aan de werkruimte. Het zorgt ervoor dat werknemers zich beter kunnen oriënteren in de tijd en dat afspraken en deadlines beter worden nagekomen. Daarnaast kan een wandklok ook een stijlvolle decoratie zijn aan de muur.

Het kiezen van de juiste wandklok kan bijdragen aan de uitstraling van de werkplek. Er zijn tal van verschillende soorten wandklokken verkrijgbaar, van moderne designklokken tot klassieke en landelijke klokken. Door te kiezen voor een wandklok die past bij de stijl van de werkruimte, kan deze een mooie toevoeging zijn aan de decoratie.

Een wandklok kan bovendien een centraal punt vormen in de werkruimte. Zo kun je ervoor kiezen om de klok op te hangen op een prominente plaats, bijvoorbeeld boven de vergadertafel of in de wachtruimte. Dit kan ervoor zorgen dat de klok niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de uitstraling en sfeer van de werkplek.

Als je op zoek bent naar een wandklok, zijn er tal van verschillende opties beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een klok met een analoge of digitale weergave, of voor een klok met bijzondere functies, zoals een kalender of een temperatuurweergave. Er zijn ook wandklokken beschikbaar met speciale designs, zoals klokken met foto’s of afbeeldingen erop.

Een wandklok is een mooie en praktische toevoeging aan de werkplek. Door te kiezen voor een klok die past bij de stijl en uitstraling van de werkruimte, kan deze bijdragen aan de decoratie en sfeer van de ruimte.

 4. Vaas

Een vaas kan een werkplek mooier en levendiger maken op verschillende manieren. Ten eerste kan een mooie vaas met bloemen zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling van de werkplek. Bloemen hebben bovendien een positief effect op de sfeer en gemoedstoestand van werknemers.

Een vaas kan ook dienen als een stijlvolle decoratie aan de werkplek. Door te kiezen voor een vaas die past bij de stijl van de werkruimte, kan deze een mooie toevoeging zijn aan de inrichting. Er zijn tal van verschillende soorten vazen verkrijgbaar, van klassieke glazen vazen tot moderne en minimalistische vazen.

Het kiezen van de juiste vaas kan bijdragen aan de uitstraling van de werkplek. Zo kun je ervoor kiezen om een vaas te kiezen die qua kleur en vorm past bij de inrichting van de werkruimte. Door de vaas op een prominente plek te plaatsen, bijvoorbeeld op een bureau of in de wachtruimte, kan deze dienen als een echte eyecatcher.

Als je op zoek bent naar een vaas, zijn er tal van verschillende opties beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een vaas van glas, keramiek of metaal, en kun je kiezen uit verschillende kleuren en vormen. Er zijn ook vazen beschikbaar in speciale designs, zoals vazen met reliëf of prints erop.

Een vaas kan een mooie en stijlvolle toevoeging zijn aan de werkplek. Door te kiezen voor een vaas die past bij de stijl en uitstraling van de werkruimte, kan deze bijdragen aan de decoratie en sfeer van de ruimte. Door regelmatig de bloemen in de vaas te verversen, blijft de werkplek bovendien fris en levendig.

5. Een Aquarium

Een aquarium is een prachtige toevoeging aan elke werkplek en kan een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het is bewezen dat het kijken naar vissen en het luisteren naar het geluid van het water een kalmerend en ontspannend effect heeft op mensen. Dit kan helpen om stress te verminderen en de productiviteit en creativiteit te verbeteren.

Een aquarium kan ook dienen als een unieke en interessante decoratie aan de werkplek. Door te kiezen voor een aquarium dat past bij de stijl en grootte van de werkruimte, kan deze een mooie toevoeging zijn aan de inrichting. Er zijn tal van verschillende soorten aquariums beschikbaar, van kleine desktopmodellen tot grote muur- en vloermodellen.

Het kiezen van de juiste vissen en planten kan bijdragen aan de uitstraling en functionaliteit van het aquarium. Sommige vissen, zoals goudvissen en neon tetra’s, zijn bijzonder kleurrijk en levendig, terwijl anderen, zoals betta’s, bekend staan om hun mooie vinnen en unieke patronen. Planten kunnen niet alleen bijdragen aan de uitstraling van het aquarium, maar ook helpen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Als je op zoek bent naar een aquarium, zijn er tal van verschillende opties beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een aquarium met een specifiek thema, zoals een zeethema of een regenwoudthema, of kun je kiezen voor een aquarium met een specifieke vorm of grootte. Er zijn ook aquariums beschikbaar met verschillende functies, zoals ingebouwde verlichting of filtersystemen.

Een aquarium kan een mooie en ontspannende toevoeging zijn aan de werkplek. Door te kiezen voor een aquarium dat past bij de stijl en grootte van de werkruimte en door zorgvuldig te selecteren welke vissen en planten erin worden geplaatst, kan het aquarium bijdragen aan de decoratie en sfeer van de ruimte en tegelijkertijd zorgen voor een ontspannende en rustgevende omgeving.

6. Fotolijst

Een fotolijst is een eenvoudige manier om je werkplek een persoonlijk tintje te geven en het gezelliger te maken. Kies foto’s van jezelf, je familie en vrienden, huisdieren, vakanties of speciale gebeurtenissen. Zorg ervoor dat je foto’s kiest die je een goed gevoel geven en die herinneringen oproepen waar je blij van wordt. Er zijn verschillende soorten fotolijsten verkrijgbaar, van houten tot metalen, van klein tot groot, en van eenvoudig tot uitbundig. Een mooie fotolijst kan ook een leuk cadeau zijn voor een collega of vriend die een nieuwe baan heeft. Een voorbeeld van een fotolijst is de Henzo Driftwood fotolijst.

7. Geurmachine

Een geurmachine is een apparaat dat geuren verspreidt in je werkruimte. Er zijn verschillende soorten geurmachines beschikbaar, van eenvoudige verstuivers tot geavanceerde machines met meerdere geuren. Kies geuren die je ontspannen, zoals lavendel of kamille, of geuren die je energie geven, zoals citrus of pepermunt. Een geurmachine kan ook helpen om nare geuren te maskeren, zoals de geur van rook of kookluchtjes. Een voorbeeld van een geurmachine is de Aroma Diffuser van Sompex.

8. Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een belangrijk onderdeel van een gezonde werkplek. Daglicht kan helpen om je humeur te verbeteren, je energie op peil te houden en je productiviteit te verhogen. Probeer je werkplek in te richten op een plaats waar veel daglicht binnenvalt. Als dat niet mogelijk is, kun je overwegen om een daglichtlamp te gebruiken om je humeur en energieniveau op peil te houden. Een voorbeeld van een daglichtlamp is de Philips Hue Go.

9. Inspirende quotes

Inspirerende quotes kunnen je werkplek inspirerender maken en je motiveren om productief te blijven. Zoek naar quotes die je inspireren en motiveren, zoals “The only way to do great work is to love what you do” van Steve Jobs, of “Believe in yourself and all that you are. Know that there is something inside you that is greater than any obstacle” van Christian D. Larson. Er zijn veel verschillende soorten posters en kaarten met inspirerende quotes verkrijgbaar, van minimalistisch tot kleurrijk en van groot tot klein. Een voorbeeld van een poster met een inspirerende quote is de scheurkalender van Omzien.

10. Kunst

Kunst aan de muur kan je werkplek leuker, interessanter en creatiever maken. Kies kunstwerken die passen bij je persoonlijke stijl en die je inspireren. Er zijn veel verschillende soorten kunstwerken verkrijgbaar, van schilderijen en foto’s tot sculpturen en wanddecoratie. Een kunstwerk kan ook een leuk gespreksonderwerp zijn en helpen om een positieve sfeer te creëren. Een voorbeeld van een kunstwerk is de fotoprint “New York Skyline” van de artiest Michael Tompsett, die een prachtig uitzicht biedt op de skyline van New York. Deze fotoprint is verkrijgbaar in verschillende maten en kan gemakkelijk aan de muur worden bevestigd met behulp van een fotolijst of posterhanger.

Andere voorbeelden van kunstwerken die je werkplek leuker kunnen maken zijn bijvoorbeeld abstracte schilderijen, landschapsfoto’s, inspirerende citaten op canvas of kleurrijke grafische prints. Het is belangrijk om kunst te kiezen die je persoonlijke stijl weerspiegelt en die je inspiratie en creativiteit stimuleert. Je kunt kunstwerken vinden bij verschillende online winkels zoals Etsy, Desenio en Society6, maar ook in lokale kunstgalerieën en winkels.

Start met jouw werkplek leuker maken voor duurzame inzetbaarheid

Met deze 10 ideeën kun je eenvoudig je werkplek mooier en leuker maken. Of je nu behoefte hebt aan meer comfort, inspiratie of gezelligheid, er is altijd wel iets wat bij jou past. Door een persoonlijk tintje toe te voegen aan je werkruimte, kun je je productiviteit en welzijn verbeteren en bovendien zorgen voor een positieve sfeer op de werkvloer. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer jouw ideale werkplek!

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid