5 producten tegen schoudergerelateerde klachten door werk

Schoudergerelateerde klachten kunnen uit meerdere oorzaken ontstaan op werk Houding, beweging, voeding en ergonomie zijn de belangrijkste factoren als het gaat om klachten aan het bewegingsapparaat. Een verkeerde houding zorgt vanzelfsprekend voor verkeerde belasting op het lichaam. Te weinig bewegen voor stijve spieren en een verkeerde ergonomie voor automatisch een verkeerde houding. Ook voeding is een belangrijke factor. Door verkeerde voeding wordt je snel moe. Een verkeerde houding aannemen is daardoor verleidelijk. Voeding, houding, beweging en ergonomie hebben een wisselwerking op elkaar. Daarom is het goed om holistisch te kijken naar schouderklachten die op werk ontstaan. In dit artikel gaan we verder in op hoe je schoudergerelateerde klachten door werk kunt voorkomen en kunt verminderen met behulp van een aantal producten.

De ergonomische muis

Een ergonomische muis (of verticale muis) is een geweldig hulpmiddel om werkgerelateerde schouderklachten te bestrijden. RSI is de boosdoener voor veel werkgerelateerde schouderklachten en een ergonomische muis kan precies zijn wat u nodig heeft als u hier last van heeft. Met de ergonomische muis kunt u uw hand in een verticale positie plaatsen waardoor u uw onderarm niet kunt draaien en is medisch behandeld bewezen spierspanning te verminderen.

Polssteun

Het krijgen van een polssteun betekent dat je veel minder spanning in de hele arm zult krijgen, dit is de spanning die uiteindelijk tot veel werkgerelateerde schouderklachten kan leiden. Het verhogen en laten rusten van uw pols op een eenvoudige (en meestal vrij goedkope!) polssteun op uw muismat zal zeker een groot verschil maken.

Ergonomisch toetsenbord

Het is even wennen, maar het is bewezen dat een ergonomisch toetsenbord de spierbelasting die gepaard gaat met werkgerelateerde schouderklachten aanzienlijk vermindert. Deze toetsenborden scheiden de lettertoetsen over het algemeen in twee secties. Degenen die niet gewend zijn aan een ergonomisch toetsenbord, zullen het in het begin misschien vreemd of onhandig vinden, maar na een tijdje wil je nooit meer terug!

Ergonomische werkplek

Werkgerelateerde schouderklachten vragen soms om een ​​geheel nieuwe “setup” om het hoofd te bieden aan de situatie. Een ergonomische werkplek is in wezen een assortiment hulpmiddelen om uw werkopstelling te verbeteren. Importeer zaken als standaards voor je monitor of laptop, goede hoeken en posities voor je nutsvoorzieningen en gebruiksvriendelijke plug-ins voor je kabels. Het mooie is dat je waarschijnlijk alles wat je nodig hebt op één plek kunt vinden door te zoeken naar een ergonomische werkplek en de meeste tools, om je werkgerelateerde schouderklachten, te verhelpen.

Ergonomische Headset

Voor degenen die de hele dag de telefoon gebruiken, is er een grotere kans op werkgerelateerde schouderklachten. Dit komt omdat ze zonder het te weten hun hoofd en nek buigen als ze de telefoon gebruiken en soms zelfs de telefoon met hun schouder tegen hun oor drukken! Deze dingen kunnen veel schouderklachten veroorzaken! Een goede ergonomische headset voorkomt herhaalde stress bij het telefoneren en zorgt ervoor dat je hoofd en nek in een comfortabele en gezonde houding blijft.

Kantoorwerk

Een van de grootste nadelen van langdurig werken vanuit een kantoor zijn alle kleine pijntjes en kwaaltjes en erger nog, de blijvende schade die ze kunnen veroorzaken! Veel uren per dag in dezelfde houding zitten veroorzaakt tal van verschillende problemen. Een van de meest voorkomende aandoeningen waarmee mensen worden geplaagd nadat ze jarenlang slecht hebben gezeten, zijn werkgerelateerde schouderklachten. Het is niet onvermijdelijk om deze klachten te hebben als je aan een bureau werkt. Matchvermogen helpt werkgevers en werknemers met het inrichten van kantoorplekken om klachten zoveel mogelijk te voorkomen. Door onze paramedische en arbeidsdeskundige achtergrond weten wij al waar de knelpunten liggen en krijgt u snel een adequaat advies.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.