5 ergonomische hulpmiddelen tegen werkgerelateerde polsklachten

Klachten aan de pols kunnen door vele zaken worden veroorzaakt. Als polsklachten werkgerelateerd zijn komt het vaak op de volgende zaken aan: houding, beweging, voeding en ergonomie. Dit zijn de belangrijkste factoren als het gaat om klachten aan het bewegingsapparaat. Een verkeerde houding zorgt vanzelfsprekend voor verkeerde belasting op de pols. Te weinig bewegen voor stijve spieren en gewrichten. Ergonomie faciliteert het lichaam in het aannemen van een bepaalde houding. Is de ergonomie verkeerd afgestemd? Dan heeft dit effect op houding en beweging. Ook voeding is een belangrijke factor voor het ontstaan van werkgerelateerde beperkingen. Door verkeerde voeding wordt je snel moe. Een verkeerde houding aannemen is daardoor verleidelijk. Voeding, houding, beweging en ergonomie hebben een wisselwerking op elkaar. Daarom is het goed om holistisch te kijken naar schouderklachten die op werk ontstaan. In dit artikel gaan we verder in op hoe je pols klachten door werk kunt voorkomen en kunt verminderen.

Ergonomisch keyboard

Een van de belangrijkste tips die we kunnen gebruiken om klachten aan de pols, schouders en rug te voorkomen is om altijd rechtop te zitten als je achter je pc of laptop een aanvang gaat maken met je werkzaamheden. De tweede tip is om een keyboard te gebruiken die voorzien is van een polssteun. De derde tip is om de Logitech K860 ERGO Qwerty aan te schaffen, omdat deze keyboard over alle kwaliteiten beschikt om je een prettige ervaring te bezorgen achter je device. Door de Logitech K860 ERGO Qwerty te gebruiken zul je nimmer last krijgen van werkgerelateerde polsklachten, en dus beter kunnen presteren.

Ergonomisch sierraad

Deze verticale muis is niet alleen een sieraad voor het oog door de smaakvolle stijl, maar hij is speciaal ontworpen, om de hand tijdens het werken, een natuurlijke houding te geven zodat o.a. de pols wordt ontlast waardoor bij gebruik werkgerelateerde polsklachten tot het verleden zullen gaan behoren. Om deze reden geven professionele gamers de voorkeur aan deze muis.

Roterende armondersteuning

Soms heb je er behoefte aan een steun onder je arm te hebben, die met je arm meegaat wanneer je bezig bent te werken achter je computer. De ontwerpers van deze armsteun hebben met je meegedacht, want niet alleen wordt je arm ondersteund, maar ook de druk op de pols wordt minder, waardoor er geen sprake meer is van werkgerelateerde polsklachten.

Polsbrace

Als je door het aannemen van een verkeerde houding nu zit met zwakke pijnlijke polsen, dan is dit product aan te raden om je de steun te geven aan de pijnlijke polsen. Bovendien verlicht het de pijn meteen als je deze polsbrace gebruikt. Om te voorkomen dat je jezelf weer pijnlijke polsen op de hals haalt, hier een tip die je heel makkelijk kunt naleven en die niet alleen je pols maar je lichaam ten goede zal komen. Ga om het uur een paar seconden een pauze te nemen, even opstaan, en bijvoorbeeld wat water gaan drinken, of naar het raam lopen en even naar buiten kijken. De trap op en af gaan. Gewoon even niet zitten achter je bureau. Je zult merken dat je veel minder pijnklachten zult hebben. Simpel, maar zeer effectief.

Polssteun voor mechanisch toetsenbord

Het is belangrijk om een arts te raadplegen als je langdurig last hebt van je polsen, Soms probeert men zelf diagnoses te stellen als er problemen zijn met de polsen. Dit is ten strengste af te raden. Het is verstandig om te weten wat het probleem heeft veroorzaakt, en naast de eventuele verwijzing naar een fysiotherapeut, kan die deskundige soms adviseren een steun voor je pols aan te schaffen. Indien dat het geval is, wil je natuurlijk de beste steun die ook nog betaalbaar is. De wooting silicone polssteun, voldoet aan alle gewenste eisen van een goede en betaalbare polssteun, en helpt tegen de pijn in de polsen, maar zorgt ervoor dat je nooit pijn krijgt als je de steun gebruikt. Een aanrader om werkgerelateerde polsklachten te voorkomen.