Offerte Arbeidsdeskundige Opvragen? – Hier Moet je op Letten

Ben jij werkgever en heb je te maken met langdurig ziekteverzuim? Dan komt er een moment waarop je de hulp van een arbeidsdeskundige nodig zult hebben. Deze voert een arbeidsdeskundig onderzoek uit om zodoende de re-integratiemogelijkheden van een zieke werknemer in kaart te brengen. Als werkgever wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de allerbeste professional inschakelt, maar tegelijkertijd ben je ook op zoek naar een eerlijke prijs. Je zou je dan ook af kunnen vragen; waar moet ik op letten bij het opvragen van een offerte bij de arbeidsdeskundige?

Loading

Om te beginnen is het belangrijk om te controleren of je te maken hebt met een geregistreerde arbeidsdeskundige. Dit is namelijk absoluut noodzakelijk. Daarnaast is het goed om de betrouwbaarheid te onderzoeken door bijvoorbeeld ervaringen en reviews te lezen. Een offerte voor de arbeidsdeskundige dient duidelijkheid te geven over de verleende service en de bijbehorende kosten.

Wil jij precies weten waar je op dient te letten bij het opvragen van een offerte bij de arbeidsdeskundige? Dan raden wij je zeker aan om het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je hier namelijk alles wat je moet weten. We duiken dieper in de aspecten waar jij als werkgever op dient te letten en helpen je zo om een juiste keuze te maken. Wij twijfelen er niet aan dat jij na het lezen van dit artikel precies weet waar jouw arbeidsdeskundige aan moet voldoen. Best een geruststellende gedachte, vind je ook niet?

Offerte arbeidsdeskundige opvragen – volg deze stappen

Heb jij een arbeidsdeskundige nodig en ben je van plan om een offerte op te vragen? Dan zijn er enkele stappen die wij je aanraden te zetten. Maar maak je geen zorgen, wij gooien je niet zomaar in het diepe. We vertellen jou precies welke stappen je moet zetten voordat je een offerte aanvraagt bij jouw arbeidsdeskundige. Onderstaand zetten we deze actiepunten verder uiteen. Zo weet jij in ieder geval zeker dat je de juiste arbeidsdeskundige hebt uitgekozen.

Stap 1: registratie van de arbeidsdeskundige

De meeste werkzame arbeidsdeskundigen zijn registerdeskundigen. Dat wil zeggen dat ze staan ingeschreven bij de Stichting Register Arbeidsdeskundigen, beter bekend als de SRA. Direct na het behalen van de opleiding kan de arbeidsdeskundige zich hier inschrijven. Een registratie kan diverse voordelen met zich meebrengen.

Middels deze inschrijving onderschrijft de deskundige diverse ethische gedragsregels. Zo dient er altijd zorgvuldig en respectvol met de gegevens van klanten te worden omgegaan. Zodoende is een geregistreerde arbeidsdeskundige voor werkgevers zeer aantrekkelijk. Het geeft immers een bepaalde mate van zekerheid.

Aan deze registratie zit bovendien een klachtenreglement en tuchtrecht verbonden. Ook dit is prettig voor jou als werkgever. Mocht de arbeidsdeskundige niet handelen conform de gedragsregels, dan kan er bij de SRA een klacht worden ingediend. Deze kan vervolgens de klacht onderzoeken en eventueel stappen ondernemen.

Wij raden iedereen aan om uitsluitend in zee te gaan met een geregistreerde arbeidsdeskundige. Zo ben je namelijk zeker van een deskundige die te allen tijde handelt volgens de correcte gedragsregels. Dat is wel zo’n prettig idee, vind je ook niet?

Stap 2: betrouwbaarheid controleren

Wanneer je op zoek bent naar een arbeidsdeskundige wend jij je ongetwijfeld als eerste naar het internet. Hier is tegenwoordig immers alles en iedereen te vinden. Toch kan het lastig zijn om op deze manier de betrouwbaarheid van een arbeidsdeskundige te controleren. Je weet immers niet wie er aan de andere kant van het scherm zit. Daarom geven wij je graag enkele tips. We vertellen jou hoe jij jezelf ervan kunt verzekeren dat je te maken hebt met een betrouwbare arbeidsdeskundige.

Om te beginnen is het goed om de website van de arbeidsdeskundige grondig te bestuderen. Op malafide webshops of websites ontbreken vaak contactgegevens. Kijk dus goed of het telefoonnummer, e-mail of adres op de website te vinden zijn. Daarnaast kun je controleren of het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit is heel eenvoudig te checken op de website van de KvK.

In de meeste gevallen zul je online reviews kunnen vinden van klanten die eerder gebruik hebben gemaakt van de diensten van de arbeidsdeskundige. Ook deze kunnen jou ervan verzekeren dat je te maken hebt met een betrouwbare professional. Een malafide deskundige zal immers geen lovende reacties ontvangen van zijn klanten.

Stap 3: lees ervaringen & reviews

Voordat je in zee gaat met een arbeidsdeskundige, wil je uiteraard weten met wie je te maken hebt. Je wilt meer te weten komen over de werkwijze van de deskundige, maar ook zijn of haar persoonlijkheid is van belang. Je bent immers op zoek naar een arbeidsdeskundige die goed aansluit bij de normen en waarden van jouw bedrijf.

Het kan in dat geval nuttig zijn om diverse ervaringen en reviews van klanten te bestuderen. Vaak vind je deze terug op de website van de arbeidsdeskundige. Deze klanten zullen je vertellen hoe zij de samenwerking met deze deskundige hebben ervaren. In veel gevallen wordt de werkwijze toegelicht, en wordt de communicatie beoordeeld.

Deze reviews kunnen waardevolle inzichten bieden. Je komt er binnen een mum van tijd achter hoe de arbeidsdeskundige te werk gaat, en ook leer je de deskundige wat beter kennen. Kortom, het is een fantastische manier om jezelf in te lezen voordat je besluit een offerte aan te vragen.

Lees hier alle klantervaringen en reviews die Matchvermogen heeft mogen ontvangen. Je leest hier hoe onze klanten een samenwerking met Matchvermogen hebben ervaren. Dit zijn waardevolle inzichten waar jij absoluut je voordeel mee kunt doen. Wij zijn er zeker van dat deze reviews ook jouw interesse zullen aanwakkeren. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Stap 4: maak jouw wensen duidelijk

Ben jij ervan overtuigd dat je de beste arbeidsdeskundige voor de verzuimbegeleiding binnen jouw organisatie hebt gevonden? Dan wordt het tijd om een offerte op maat aan te vragen. Het is hierbij van uitermate groot belang dat je jouw wensen duidelijk aangeeft bij de arbeidsdeskundige. Iedere situatie is anders, en ieder geval van ziekteverzuim vraagt om een andere aanpak. Werkgevers gaan binnen de wettelijke regels bovendien allemaal op hun eigen manier om met ziekteverzuim binnen de organisatie. Het is dus belangrijk om jouw arbeidsdeskundige hiervan op de hoogte te stellen.

Welke stappen zijn er reeds genomen, en welke trajecten zijn wenselijk voor de toekomst? Welke doelen heeft jouw organisatie op het gebied van verzuimbegeleiding? Op welke manier bekijk je jouw rol als werkgever in het gehele traject? Wat verwacht je van een arbeidsdeskundige en welke kernpunten dienen de basis te zijn voor het re-integratietraject? Dit zijn slechts enkele voorbeeldvragen die jij jezelf kunt stellen, om de arbeidsdeskundige te informeren over jouw wensen. Een compleet geschetst beeld zorgt ervoor dat de arbeidsdeskundige een passende offerte op maat kan opstellen.

Weet je zelf nog niet precies wat je wensen zijn? Wellicht is de situatie nieuw voor je en weet je niet precies hoe je ermee om moet gaan. In dat geval kun je vertrouwen op de professionele arbeidsdeskundige van Matchvermogen. Wij helpen niet alleen de werknemers bij hun re-integratietraject, maar wij helpen ook jou als werkgever bij het stellen van doelen binnen de organisatie. Samen maken we ons hard voor een optimale verzuimbegeleiding!

Een offerte ontvangen? Hier moet je op letten

Heb jij een offerte van een arbeidsdeskundig bureau ontvangen? Dat is fantastisch nieuws! Met het inschakelen van de arbeidsdeskundige is de eerste stap immers gezet in het re-integratietraject. Je kunt zijn of haar hulp hoogstwaarschijnlijk goed gebruiken. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je zeer enthousiast bent na het ontvangen van de offerte. Toch willen we jou op het hart drukken om uitgebreid de tijd te nemen om deze offerte volledig in je op te nemen. Bestudeer deze grondig voordat je ergens op toezegt. Maar wellicht vraag je je af; Waar moet ik op letten bij een offerte van de arbeidsdeskundige? Wij geven je graag enkele handvatten die kunnen helpen.

Service

Bestudeer de volledige offerte om erachter te komen welke service inbegrepen zit bij het aanbod. Dit hoeft niet per definitie altijd op de offerte te staan. In sommige gevallen is dit in een ander document vastgelegd, nadat overleg tussen arbeidsdeskundige en werkgever heeft plaatsgevonden. Hoe het ook zij, zorg ervoor dat je weet welke services je kunt verwachten van de arbeidsdeskundige. Zodoende kan er geen verwarring ontstaan over de verwachtingen vanuit beide partijen.

Hoe wordt het arbeidsdeskundige onderzoek vormgegeven? Welke stappen maken deel uit van het traject? Welke hulp is beschikbaar voor werknemer en welke handvatten kan werkgever verwachten? Dit zijn enkele cruciale vragen die duidelijk beantwoord moeten zijn voordat een arbeidsdeskundige offerte goedgekeurd kan worden. Zorg er dus voor dat je alles duidelijk in kaart hebt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen met betrekking tot het inhuren van een arbeidsdeskundige.

Prijs

Eén van de belangrijkste onderdelen van een offerte is uiteraard de prijs die de arbeidsdeskundige in rekening zal brengen. Het is lastig om uitspraak te doen over een passende prijs. Iedere deskundige hanteert immers zijn eigen tarieven. Toch kunnen we er wel enigszins iets nuttigs over zeggen.

Wanneer een arbeidsdeskundige zijn diensten aanbiedt voor een extreem lage prijs, moet er toch wel een belletje gaan rinkelen. Doorloop in dat geval nog eens de stappen die we eerder in dit artikel hebben besproken. Is de arbeidsdeskundige geregistreerd bij het SRA? Laten de reviews en ervaringen van klanten zien dat het een betrouwbare arbeidsdeskundige betreft? Oogt de website van de deskundige professioneel? Al deze vragen zullen je helpen om vast te stellen of je te maken hebt met een betrouwbare arbeidsdeskundige.

Aan de andere kant is het ook niet per definitie zo dat een dure arbeidsdeskundige de allerbeste service levert. De prijs zegt simpelweg niet altijd iets over de kwaliteit. Het is dus voornamelijk belangrijk om de normen en waarden van de arbeidsdeskundige te onderzoeken, en ervoor te zorgen dat deze aansluiten bij jouw organisatie.

De gemiddelde prijs van een arbeidsdeskundig onderzoek ligt zo rond de €1.000. Echter bestaan er diverse manieren om kosten te besparen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen een arbeidsdeskundig onderzoek online te laten uitvoeren. Zo kun je al snel honderden euro’s besparen. En aangezien langdurig ziekteverzuim reeds veel kosten met zich meebrengt, is dit zeker geen overbodige luxe.

Kies voor de arbeidsdeskundige van Matchvermogen

Matchvermogen is een arbeidsdeskundig bureau met een passie. Wij zorgen voor een optimale re-integratie bij kort- of langdurig ziekteverzuim binnen een bedrijf. Wanneer je kiest voor Matchvermogen, ben je verzekerd van de allerbeste verzuimbegeleiding voor jouw werknemers. Daar kun je van op aan.

Wij hechten waarde aan persoonlijke aandacht. Een re-integratietraject is voor iedere werknemer anders. Zodoende vraagt iedere situatie om een unieke aanpak op maat. Gelukkig hebben de arbeidsdeskundige van Matchvermogen de nodige ervaring op zak om optimaal in te spelen op ieders persoonlijke situatie. Onze deskundige gaan oplossingsgericht te werk, en focussen zich altijd op de mogelijkheden die de arbeidsongeschikte werknemer nog wel heeft.

Loading

Wij streven ernaar in iedere situatie de beste service te leveren. Matchvermogen staat voor een kwalitatieve aanpak, en maatwerkoplossingen voor ieder bedrijf. Alle arbeidsdeskundige van Matchvermogen zijn geregistreerd en gecertificeerd. Dit is bij ons simpelweg de standaard. Hiermee garanderen wij keer op keer een kwalitatief arbeidsdeskundig onderzoek, en voor iedere klant een passend advies.

Wij onderscheiden ons op diverse vlakken van andere bureaus. Zo ontvang je bij ons meer dan alleen een onderzoek en een arbeidsdeskundig rapport. Ook pragmatisch advies over een eventueel tweede of derde spoor wordt gegeven. Daarnaast kun je rekenen op een overzicht van de financiële scenario’s voor alle betrokken partijen.

Bij Matchvermogen kun je bovendien ook terecht voor loopbaanbegeleiding, coaching, of een tweede en derde spoor begeleider. Ons team is namelijk van alle markten thuis. Een arbeidsdeskundig onderzoek al vanaf €795,- euro, of een tweede spoor traject al voor €1500,- euro? Matchvermogen maakt het mogelijk!

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan via onze website. Wij gaan graag met je in gesprek om erachter te komen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid