Werkplekonderzoek

Voorkom ziekteverzuim met de beste ernomie

Voorkom verzuim met de beste ergonomische werkplekinrichting

Matchvermogen helpt samen met ergonomisch arbeidsdeskundigen werkplekken goed in te richten. Een goede werkplekinrichting is niet alleen belangrijk om verzuim te reduceren, maar ook om werknemers langer aan het werk te houden. Bespaar duizenden euro’s aan verzuimkosten, vergroot werknemerstevredenheid en ga voor goed werkgeversschap.

Wat is een werkplekonderzoek?

Een werkplekonderzoek is een onderzoek dat wordt uitgevoerd door een oefentherapeut Mensendieck, fysiotherapeut of een ergonoom. Tijdens het onderzoek wordt de werkplek gescand door onze deskundigen. Aspecten op het gebied van houding, beweging en kantoormeubilair wordt per onderdeel beoordeeld. Uit deze beoordeling volgt een rapport. Dit rapport geeft weer waar de risicofactoren zich bevinden op de werkplek. In het rapport vindt u eveneens de oplossingen terug die noodzakelijk zijn om deze risico’s te verminderen. Daarnaast ontvangt u altijd korting als u het kantoormeubilair of werkplekverbeteringen via Matchvermogen aanschaft.

Arbeidsdeskundige onderzoek

In sommige gevallen staat een werkplekonderzoek in relatie tot een arbeidsdeskundig onderzoek. Bijvoorbeeld als er met een arbeidsdeskundig onderzoek moet worden onderbouwd of een werknemer met werkplekaanpassingen zijn werk kan verrichten. Als dit het geval is dient het werkplekonderzoek als startpunt voor deze aanpassingen. In het onderzoek staan suggesties verwerkt die een (ex-)werkgever kan gebruiken om een werkplek passend te maken.

Ergonomische inrichting kantoor

Matchvermogen helpt werkgevers samen met gespecialiseerde ergonomen met de ergonomsiche inrichting van kantoorpanden. Daarbij kan worden gedacht aan ergonomsiche bureaus, stoelen, muis, monitoren en meer.

  • Ergonomische bureaus
  • Ergonomische stoelen
  • Ergonomische monitor
  • Ergonomische muis en muismat

Ergonomische werkuitrusting

BIj een ergonomische werkuitrusting moet u denken aan apparatuur die er voor zorgt dat een wernemer zich niet te veel belast. Denk bijvoorbeeld aan kussens die in de rug kunnen worden geplaatst, demotica systemen die er voor zorgen dat men meer gaat bewegen of

  • Exoskelet
  • Smart watches

Ergonomische inrichting werkplek

Een werkplek voor een werknemer dient te worden ingericht op maat. Daarvoor kijkt de Mensendieck therapeut, ergonoom of fysiotherapeut mee met een werknemer. Op basis van de observaties geeft onze specialist concrete tips over hoe de werkplek dient te worden afgesteld.

  • Houdingsadvies
  • Instellen werkplek

Tot wel 10% korting bij een bestelling via Matchvermogen

Indien u via Matchvermogen uw kantoorinrichting besteld bij een van onze partners ontvangt u tot wel 10% korting op de producten die u besteld. Meer informatie of advies nodig? Neem direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid