Arbeidsdeskundig Onderzoek in het Gooi

Het Gooi is een welvarende regio in Midden-Nederland. Net als in iedere andere regio, hebben ook werkgevers in het Gooi te maken met zaken gerelateerd aan ziekteverzuim en re-integratie. In geval van langdurig ziekteverzuim doet een werkgever er goed aan om een arbeidsdeskundig onderzoek te starten. Dit onderzoek brengt de re-integratiemogelijkheden van de werknemer in kaart, rekening houdend met de eventuele beperkingen.

Wij achten het van groot belang dat een arbeidsdeskundig onderzoek in het Gooi wordt geleid door een ervaren deskundige met kennis van de lokale arbeidsmarkt. De deskundigen van Matchvermogen weten met behulp van hun kennis en ervaring altijd een passend onderzoek te verrichten. Wij begrijpen dat iedere werknemer anders is, en maatwerk zodoende enorm belangrijk is.

Wil jij meer te weten komen over een arbeidsdeskundig onderzoek in het Gooi? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel grondig door te nemen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over ons oplossingsgerichte onderzoek. De kwaliteiten van onze lokale arbeidsdeskundigen komen aan bod, en ook duiken we iets dieper in op de arbeidsmarkt van het Gooi. Wanneer jij als werkgever te maken krijgt met ziekteverzuim, kan deze informatie namelijk cruciaal zijn.

Loading

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek heeft als doel om werknemers te helpen bij hun re-integratietraject na langdurig ziekteverzuim. Echter kan een dergelijk onderzoek ook worden ingezet bij kort verzuim, de keuze hiervoor ligt bij de werkgever. Ook een andere betrokken partij zoals de bedrijfsarts kan een arbeidsdeskundig onderzoek vroegtijdig adviseren.

Tijdens het onderzoek worden de re-integratiemogelijkheden van een werknemer in kaart gebracht. De deskundige doorloopt vier vragen die elkaar opvolgen. Onderstaand een overzicht van deze kernpunten.

  • Vraag 1: Is de werknemer in staat om zijn of haar werkzaamheden te hervatten? Zo niet? Ga door naar vraag 2.
  • Vraag 2: Kan de werknemer zijn oude functie uitvoeren wanneer er enkele aanpassingen in het takenpakket worden aangebracht? Zo niet? Ga door naar vraag 3.
  • Vraag 3: Is er binnen de organisatie een compleet andere functie die bekleed kan worden door de werknemer in kwestie? Zo niet? Ga door naar vraag 4.
  • Vraag 4: Welke mogelijkheden tot arbeid zijn er buiten de organisatie, bij een nieuwe werkgever? Wanneer de arbeidsdeskundige aanbeland bij deze vraag, dient er een tweede spoor traject gestart te worden.

Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek wordt er vooral gekeken naar oplossingen. Niet de beperkingen staan centraal, maar datgene wat de werknemer nog wel kan is juist van belang. Dit geeft een positieve kijk op de toekomst voor zowel werkgever als werknemer. Ook wanneer de werknemer in kwestie kampt met bepaalde beperkingen, wordt er gekeken naar de mogelijkheden tot aangepast werk om er zodoende voor te zorgen dat de eerste stappen in het re-integratietraject worden gezet.

Een arbeidsdeskundig onderzoek helpt niet alleen bij het opstarten van het re-integratietraject, het draagt ook bij aan een verbeterde relatie tussen werkgever en werknemer. Dit heeft alles te maken met de ervaring van de arbeidsdeskundige. Laten we de kwaliteiten van deze specialist eens iets nader onder de loep gaan nemen.

De arbeidsdeskundige in het Gooi

Matchvermogen beschikt over diverse arbeidsdeskundigen die werkzaam zijn in het Gooi. Deze hebben jarenlange ervaring in het lokale werkveld, en kunnen zodoende iedere werknemer in de regio de allerbeste hulp aanbieden. Ziekteverzuim komt helaas overal voor, ook in het Gooi. Onze arbeidsdeskundigen weten hier alles van. Zij bieden verzuimbegeleiding in diverse delen van het Gooi, binnen verschillende sectoren.

Zodoende kunnen onze deskundigen een redelijke inschatting maken van de kansen en mogelijkheden na ziekteverzuim, maar ook de gevaren die op de loer liggen zijn bij hen bekend. Wens jij ook dat jouw werknemers de allerbeste hulp ontvangen, en zodoende een grote kans hebben op duurzaam herstel na verzuim? Dan ben je bij Matchvermogen aan het juiste adres.

Nu ben je ongetwijfeld benieuwd waarom je zou kiezen voor Matchvermogen. Er zijn in de regio immers nog meer bureaus die hun diensten voor verzuimbegeleiding aanbieden. Echter onderscheiden wij onszelf met een unieke en zeer innovatieve aanpak. Hierover vertellen we jou later in dit artikel meer.

Ook de kwaliteiten van onze lokale arbeidsdeskundige zullen jou overtuigen om gebruik te maken van de diensten die Matchvermogen te bieden heeft. Laten we enkele waardevolle kwaliteiten van onze deskundigen in het Gooi eens onder een vergrootglas leggen.

De kwaliteiten van onze deskundigen

Een arbeidsdeskundige speelt een onmisbare rol in het re-integratietraject van een zieke werknemer. Diverse kwaliteiten van de deskundige spelen hierbij een rol. Om te beginnen zijn onze arbeidsdeskundigen communicatief zeer vaardig. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Om te beginnen zorgt het ervoor dat de gehele situatie rondom het verzuim duidelijk in kaart wordt gebracht.

De arbeidsdeskundige gaat eerst in gesprek met de werknemer om een beter begrip te krijgen van de situatie. Ook een gesprek met de werkgever is uiteraard onderdeel van het onderzoek. In sommige gevallen is ook een gesprek met de bedrijfsarts nuttig. Naast al deze individuele gesprekken, vormt de arbeidsdeskundige vaak ook een driegesprek met zowel werkgever als werknemer. We kunnen dus wel spreken van een optimale communicatie binnen het onderzoek. Het driegesprek heeft als doel om meer duidelijkheid en begrip teweeg te brengen bij alle betrokken partijen. We zien immers vaak dat het contact tussen werkgever en werknemer niet meer optimaal is wanneer er sprake blijkt van langdurig ziekteverzuim.

Nog een fantastische kwaliteit van onze arbeidsdeskundigen is het analytische vermogen. Probleemanalyse is en blijft immers een belangrijk onderdeel van het vak. Onze deskundigen weten de hoofd- en bijzaken altijd goed van elkaar te scheiden. Zodoende kunnen de problemen bij de kern worden aangepakt. Het analytische vermogen is simpelweg onmisbaar te noemen in het beroep van de arbeidsdeskundige.

Nog enkele nuttige kwaliteiten van onze deskundigen zijn stressbestendigheid, klantgerichtheid en integriteit. Het doet ons deugd om jou te kunnen vertellen dat al onze professionals in het Gooi beschikken over deze prachtige kwaliteiten. Zodoende garanderen wij te allen tijde een arbeidsdeskundig onderzoek van het hoogste niveau.

Kennis van de lokale arbeidsmarkt is belangrijk

Naast de prachtige kwaliteiten van onze deskundigen die we hierboven hebben besproken, is kennis van de lokale arbeidsmarkt en de omgeving ook enorm belangrijk. We hebben reeds kort besproken dat de ervaring van onze arbeidsdeskundigen ervoor zorgt dat zij de potentiële kansen en gevaren optimaal kunnen inschatten.

Alhoewel ieder bedrijf zijn eigen bedrijfscultuur hanteert, zien we binnen sectoren toch zeer veel gelijkenissen. Zo heerst er bij 9 van de 10 bedrijven in eenzelfde sector een soortgelijke cultuur. Dit is voor ons als arbeidsdeskundige zeker geen verrassing. We zien dit fenomeen eigenlijk overal wel terugkomen.

Concurrenten hanteren vaak een soortgelijk beleid, wat ook resulteert in corresponderende verschijnselen binnen de organisatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan werkdruk en werkschema’s, die in sommige gevallen kunnen leiden tot toenemend ziekteverzuim.

Aangezien onze arbeidsdeskundigen op de hoogte zijn van dit soort zaken, weten zij hier ook optimaal op in te spelen. Zo zijn er diverse tactieken die zij toepassingen op de re-integratietrajecten binnen bepaalde sectoren. Wanneer deze goed blijken te werken, kunnen zij deze kennis in het vervolg opnieuw inzetten binnen deze sector.

Kortom, kennis van de lokale arbeidsmarkt is voor deskundige zeer belangrijk. Ook jij kunt hier met jouw bedrijf je voordeel mee doen. Zowel re-integratie als verzuimpreventie liggen binnen het vakgebied van onze arbeidsdeskundige in het Gooi.

De arbeidsmarkt van het Gooi

Het Gooi is een redelijk grote regio waar veel verschillende steden en dorpen onder vallen. Enkele bekende plaatsen binnen het Gooi zijn Hilversum, Blaricum, Bussum en Laren. We willen kort de arbeidsmarkt van het Gooi onder de loep nemen. Want welke sectoren kom je hier nu vooral tegen?

De dienstverlenende sector is groot in het Gooi. Maar ook de technische sectoren en het transport zijn sterk vertegenwoordigd binnen deze regio. Ook de detailhandel en groothandel spelen een belangrijke rol binnen de regionale economie.

Een positieve ontwikkeling binnen deze streek laat zien dat de krapte op de arbeidsmarkt langzaam afneemt. Binnen de ene sector is hier echter meer sprake van dan binnen de andere. De verschillen hierin zijn bovendien redelijk groot. In de ICT, de zorg en de technische sector is helaas nog steeds sprake van een krappe arbeidsmarkt. Echter zien we in de dienstverlenende sector, het transport en de economisch administratieve sector wél verlichting.

Met betrekking tot de inwoners van het Gooi, kunnen we zeggen dat er sprake is van vergrijzing. Het aantal bewoners met een migratieachtergrond is in het Gooi redelijk laag. Vooral in vergelijking met omliggende regio’s is dit opvallend.

De inkomensongelijkheid binnen het Gooi is ook redelijk hoog. Laagopgeleiden inwoners hebben aanzienlijk minder te besteden dan een groot deel van de hoogopgeleiden bevolking. Deze ongelijkheid is groter dan bij omliggende regio’s in dit gedeelte van het land.

Het innovatieve onderzoek van Matchvermogen

Matchvermogen begrijpt dat een innovatieve aanpak van onderzoeken noodzakelijk is. We leven immers in een tijd waarin het economische landschap razendsnel verandert. Nieuwe technologische ontwikkelingen dragen zich met bosjes aan, en zowel werkgevers als werknemers dienen hierop te anticiperen. Gelukkig kan de arbeidsdeskundige van Matchvermogen hen hierbij helpen.

Ook gedurende het arbeidsdeskundige onderzoek hanteren wij een innovatieve aanpak. Zo spelen wij altijd direct in op veranderingen of ontwikkelingen binnen de organisatie. Zodoende komt niemand voor onaangename verrassingen te staan. Ook onze coaching is zeer innovatief. Van persoonlijke begeleiding tot online cursussen, in het advies dat wij uitbrengen maken wij gebruik van diverse mogelijkheden. Zodoende kunnen zowel werkgever als werknemer de handvatten aanpakken die het beste bij hen passen.

Matchvermogen hecht net als veel werkgevers belang aan innovatie en ontwikkeling. Soms hebben werknemers hierin wat ondersteuning nodig, en dat begrijpen wij maar al te goed. Gelukkig kun je vertrouwen op de expertise van Matchvermogen.

Wens jij ook te profiteren van een innovatieve verzuimbegeleiding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Schroom niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, zodat we samen de mogelijkheden in kaart kunnen brengen binnen jouw organisatie.

Naast een arbeidsdeskundig onderzoek, kun je bij Matchvermogen ook terecht voor verschillende andere diensten. Ook deze willen we kort bij je onder de aandacht brengen. Je weet immers maar nooit waar jij ons als werkgever in de toekomst nog voor nodig zou kunnen hebben.

Overige trajecten en diensten van Matchvermogen

Als werkgever in het Gooi zul jij zonder twijfel wel eens te maken krijgen met een werknemer die helaas niet kan terugkeren op de werkvloer na ziekteverzuim. In dat geval dient een tweede spoor traject gestart te worden. Ook hierbij biedt Matchvermogen de allerbeste begeleiding. Ons innovatieve tweede spoor traject helpt werknemers om hun nieuwe kansen op de arbeidsmarkt met twee handen aan te grijpen. Een optimale voorbereiding en begeleiding staan hierbij centraal.

Gedurende een spoor 2 traject kan blijken dat er om- of bijscholing noodzakelijk is. Ook hiervoor ben je bij Matchvermogen aan het juiste adres. Wij bieden onze cliënten diverse e-learnings aan, om de kansen op een nieuwe baan te vergroten. Dit kan gaan om een bijscholingscursus, maar het kan simpelweg ook gaan om e-learnings voor het ontwikkelen van betere sollicitatie skills. Onze online omgeving is werkelijk waar van alle markten thuis.

Naast diverse trajecten binnen de verzuimbegeleiding, kun je bij Matchvermogen ook terecht voor een controle van jouw WHK-beschikking. Wij maken tijdig bezwaar en controleren of het UWV of de Belastingdienst geen fouten hebben gemaakt. Indien dit wel het geval is, helpen we jou om tot wel honderden euro’s per jaar te besparen. Onze No Cure No Pay garantie is voor jou waarschijnlijk enorm aantrekkelijk. Je betaalt ons uitsluitend voor de WHK check indien er inderdaad sprake was van een foutieve beschikking, en jij dus geld kan besparen. Er is dan ook geen enkele reden om niet te kiezen voor een WHK check bij Matchvermogen.

Wil jij hier dus meer over weten? In deze blog lees je alles over onze professionele WHK-controle. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze innovatieve werkwijze.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid