Arbeidsdeskundig onderzoek Arnhem

Arbeidsdeskundig onderzoek Arnhem nodig?

Als u kiest voor Matchvermogen, kiest u voor een arbeidsdeskundige die uw regio kent. Wij weten waar de beste re-integratiekansen liggen voor uw werknemer. Daarmee wordt verzuimduur verkort en bespaart u op verzuimkosten. Onze arbeidsdeskundigen zijn altijd geregistreerd of gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring in de re-integratiebranche. Wij garanderen kwaliteit, kennen de obstakels tijdens het verzuimproces en weten u op maat te adviseren. Bij ons kunt u daarnaast persoonlijke aandacht verwachten. Wij geloven in maatwerk en meedenken met de klant om de beste re-integratie-oplossing te creëren.

Waarom een arbeidsdeskundig onderzoek Arnhem via Matchvermogen?

Een arbeidsdeskundig onderzoek is een verplicht onderzoek dat wordt ingezet tijdens de eerste twee ziektejaren van een arbeidsongeschikte werknemer. Meestal wordt het onderzoek ingezet voor de 58ste week van het ziektetraject. In sommige gevallen kan er ook al eerder een onderzoek worden ingeschakeld. Dit heet ook wel een ‘pre-advies’ of een ‘vroegtijdig arbeidsdeskundig onderzoek’.

Waar een Arbeidsdeskundig onderzoek Arnhem?

Onze arbeidsdeskundige hebben diverse locaties van waaruit zij een arbeidsdeskundig onderzoek kunnen uitvoeren. We proberen altijd op maat af te stemmen wat de beste locatie is. Dit is belangrijk om een openhartig gesprek met werkgever en werknemer te voeren over de re-integratiemogelijkheden. Of dit nu thuis bij werknemer is, bij u op het bedrijf of op een van onze locaties. Wij vinden een vertrouwde omgeving voor het arbeidsdeskundig gesprek het belangrijkste. Alleen dan komen ook onderliggende factoren van het ziekteverzuim naar boven.

Vroegtijdig arbeidsdeskundig onderzoek Arnhem

Door al vroeg in het verzuimproces een arbeidsdeskundig advies uit te brengen bespaart u kosten. Er bijvoorbeeld worden nagegaan of het wijs is om al vroeg in het verzuimproces een re-integratietraject in te schakelen. Daardoor ontstaat er meer tijd en ruimte voor werknemer om een andere baan te vinden. Wij geven u vrijblijvend advies of een vroegtijdig onderzoek gunstig is.

Wat doen wij tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek?

Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek analyseert onze arbeidsdeskundige de re-integratiemogelijkheden van uw werknemer. Daarnaast denken wij mee over de verdere re-integratie. Door onze sociaal juridische achtergrond kunnen wij u adviseren over complexe verzuimcasussen en meedenken over mogelijkheden.

Wat is het beste spoor?

Een ‘spoor’ betekent in verzuimland een ‘re-integratierichting’. Wij kijken samen met u en uw werknemer naar welke re-integratierichting het meest geschikt is voor uw werknemer. Dit kan betekenen dat een werknemer niet meer bij u aan de slag kan gaan of juist dat er kan worden opgebouwd tot volledig herstel. De analyse hangt af van wat de bedrijfsarts aangeeft qua beperkingen. Wij vertalen deze beperkingen in begrijpelijke adviezen en een duidelijk adviesrapport.

Geen sancties meer en UWV proof

UWV is steeds strenger als het gaat om verzuimbegeleiding. Met name als het gaat over de juiste re-integratierichting kiezen. Met behulp van een arbeidsdeskundig onderzoek en advies door Matchvermogen, weet u zeker dat u geen sanctie van UWV krijgt opgelegd.

Waar arbeidsdeskundig onderzoek Arnhem

In veel gevallen is een bezoek op de werklocatie noodzakelijk om een compleet beeld te vormen van de arbeid van een werknemer. Mocht dat niet nodig zijn dan voeren we het onderzoek uit bij werknemer thuis of op een van onze locaties. Enkele locaties waar bij in Armhem kunnen ontvangen zijn in de buurt van het gemeentehuis, bij onze hoofdlocatie op Volkelseweg of bij Hendriks keukenzaken. Meer informatie nodig? Of een vrijblijvend adviesgesprek aangaan? Wij helpen u graag verder met goed advies.

Verzuimgesprek einde wachttijd

Ook aan het einde van de twee ziektejaren is het soms zinvol om een arbeidsdeskundige in te schakelen. Met name als het re-integratietraject niet goed is verlopen. Er zijn spanningen aanwezig of de werknemer wil niet meewerken aan het re-integratietraject. Onze arbeidsdeskundige gaat in gesprek met de werknemer over een VSO, ontslagvergunning de WIA-uitkering en de opties van werknemer. Het doel is duidelijkheid geven aan werknemer. Door deze duidelijkheid te scheppen met behulp van een onafhankelijke specialist zien wij in de praktijk dat conflictsituaties worden vermeden. Meer informatie? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.

Een derde en tweede spoor traject op maat bij u in de regio

Met ons derde en tweede spoor Arnhem zorgt u ervoor dat uw werknemer optimaal zijn re-integratiemogelijkheden benut. U neemt een poortwachterproof re-integratietraject af waarbij wij een sparringspartner zijn met ervaring en kennis op het gebied van de WGA, Ziektewet en de Wet Verbetering Poortwachter.

Ontdek de 5 pilaren van ons tweede en derde spoor

Sollicitatievaardigheden opdoen is een van de pilaren van een tweede spoor traject. Echter is dit maar een van de 5 pilaren waar Matchvermogen mee werkt. Wij zorgen naast sollicitatievaardigheden met vernieuwing, technologie, netwerken, jobhunting en lifestyle adviezen voor een optimale re-integratieresultaten.

Innovatie en technologie

Met onze unieke matchingstechnologie zorgen wij ervoor dat de perfecte match wordt gemaakt met werk. Onze tool maakt gebruik van big data-analyse, waardoor wij voorspellingen kunnen maken over de arbeidsmogelijkheden. Uiteraard gaan wij niet alleen af op data, maar ook op gezond verstand en ervaring. De perfecte match wordt gemaakt door een combinatie van gepassioneerde coaching en evidencebased practice.

Waarom het derde en tweede spoor Arnhem?

  • Het beste traject voor internationals: Pools, Engels, Turks
  • Unieke matchingstechnologie
  • Gespecialiseerde coaches RCCM/CROV
  • Arbeidsdeskundig casemanagement advies
  • Extra lifestyle adviezen

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.