Arbeidsdeskundig onderzoek Eindhoven

Arbeidsdeskundig onderzoek Eindhoven nodig? Samen met Matchvermogen zorgt u voor een optimale verzuimbegeleiding. Wij helpen u verder met duidelijke, snelle en betrouwbare arbeidsdeskundige adviezen. Onze visuele rapportages geven concrete handvatten waardoor u direct weet wat er moet gebeuren in eigen, aangepast of ander werk. Daarnaast geven wij u inzicht in WGA-risico, instroomkansen en schetsen wij de financiële scenario’s voor werknemer. Bij Matchvermogen arbeidsdeskundig onderzoek Eindhoven ontvangt u meer dan alleen een onderzoek.

Waarom een arbeidsdeskundig onderzoek Eindhoven?

Een arbeidsdeskundig onderzoek is verplicht tijdens de Wet Verbetering Poortwachter en de Ziektewet. Het is noodzakelijk in het kader van de wet om na te gaan waar de beste re-integratiemogelijkheden liggen voor een werknemer liggen. Dit kan zijn in het eigen werk, aangepast werk of werk buiten de eigen werkgever. Om tot een conclusie te komen doet de arbeidsdeskundige van Matchvermogen een werkplekonderzoek en gaat de arbeidsdeskundige een gesprek aan met werkgever en werknemer. Na een uitgebreide analyse, komt de arbeidsdeskundige tot het advies dat nodig is om de re-integratie vorm te geven.

Waar een arbeidsdeskundig onderzoek Eindhoven?

Matchvermogen is een landelijk arbeidsdeskundig onderzoek- en adviesbureau met focus op Midden-Nederland, Oost en Zuid-Nederland. Onze klanten bevinden zich met name rondom de provincies Utrecht, Brabant, Zuid-Holland en steden als Amsterdam. In deze steden en provincies hebben wij lokale arbeidsdeskundige beschikbaar die de regio’s kennen en snel kunnen schakelen met tweede spoor bedrijven als dat noodzakelijk is.

Afspraak maken

Indien u een onderzoek bij ons heeft aangevraagd bellen wij u binnen 48 uur om een afspraak te maken. Als de afspraak is gemaakt sturen wij twee vragenlijsten door. Deze vragenlijsten dienen alvorens de gesprekken met de arbeidsdeskundige te worden ingevuld. De lijsten bevatten informatie over de aard van de functie, de afdeling en loongegevens van de werknemer.

Het arbeidsdeskundig gesprek

Het arbeidsdeskundig onderzoek kan op meerdere manieren tot stand komen. In sommige gevallen is een driegesprek met de werkgever, werknemer en de arbeidsdeskundige gunstig voor de beeldvorming. In andere gevallen is het juist beter om een werkgever en werknemer apart van elkaar te spreken. Bijvoorbeeld als er een conflict naast het verzuim loopt. In dat soort gevallen is het belangrijk om neutraliteit te bewaren als arbeidsdeskundige.

Het werkplekonderzoek

Naast het arbeidsdeskundig gesprek, dient er in vrijwel alle gevallen ook een werkplekonderzoek plaats te vinden. Tijdens het werkplekonderzoek, onderzoekt de arbeidsdeskundige welke belastende factoren voorkomen tijdens het werk. Met name bij fysiek zware functies is dit relevant. Door de werkvloer op te gaan, of hoe sommige arbeidsdeskundige het zeggen: ‘Go Gemba’. Wordt het steeds duidelijker wat iemand in de praktijk doet en waar de knelpunten liggen.

Het arbeidsdeskundig rapport

Als we alle zaken hebben geïnventariseerd brengen we alle informatie met elkaar in relatie. De gesprekken met de werknemer en de werkgever, het verslag wat de bedrijfsarts heeft opgesteld en het werkplekonderzoek. Als dit is gedaan, ontvangt u van ons ongeveer binnen week het arbeidsdeskundig rapport. Met dit rapport heeft u een houvast tijdens de re-integratie en weet u zeker dat u voldoet aan de Wet Verbetering Poortwachter.

Een specialistisch en resultaatgericht tweede en derde spoor traject

Ons tweede en derde spoor in Eindhoven onderscheid zich door specialistische coaches op het gebied van de ziektewet, WGA en de wet verbetering poortwachter. Wij ondersteunen zowel de werkgever, de arbodienst als de werknemer met praktische en heldere adviezen. Onze trajecten zijn altijd op maat. Ook gaan we naast de traditionele tweede en derde spoor coaching, aan de slag met onze unieke matchingsmethode en jobhunting. Wij faciliteren uw werknemer, zodat hij/zij zelfstandig kan solliciteren, netwerken en optimaal gebruik kan maken van sollicitatiemogelijkheden.

Op maat coaching en resultaten bereiken


Een duurzame plaatsing bereiken zorgt niet alleen voor schadelastbeperking voor de verzekeraar en de werkgever. Het zorgt ervoor dat een werknemer een plek heeft gevonden bij een werkgever waar het vermogen kan matcht met de functie. Om dit resultaat te bereiken streven wij continu naar de beste manier voor de re-integratie van uw medewerkers. Daarom werken wij met hoog geschoolde coaches, re-integratiedeskundigen en data-specialisten.

Poortwachterproof dossier en sparringspartner

Gezien onze coaches ruime ervaring hebben op het gebied van casemanagement, weten wij hoe u uw dossier poortwachter proof kunt afdichten. Onze coach is daardoor de perfecte sparringspartner voor uw casemanager of verzekeringsagent.

Waarom onze derde en tweede spoor trajecten Eindhoven resultaten boeken

  • In de buurt van Eindhoven, Van der Valk of bij uw cliënt thuis
  • Arbeidsdeskundig advies
  • Lifestyle specialisatie
  • WGA-specialisatie
  • RCCM / CROV-coaching
  • Specialistische sparringspartner

Daarom gaat u voor Matchvermogen

Matchvermogen is een gespecialiseerd arbeidsdeskundig onderzoek- en adviesbureau. Wij maken gebruik van geregistreerde en gecertificeerde arbeidsdeskundigen. Onze professionals hebben een sociaal juridische achtergrond en kennis van arbeidsrechtelijke zaken. Daardoor kunnen wij u breed adviseren. Uiteraard verwijzen wij door naar de juiste specialist indien dat noodzakelijk is. Door ons uitgebreide netwerk kunnen wij dit voor klanten vrijblijvend en snel organiseren. Heeft u behoefte aan snel, duidelijk en betrouwbaar tweede spoor of arbeidsdeskundig onderzoek Eindhoven? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Soorten arbeidsdeskundige onderzoeken

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.