5 boeken die je helpen werkplezier te vergroten

Werkplezier is belangrijk om werkgerelateerde klachten en daarmee verzuim te voorkomen. Als werkgever, maar ook als werknemer kun je een hoop doen om je werkplezier te verbeteren. Een werkgever kan bijvoorbeeld wekelijks een evenement of etentje organiseren voor werknemers. Een werknemer kan door een opleiding zichzelf uitdagen. Er zijn vele manieren om het jezelf leuk te maken op werk. Als arbeidsdeskundigen komen wij bij Matchvermogen nog al te vaak mensen tegen die niet gelukkig zijn op hun werkplek. Dit heeft meerdere redenen. Veiligheid van het oude vertrouwde werk vasthouden, inkomen of geen weet van andere mogelijkheden zijn veelvoorkomende oorzaken. Wij proberen tijdens onze arbeidsdeskundige onderzoeken altijd iets mee te geven aan mensen, zodat werkplezier wordt vergroot. Echter geloven wij ook dat werkplezier iets is wat vanuit intrensieke motivatie getriggerd moet worden. Om mensen daarbij te helpen en hen bewust te maken van de mogelijkheden hebben wij in dit artikel meerdere boeken genoteerd die kunnen helpen bij het vergroten van werkplezier.

1. Werkplezier Luc Mutsaers

Als je op zoek bent naar ideeën tips en adviezen om werkplezier te verkrijgen dan is dit boek zeker een goede keus, De auteur legt uit wat hij onder werkplezier verstaat, en hoe je dat plezier in je werk kunt krijgen en behouden. Hij legt verder ook uit hoe je de angsten om weggewerkt of tegengewerkt te worden uit de weg kunt gaan en een positieve kijk op zaken te krijgen. Geef de moed niet op, wanneer je met lood in de schoenen naar het werk gaat. Lees de tips in werkplezier om de daad bij het woord te voegen.

2. 5 sterren aanpak voor gezonde werkdruk

Huub Pennock

De naam zegt het al, dit boek gaat over werkdruk, stress etc. Dit kunnen allemaal elementen zijn die je werkplezier helemaal de kop indrukken. Het mooie van dit boek zijn de praktische voorbeelden die zeker zullen helpen om je werkplezier terug te krijgen.

3.Fokking druk

Thijs Launspach

Stress en druk is alles wat de klok slaat tegenwoordig. Iedereen schijnt er last van te hebben, en dat is niet te verwonderen, we leven in een maatschappij, die genadeloos lijkt te zijn, teveel werkdruk, te veel stressvolle momenten, slapeloosheid, en daar gaat ie weer, geen werkplezier. Dit boek is geschreven door een psycholoog die met gevoel voor humeur

oplossingen aandraagt om van deze druk af te komen. Als je een komische schrijfstijl apprecieer, kun je dit boek als leidraad gebruiken om van de stress af te komen, en weer werkplezier te ervaren.

4.Het ministerie van Werkplezier

Ilse Ceulemans

Het feit dat je weinig of geen plezier in je werk hebt kan soms liggen aan de manier waarop de manager communiceert met de medewerkers. Als daar heel wat aan schort is het niet te verwonderen dat je weinig zin hebt om op het werk te verschijnen. En als de manager zaken verkeerd aanpakt, kan dat alleen averechts werken op personeel en bedrijf. Met dit boek legt de schrijfster op komische wijze de vinger op de zere plek. Verhelderend en makkelijk te lezen.

5. Werken vanuit je DNA

Lisanne van de Weerdhof

Het is makkelijker gezegd dan gedaan: Doe waar je goed in ben. Zoek een baan in een branche, of niche waar je van houdt, en je zal succesvol zijn, omdat je dan zult werken met plezier. Toch zijn er veel mensen ongelukkig op hun werk. Dit boek zal je leiden om te weten te komen wat je sterkste zijde is, en of je wel in de juiste sector zit. Het is nooit te laat om je droomjob te ontdekken.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.