5 tools die je helpen te ontspannen tijdens je werk

Sommige problemen waarmee werknemers te kampen hebben zijn vaak niet direct zichtbaar, omdat het mentale  issues zijn. Om te voorkomen dat deze problemen verergeren zijn er  ergonomische maatregelen nodig om te kunnen ontspannen tijdens werk.

Spanning ongezond?

Regelmatig wat spanning ervaren tijdens werk is heel normaal. Echter is ontspanning tijdens werk ontzettend belangrijk om verzuim te voorkomen. Het is de wisselwerking tussen spanning en ontspanning die gezondheid stimuleert. Onderspanning zorgt voor boreouts en overspanning voor burnouts. Beide situaties hebben effect op workflow, inzetbaarheid en verzuim. Veel mensen vragen zich af of ontspanning tijdens werk mogelijk is. Bij Matchvermogen zeggen wij dan volmondig: ‘Ja’. Ondanks dat iemand in een zeer hectische omgeving werkt is er altijd wel een momentje waarin ontspanning kan worden opgezocht. Of dit nu is met een bepaald hulpmiddel, even naar een andere ruimte gaan of met een 2 minuten ademhalingsoefening op je werkplek. Breek de spanningsboog door de dag heen op in stukjes. In dit artikel geven we 5 suggesties over ontspannende hulpmiddelen die je kunt gebruiken om de spanningsboog te verminderen.

Shiatsu Massage Kussen met warmte

Dit kussen kun je rechtop zittend gebruiken, waarbij je schouders en rug gemasseerd worden door middel van 8 Shiatsu knoppen die roterende bewegingen kunnen maken. Je kunt hem zodanig instellen dat je de  gewenste intensiteit krijgt. De massage duurt 15 minuten en gaat dan vanzelf uit. Dit kussen is heel geschikt om op het werk tijdens de schafttijd, een korte ontspannen massage te hebben.

Stressbal

De voordelen van het gebruiken van de stressbal zijn niet alleen het feit dat ze ontspannend werken, maar ze kunnen ook de mentale helderheid verbeteren.  Regelmatig gebruik van de stressbal is uitstekend voor de geestelijke gezondheid. Deze stressbal helpt dus niet alleen om meer  kracht in de handen en polsen te krijgen. Hij is heel geschikt om op het werk te gebruiken, simpel door de bal te knijpen en weer los te laten.

Fidget toys pakket

Als je gestressed bent moet je daar niet mee zitten want je kunt door middel van fidgets op een eenvoudige, maar effectieve manier de opgebouwde nerveuze energie verdrijven. Ze zijn handig om je iets constructiefs te doen te geven en verminderen nerveuze handelingen zoals tikken of ijsberen. Probeer eens zo een fidget pakket van 30, die je stuk voor stuk een andere manier bieden om te ontstressen.

Plant in a box

Het is nooit goed geweest dat een mens urenlang binnen zou werken zonder in contact te komen met de natuur. En omdat sommige beroepen nu eenmaal in een gebouw moeten worden uitgeoefend, kun je het omgekeerd doen. Neem wat groen mee naar binnen, dus gewoon een plant of meer. Het is niet de bedoeling dat men door de bomen je werkruimte niet meer ziet, maar je kunt gerust een of meer plantjes van “plant in a box” aanschaffen. Kies maar uit, er is een ruime keus, Zet een leuk plantje op je bureau zodat jij  je lekker kunt ontspannen tijdens werk.

Teami Blends – Restore – Vitamine C, Calcium en Magnesium

Soms heb heb teveel van jezelf gevergd, en dat zal op gegeven moment lichamelijk en geestelijke problemen veroorzaken. En daar zit je zeker niet op te wachten. Er zijn allerlei oefeningen en hulpmiddelen die je kunt toepassen om te ontkomen aan geestelijke druk. Teami Blends heeft een suplement samengesteld dat bestaat uit drie belangrijke vitaminen die je tot rust kunnen brengen. Vitamine C, Calcium en Magnesium laten je ontspannen tijdens werk.