Ergonomisch beeldscherm top 5

Door de corona-crisis is er veel veranderd. Mensen werken meer thuis en vaker achter de computer. Er gebeurt meer digitaal en minder face tot face. Daardoor is de noodzaak van een ergonomisch beeldscherm, een ergonomische stoel of een ergonomisch bureau steeds belangrijker geworden. Door de opkomst van Teams, Zoom en andere digitale communicatiemiddelen is schakelen tussen beeldschermen essentieel voor een goede workflow.

Door enkel één beeldscherm te gebruiken is het lastig om op de juiste manier zaken weer te geven. Mensen hebben vaker de neiging om voorover te buigen om kleine letters te lezen en in deze houding te blijven hangen. Dit veroorzaakt op de lange termijn nek- en schouderproblematiek.

Uit onderzoek is eveneens gebleken dat werken met één beeldscherm consequenties heeft voor de toestand van je iris. Des te min meer noodzaak om een ergonomisch beeldscherm aan te schaffen of misschien wel twee beeldschermen. In dit artikel geven we advies over welke 5 beeldschermen of beeldschermcombinatie ideaal zijn voor op kantoor of op een thuiswerkplek.

5 verschillende ergonomische beeldschermen

Wanneer we constant turen naar een scherm op het werk, zullen we gauw  merken dat onze nek en rug gedurende een lange periode in ongemakkelijke posities bewegen. Een oplossing zou zijn een ergonomische monitor aan te schaffen. Het doel van een ergonomische monitor is ervoor te zorgen dat je een goede zitpositie aanneemt. Dit essentiële item van een ergonomisch kantoor mag zeker niet ontbreken op het werk.

1.De ergonomische computer arm

Met deze arm kan je scherm in een geschikte hoek gedraaid worden, zodat je een goede houding kunt behouden tijdens het werk.  Met deze ergonomische scherm- tool kun je eenvoudig jouw scherm van richting veranderen, wat perfect is voor diegenen die vaak werk moeten delen met collega’s.

2.LG Ergo 27QN880 – QHD IPS USB-C Monitor

Deze ergonomische monitor wordt geleverd met een standaard die kan draaien, verlengen, kantelen etc. Als je op zoek bent naar een monitor en standaard die volledige vrijheid en veelzijdigheid biedt, dan is dit de juiste keuze. Hij  is geschikt voor zowel een thuiskantoor als een traditionele werkplek. Ook degenen die voor hun werk een ruime resolutie nodig hebben, krijgen met deze monitor alles wat ze nodig hebben!

3.Asus ROG PG348Q

Een ultrabrede monitor is niet voor iedereen, maar als je er een nodig hebt of wilt hebben voor jouw werkplek, dan is de ASUS ROG een uitstekende ergonomische monitor die strakke beeldschermen en haast ontelbare kleuropties biedt. Dit is een bijzonder goede monitor voor  kunstenaars en grafische ontwerpers.

4.Pro Display XDR

Als je een geweldige set-up wilt, hoef je niet verder te zoeken dan Apple’s Pro Display XDR. Met een extreem brede kijkhoek, verbluffende kleurcontrasten en een brede selectie van weergave-instellingen die je kunt personaliseren om vermoeidheid van de ogen tegen te gaan en de beeldkwaliteit te verbeteren. Deze ergonomische monitor heeft echt alles.

5. Viewsonic VX-serie VX2458-C-mhd

Een goede ergonomische monitor is niet goedkoop, maar viewsonic heeft een geweldige optie gemaakt voor mensen met een kleiner budget. Ondanks zijn relatief lagere prijs in vergelijking met zijn concurrenten, biedt deze viewsonic-monitor een rijk display en een draaipunt van 90 graden! Je zult geen spijt krijgen van deze aankoop.

Werkplek geheel opnieuw laten inrichten?

Matchvermogen helpt ondernemers en particulieren met het inrichten van werkplekken. Met ons arbeidsdeskundig en ergonomisch specialisme kunnen we elke werkplek omtoveren tot niet alleen een ergonomisch gunstige, maar ook een prettige werkplek. Door naast het fysieke aspect ook op het mentale aspect te kijken naar een werkplek zorgen we voor verzuimreductie en een prettige werkplek.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid