Inkomensverzekering voor Werkgevers – Een Financiële Paraplu

De Inkomensverzekering voor Werkgevers – Een Financiële Paraplu in een Storm van Regelgeving

Voor werkgevers is een inkomensverzekering niet zomaar een verzekeringspolis; het is meer als dat extra stuk taart waarvan je niet wist dat je het nodig had totdat de regen van arbeidsongeschiktheid begon te vallen. Of je nu een groeiend bedrijf runt, net begonnen bent of gewoon probeert te navigeren door het doolhof van de Wet Verbetering Poortwachter, Matchvermogen is er om je bij te lichten (met een zaklamp en alles).

De inkomensverzekering: Je Vangnet tegen Financiële Oeps-momenten

Als werkgever kun je niet altijd voorspellen wanneer Piet van de boekhouding besluit om te gaan parachutespringen en een ongelukkige landing maakt. Voor die eerste 104 weken van arbeidsongeschiktheid is de inkomensverzekering je financiële superheld, klaar om de dag te redden.

Hoe Kies je als Werkgever de Juiste Inkomensverzekering zonder Grijze Haren te Krijgen

Welke inkomensverzekeringen zijn er voor werkgevers?

In het complexe landschap van inkomensverzekeringen kunnen werkgevers soms het spoor bijster raken, maar vrees niet! Hier is een handige gids die de mist zal optrekken:

1. WGA-verzekering (Regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten)

De WGA-verzekering dekt de financiële risico’s af die volgen nadat een werknemer na twee jaar ziekte gedeeltelijk arbeidsgeschikt wordt verklaard. Denk hierbij aan het vervolgtraject en de eventuele uitkeringen die dan nodig zijn.

2. Verzekering voor de Wet Verbetering Poortwachter (eerste 104 weken)

Deze verzekering springt in de bres tijdens de eerste 104 weken van arbeidsongeschiktheid van een werknemer. Tijdens deze periode zijn werkgevers verplicht om het loon door te betalen, en dit kan aardig in de kosten lopen. Met deze verzekering ben je gedekt tegen dit financiële risico.

3. Hiaatverzekering

Wanneer de WGA-uitkering niet toereikend is, kan een hiaatverzekering het verschil overbruggen tussen het oude inkomen en de uitkering. Zo voorkom je dat werknemers in een financieel gat vallen.

4. Excedentverzekering

Voor medewerkers die bovenmodaal verdienen, kan de standaard WGA-uitkering relatief laag uitvallen. Met de excedentverzekering kan het inkomen boven het maximum dagloon alsnog worden verzekerd.

5. Interventiepakketten

Nu, als kers op de taart, zijn er verzekeringen die interventiepakketten aanbieden. Deze pakketten kunnen zaken dekken zoals arbeidsdeskundig onderzoek, trajecten voor spoor 2 re-integratie en zelfs medische interventies.

Advies voor werkgevers: Staar je niet blind op enkel de premie of de uitkering. Kijk ook naar wat er in de pakketten zit. Mogelijkheden voor interventies kunnen je op lange termijn veel tijd, geld en hoofdpijn besparen. Vooral als specialistische diensten zoals die van Matchvermogen nodig zijn om een werknemer weer op de rails te krijgen.

Bij het kiezen van een inkomensverzekering is het dus essentieel om alle opties zorgvuldig te overwegen en te kiezen wat het beste past bij jouw organisatie en werknemers. En onthoud: een goed geïnformeerde beslissing nu kan later veel problemen voorkomen.

Vraag een offerte aan, maar niet naast je kopje koffie

Een offerte voor een inkomensverzekering is net als je eerste kopje koffie op maandagochtend; het is essentieel. Zorg dat je het krijgt voordat je de volledige lading van de WGA op je bord krijgt. Eenmaal een instromer in de Ziektewet of een arbeidsongeschikte werknemer? Dan zal de verzekeraar deze persoon niet meer meenemen in de polis. Dit is een behoorlijke financiële kostenpost!

Net als die onaangekondigde bezoekjes van een ongenodigde gast, kan arbeidsongeschiktheid onverwacht komen. Helaas hebben wij als arbeidsdeskundige al veel MKB’ers meegemaakt die pas op het moment van uitval gaan nadenken over een juiste inkomensverzekering. Zorg dat je een plan hebt voor die momenten, de 104 weken arbeidsongeschiktheid vliegen voorbij als een zomervakantie. Helaas wel een dure, want een gemiddelde werknemer kost je als werkgever enkel en alleen al aan loondoorbetaling al 40.000 euro per jaar als je niet bent verzekerd.

Meer informatie?

Loading

Conclusie: De Sleutel tot Financiële Gemoedsrust

De inkomensverzekering en de WGA voor werkgevers zijn geen luxe, maar noodzaak. Ze zijn de stille helden die ervoor zorgen dat je bedrijf blijft draaien, zelfs als het even tegenzit. Matchvermogen en Synck staan klaar om je te begeleiden door de mistige wereld van verzekeringen, zodat je kunt slapen zonder je zorgen te maken over die onverwachte stormen. Bedankt voor het lezen en vergeet niet, beter veilig verzekerd dan sorry!

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid