Innovatief Tweede Spoor Traject – Baanbrekend & Vernieuwend

Wanneer er sprake is van langdurig ziekteverzuim en er voor de werknemer in kwestie geen re-integratiemogelijkheden binnen de organisatie liggen, dient er een tweede spoor traject gestart te worden. Dit traject focust zich op de mogelijkheden tot re-integratie bij een andere werkgever. In sommige gevallen is dit simpelweg noodzakelijk. Tijdens een re-integratie 2e spoor doen we er alles aan om de werknemer in kwestie optimaal te ondersteunen. Aangezien de verzuimgevallen sterk uiteenlopen en de tijden snel veranderen, is een innovatief tweede spoor traject absoluut noodzakelijk.

Een innovatief tweede spoor traject zorgt ervoor dat iedere werknemer de hulp krijgt die hij of zij verdient. Online e-learnings en begeleiding van geregistreerde topcoaches maakt deel uit van onze innovatieve trajecten. Ook ons geavanceerde matchingssysteem zorgt ervoor dat ieder tweede spoor traject eindigt in een succesverhaal.

Wil jij meer te weten komen over de mogelijkheden dat ons innovatieve tweede spoor traject te bieden heeft? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles over de verschillende mogelijkheden. We nemen ons innovatieve systeem nader onder de loep, en laten jou zien hoe ook jij kunt profiteren van een innovatief tweede spoor traject. Wij helpen werknemers uit iedere branche met de beste hulp die er is. Daar kun je zeker van zijn!

Loading

Waarom moet een tweede spoor innovatief zijn?

In het geval van langdurig ziekteverzuim, heeft de werkgever diverse taken en verplichtingen. Loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en het optimaal ondersteunen van het re-integratietraject zijn hier onderdeel van. Wanneer het verzuim van een werknemer uiteindelijk leidt tot een tweede spoor, wenst de werkgever natuurlijk dat dit traject zorgvuldig wordt aangepakt en zodoende goed verloopt. Daarom is een innovatief tweede spoor van uitermate groot belang.

De arbeidsmarkt verandert continu

De arbeidsmarkt in ons land verandert continu. Alhoewel dit in principe een verschijnsel is van alle tijden, hebben er in de afgelopen jaren steeds grotere veranderingen plaatsgevonden. Nederland lijkt langzaam op weg te zijn naar een 24-uurs economie, wat de grens tussen privé en werk lijkt te vervagen. Er is sprake van een toenemende flexibilisering en het aantal flexwerkers stijgt dan ook fors. Ook de aard van het arbeidsaanbod zal de komende jaren sterk veranderen als gevolg van de technologische ontwikkelingen die aan de orde van de dag zijn. Dit zijn slechts enkele veranderingen op de arbeidsmarkt waar we momenteel mee te maken hebben.

De veranderende arbeidsmarkt maakt het voor arbeidsongeschikte werknemers nog best een hele uitdaging om opnieuw te re-integreren in het werkveld. Een innovatief tweede spoor traject is dan ook geen overbodige luxe. Sterker nog, het is van cruciaal belang voor een succesvolle re-integratie.

Denk bijvoorbeeld aan het scenario van een werknemer die al jarenlang werkzaam is in dezelfde branche bij dezelfde werkgever. Wanneer deze werknemer ziek wordt en niet kan re-integreren bij de eigen werkgever, dient een tweede spoor traject gestart te worden. Voor een dergelijke werknemer kan het maken van een nieuwe intrede op de arbeidsmarkt een hele grote uitdaging zijn. Deze is immers nog niet op de hoogte van alle veranderingen die hebben plaatsgevonden, en dient zich dan ook sterk aan te passen. Een innovatief spoor 2 traject van Matchvermogen kan hierbij een grote ondersteuning zijn.

Een innovatief tweede spoor – Wat komt hierbij kijken?

Nu we het belang van een innovatief tweede spoor traject hebben vastgesteld, ben jij ongetwijfeld benieuwd naar de inhoud van dit traject. Wat komt er nu eigenlijk allemaal precies kijken bij een dergelijk innovatief traject? Matchvermogen maakt dit unieke traject mogelijk door gebruik te maken van diverse innovatieve technieken. Wij weten zeker dat zowel werkgever als werknemer hierbij gebaat zijn. Laten we de onderdelen van ons innovatief tweede spoor eens stuk voor stuk onder een vergrootglas leggen.

–          E-learnings

De tijden veranderen razendsnel. Geavanceerde technologische ontwikkelingen worden aan de lopende band doorgevoerd, en ook de arbeidsmarkt past zich hierop aan. Matchvermogen kon op dit gebied dan ook niet achterblijven. Het doet ons deugd je te kunnen vertellen dat wij e-learnings gebruiken in onze innovatieve tweede spoor trajecten.

Wij werken met e-learnings om iedere werknemer op een innovatieve en effectieve manier aan een baan te helpen. Onze online leeromgeving is enorm veelzijdig. Zo vindt men hier praktische modules, video’s en extra coaching mogelijkheden. Aan ieders behoefte is gedacht.

Onze e-learnings zijn laagdrempelig en zodoende toegankelijk voor iedereen. De e-learnings hebben diepgang en geven een stevige houvast voor iedere werknemer die een tweede spoor traject doorloopt. Dit kan de werknemer immers goed gebruiken in de relatief onzekere periode waarin hij of zij verkeerd.

Van sollicitatietrainingen tot volledige omscholing, onze e-learnings modules zijn werkelijk waar van alle markten thuis. Wij zijn er dan ook zeker van dat dit unieke onderdeel van onze innovatieve trajecten een waardevolle toevoeging is voor al onze klanten.

Sollicitatievaardigheden

In essentie worden de e-learnings tijdens een spoor 2 traject grotendeels gebruikt voor het verbeteren van de sollicitatievaardigheden. Hier ligt immers toch de focus op tijdens een tweede spoor traject. De werknemer dient nieuw passend werk buiten de organisatie te vinden, en hier komen nu eenmaal diverse sollicitatievaardigheden bij kijken.

Er wordt gestart met het in kaart brengen van de interesses en het opstellen van een zoekprofiel. Vervolgens is marktverkenning een belangrijk onderdeel. Want waar vind je die droombaan nu precies? Andere cruciale stappen zijn het opstellen van een goed CV, eventueel een LinkedIn profiel opstellen, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van een sollicitatiegesprek.

Al deze aspecten komen voorbij in de voorbereidende e-learnings van Matchvermogen. We kunnen dan ook zonder twijfel zeggen dat onze cliënten optimaal worden klaargestoomd voor het echte werk, door middel van onze innovatieve e-learnings.

–          Innovatief Matchingssysteem

Bij Matchvermogen maken wij gebruik van een innovatief matchingssysteem. Een baan die echt gelukkig maakt voor iedere werknemer, dat is ons einddoel! Het is dan ook uitermate belangrijk om de juiste kandidaten te matchen met de beste functies. Een goede match op diverse vlakken is immers cruciaal als het aankomt op een nieuwe baan.

Het innovatieve matchingssysteem waar wij mee werken brengt diverse positieve resultaten met zich mee. Wellicht vraag jij je af wat dit voor jou kan betekenen. Onderstaand enkele interessante voordelen.

  • Minder werkstress
  • Meer werkgeluk
  • Plezier in je werk
  • Niet alleen gelukkig op het werk, maar ook daarbuiten!

Dit zijn toch voordelen die jij ook wil genieten? Ons innovatieve matchingssysteem gaat hiervoor zorgen. Daar twijfelen wij niet aan. Wellicht vraag jij je af; waar is het systeem op gebaseerd? Om te beginnen wordt er gekeken naar het opleidingsniveau, de vaardigheden en interesses van de werknemer. Deze kernpunten dienen immers wel aan te sluiten op de nieuwe functie die potentieel bekleed kan gaan worden.

Maar ons matchingssysteem gaat nog verder. Niet alleen opleidingsniveau en vaardigheden spelen een rol, het plaatje is veel groter dan dat. Zo wordt er ook aandacht besteed aan een passende bedrijfscultuur. Sluiten de normen en waarden van de werknemer wel aan bij die van de potentiële werkgever? Dit is een belangrijke vraag om een passende en ook duurzame match te maken tussen werkgever en werknemer. Deze wensen immers een sterke zakelijke toekomst met elkaar op te bouwen.

De kans op een terugval na langdurig ziekteverzuim wordt aanzienlijk verkleint door ons innovatieve matchingssysteem. Uiteraard hebben wij ook de allerbeste professionals in huis om de beste begeleiding te kunnen bieden. Onze topcoaches dienen zeker niet onderschat te worden.

–          Topcoaches met registraties

Onze innovatieve e-learnings zorgen ervoor dat de kandidaat optimaal gefaciliteerd wordt tijdens het tweede spoor traject, maar het betekent tegelijkertijd dat er meer ruimte ontstaat voor persoonlijke aandacht van onze geregistreerde coaches. Ook dit is immers van onschatbare waarde voor een succesvolle re-integratie.

Coaching binnen het tweede spoor traject is absoluut maatwerk. Gelukkig werken wij met ervaren deskundige die dit maar al te goed beseffen. Al onze coaches zijn geregistreerd, en bieden gegarandeerd de allerbeste coaching op diverse vlakken. Onze coaches hebben passie voor hun vak, en dit merk je!

De expertise van onze geregistreerde coaches zorgt ervoor dat ze goed kunnen bepalen en beoordelen waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen. Hierbij houden zij uiteraard rekening met zowel de wensen als de eventuele beperkingen van de werknemer. Ook helpen zij iedere kandidaat met het actief zoeken naar passende functies op de arbeidsmarkt. Iedere cliënt is er immers bij gebaat om in de eerste instantie zelfstandig in staat te zijn om te solliciteren. Hiervoor bieden wij elke werknemer de juiste handvatten aan.

In sommige gevallen kan een omscholing noodzakelijk zijn binnen een tweede spoor traject. Ook hierbij biedt Matchvermogen de allerbeste hulp. Een combinatie van persoonlijke aandacht van een loopbaancoach en onze innovatieve e-learningprogramma’s, biedt enorm veel mogelijkheden.

Matchvermogen combineert top-coaching dus met optimale innovatie. Iedere tweede spoor coach heeft dan ook zijn of haar eigen specialisme. De specialisatie van de ene coach ligt bij jobhunting en netwerken, terwijl de andere coach zijn kennis juist inzet op het gebied van burn-out coaching. We kunnen wel stellen dat de professionals van Matchvermogen van alle markten thuis zijn. Zodoende kan iedere cliënt rekenen op passende hulp die volledig is afgestemd op zijn of haar persoonlijke situatie.

Matchvermogen biedt baangarantie trajecten aan

Over innovatie gesproken, wist je dat je bij Matchvermogen zelfs diverse baangarantie trajecten kunt raadplegen. Ja, je leest het goed; baangarantie. Je zou je ogen bijna niet kunnen geloven, maar de mogelijkheid bestaat toch echt. Hier wil jij ongetwijfeld meer over weten. Wij geven je graag wat meer informatie over deze interessante mogelijkheid.

In sommige gevallen kunnen wij werk garanderen tijdens een tweede spoor traject. Het gaat hierbij vaak om cliënten met een medische achtergrond, leraren of bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs. Dit zijn enkele vakgebieden waarin wij in veel gevallen gegarandeerd een goede match kunnen maken. Zowel werkgever als werknemer zien dit natuurlijk wel zitten. Dus hoe komt men in aanmerking voor een dergelijk baangarantie traject?

Een uitgebreide intake maakt deel uit van de aanvraag tot een baangarantie traject. Tijdens deze intake doen de professionals van Matchvermogen hun uiterste best om tot een conclusie te komen. De situatie rondom het ziekteverzuim wordt duidelijk in kaart gebracht en uitgebreid besproken. Zowel de betrokkenheid van de werknemer als zijn of haar achtergrond spelen natuurlijk een rol in een eventueel baangarantie traject.

Pas wanneer het uitgebreide intakegesprek goed is verlopen en alle aspecten duidelijk in kaart zijn gebracht, kan Matchvermogen ervoor kiezen om een baangarantie traject aan te bieden. Dit traject is voor ons altijd een interessante uitdaging en voor onze cliënten uiteraard een geruststellende gedachte.

De innovatieve trajecten van Matchvermogen helpen jou verder

Matchvermogen onderscheidt zich zonder twijfel van de concurrentie middels de innovatieve trajecten. Alhoewel steeds meer bureaus zich bezighouden met dergelijke toepassingen, is Matchvermogen zijn tijd ver vooruit. Wij zijn vanaf de eerste dag meegegaan met de arbeidsmarkt op het gebied van innovatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij al onze klanten de allerbeste hulp kunnen blijven aanbieden.

Onze innovatieve trajecten zorgen er bovendien voor dat cliënten vanuit iedere branche bij ons terecht kunnen. Geen sector is ons vreemd. Door de jaren heen hebben wij voldoende ervaring opgedaan om binnen ieder vakgebied een waardevolle bijdrage te kunnen leveren.

Ben jij als werkgever op zoek naar een bedrijf dat zorg kan dragen voor de verzuimbegeleiding binnen jouw organisatie? Dan kun je rekenen op de expertise van Matchvermogen. Van een arbeidsdeskundig onderzoek tot een spoor 2 of spoor 3 traject, wij gaan geen uitdaging uit de weg. Wij hebben bovendien de allerbeste deskundige in dienst voor ieder traject. Dit geeft jou de rust en tijd om je volledig te storten op de zaken die echt belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld een goede onderlinge band met je werknemers. Hierin helpt Matchvermogen bovendien ook graag een handje mee!

Neem contact op met Matchvermogen om jouw persoonlijke situatie te bespreken, of vraag direct een offerte aan voor een innovatief tweede spoor via onze website. Wij streven ernaar u zo spoedig mogelijk te voorzien van een passende reactie.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid