Doe onze gratis WGA SCAN

Het instroomrisico van uw werknemer in de WGA

Voor verzekeraars, aandeelhouders en bedrijven die het WGA verzuim in eigen beheer behouden is het zeer belangrijk om te weten wat het WGA-risico is. Vaak wordt hier een WGA scan voor gebruikt.

Wat is de WGA scan

De WGA Risicoscan is een scan die arbodiensten en re-integratiebedrijven gebruiken om het WGA-risico in te schatten. Dit gebeurt vaak in de 26ste, 42ste en soms ook nog in de 93ste week. Met de uitkomst, hoog of laag risico, die uit de WGA scan naar voren komt kunnen verzekeraars en werkgevers rekening houden met hun voorzieningen. Een arbeidsongeschikte medewerker kan tot wel  € 100.000 per jaar kosten. Een financieel belanghebbende wilt daar uiteraard rekening mee houden. Ook de actuaris zal met dit hulpmiddel een premieberekening maken. Een verkeerde inschatting kan soms wel tot de tonnen oplopen. Laat daarom altijd een financieel expert uw WGA risico checken.

Waarom is de WGA scan belangrijk voor u als werkgever?

De hoeveelheid voorzieningen die worden getroffen door de verzekeraar voor WGA’ers worden doorberekend in uw premie. Daarnaast kunt u met een passende scan nader gemakkelijk nadere acties bepalen. Moet u juist veel doen voor een traject of weinig? Dient u een tweede-derde spoor in de zetten, of juist niet? Dit kan enorm in de kosten schelen als u een kleine MKB’er bent, maar ook als u een grote hoeveelheid werknemers hebt die in het verzuim zitten. 

Welke factoren zijn van belang?

Of u een laag of hoog WGA-risico heeft, hangt af van enkele factoren. Zo spelen onder andere de leeftijd, de arbeidsmarkt en de beïnvloedbare re-integratiefactoren een rol. Ook uw verzuimbeleid en arbovoorschriften spelen hebben invloed op het risico van de werknemer om de WGA in te stromen. Deze kunt u toetsen via ons gemakkelijke WGA scan.

Loading

 

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.