Second Opinion Re-integratie: Welke zijn er en wat levert het op?

Een second opinion kan van grote waarde zijn wanneer u vragen of twijfels heeft over re-integratieadviezen. Het kan deuren openen naar nieuwe perspectieven en helpt u om meer geïnformeerde beslissingen te nemen.

Waarom een Second Opinion?


Een onafhankelijke second opinion, met betrekking tot de Wet Verbetering Poortwachter, Ziektewet en WGA, biedt een nieuw inzicht in de situatie. Elk scenario heeft verschillende facetten en deze worden herzien door specialisten zoals artsen, (medisch) arbeidsdeskundigen, juristen en paramedici.

Soorten Second Opinion

  1. Spreekuur Bedrijfsarts: Een consult bij de bedrijfsarts kan bepalend zijn voor de re-integratie. Het is belangrijk dat de genomen stappen duidelijk en correct worden beschreven. Indien het advies niet overeenkomt met de verwachtingen en/of feitelijkheden, kan een second opinion uitkomst bieden.
  2. Second Opinion Arbeidsdeskundig Onderzoek: Door variabiliteit van dit onderzoek kan de uitkomst van een arbeidsdeskundig onderzoek variëren. De arbeidsdeskundige, de interpretatie van gegevens en uitkomst van het arbeidsdeskundig onderzoek is uitermate belangrijk. Als je twijfelt aan de uitkomst, is een second opinion een optie.
  3. Arbeidsdeskundige Expertise: Het re-integratieproces kan complex zijn, en soms vereist het een diepgaande analyse op mentaal, fysiek en arbeidskundig niveau.
  4. Deskundigenoordeel door UWV: Dit kan worden aangevraagd bij UWV als er twijfel is over re-integratieactiviteiten of meningsverschillen over de re-integratie-inspanningen van werkgever of werknemer. Wij ondersteunen en werknemers en werkgevers bij het aanvragen van een deskundigenoordeel indien gewenst.

Voordelen van een Second Opinion:

  • Meer duidelijkheid in dossiers.
  • Geen miscommunicatie achteraf.
  • Mogelijkheid tot het verkrijgen van een IVA-uitkering voor 104 weken.
  • Duidelijkheid over het verschil tussen ziekte en gesprek.
  • Concrete prognoses en adviezen voor het vormgeven van dossiers.
  • Interventie-adviezen voor effectieve re-integratie.

Hoe Werkt een arbeidsdeskundige expertise via Matchvermogen?

Bij een arbeidsdeskundige expertise wordt de situatie beoordeeld door een multidisciplinair team bestaande uit onder meer een bedrijfsarts, psycholoog en jurist. De intake wordt geleid door een medisch arbeidsdeskundige die de benodigde specialisten inschakelt. Na beoordeling krijgt u een uitgebreid advies.

Als u overweegt een deskundigenoordeel aan te vragen, kunnen wij u ondersteunen bij dit proces. Van de aanvraag tot het ontvangen van het oordeel en de stappen daarna.

Kwaliteit en Snelheid

Matchvermogen staat voor u klaar om te helpen met arbeidsdeskundig onderzoek in diverse scenario’s. Of het nu gaat om de Wet Verbetering Poortwachter, de WGA, de Ziektewet, of het vaststellen van een arbeidsongeschiktheidspercentage na letselschade, wij bieden gedegen onderzoek en kwalitatief advies.

Loading

Heeft u een second opinion nodig? Overweeg dan om in gesprek te gaan met een specialist. Het kan de duidelijkheid bieden die u zoekt en u verder helpen in het re-integratieproces.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid