Arbeidsdeskundig Onderzoek en Spoor 2 Kosten Besparen

Wanneer er sprake is van ziekteverzuim binnen een bedrijf, zal de werkgever er op een gegeven moment voor kiezen om een arbeidsdeskundig onderzoek te starten. Op deze manier worden de re-integratiemogelijkheden van de werknemer in kwestie in kaart gebracht. Blijkt dat de werknemer niet kan terugkeren binnen het bedrijf, en op zoek dient te gaan naar een nieuwe werkgever? Dan komt een spoor 2 traject om de hoek kijken. Hierbij ligt de focus op de re-integratiemogelijkheden buiten de organisatie.


Zowel een arbeidsdeskundig onderzoek als een spoor 2 traject brengen kosten met zich mee. Als werkgever kun je op diverse manieren besparen op een arbeidsdeskundig onderzoek of een tweede spoor. Enkele manieren zijn het laten uitvoeren van een online traject, duidelijke prijsafspraken maken of kiezen voor een abonnementsvorm bij jouw adviesbureau.

Heb jij of krijg jij binnenkort te maken met een arbeidsdeskundig onderzoek of tweede spoor dat uitgevoerd dient te worden? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe je nu precies kosten kunt besparen gedurende deze trajecten. In dat geval raden wij je aan het onderstaande artikel grondig te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten, en helpen jou om direct stappen te zetten die kosten kunnen besparen! Laten we dus snel van start gaan.

Loading

Waarom een arbeidsdeskundige inschakelen en tweede spoor starten?

Het inschakelen van een arbeidsdeskundige geeft zowel de werkgever als de werknemer duidelijkheid. De deskundige zal onderzoek doen naar het ziekteverzuim. Dit doet hij of zij aan de hand van gesprekken met zowel werkgever als werknemer. In sommige gevallen wordt ook de werkplek bezocht, en kan contact met de bedrijfsarts nuttig zijn. Na een uitgebreid onderzoek geeft de deskundige meer inzicht in de re-integratiemogelijkheden. Dit geeft duidelijkheid voor de werkgever, en zorgt ervoor dat alle partijen weer een positieve kijk krijgen op de toekomst. Iets wat helaas vaak ontbreekt in het geval van langdurig ziekteverzuim binnen een organisatie.

Kan de werknemer in kwestie zijn functie hervatten, is aangepast werk nodig of kan een andere functie binnen het bedrijf misschien een optie zijn? Al deze vragen worden onderzocht en beantwoordt door de arbeidsdeskundige. Wanneer de werknemer in kwestie niet kan terugkeren op de werkvloer bij zijn huidige werkgever, dient er gekeken te worden naar de mogelijkheden tot werk bij een ander bedrijf. In dat geval wordt een spoor 2 gestart.

Een tweede spoor traject wordt gestart om de re-integratiemogelijkheden buiten de organisatie onder de loep te nemen. Vaak is er tijdens een spoor 2 sprake van loopbaan oriëntatie, eventuele omscholing, proefplaatsing en nazorg. Kortom, het is een intensief traject waarin de werknemer optimaal wordt begeleid door diverse professionals. Het doel is uiteindelijk om duurzaam te re-integreren op de arbeidsmarkt.

Is een arbeidsdeskundig onderzoek de kosten wel waard?

Veel werkgevers twijfelen misschien over het inschakelen van een arbeidsdeskundige. Het is immers een kostenpost voor de werkgever. Echter staat daar tegenover dat de kosten van langdurig ziekteverzuim ook hoog kunnen oplopen. Het is zodoende dan ook belangrijk om te zorgen voor een spoedige re-integratie. De arbeidsdeskundige maakt een uitgebreide analyse op basis van de mogelijkheden die de werknemer nog wel heeft.

We kunnen dus vaststellen dat het investeren in een arbeidsdeskundige absoluut de moeite waard is, en het je op de lange termijn zelfs zal helpen om kosten te besparen. Maar kun je ook kosten besparen op het arbeidsdeskundige onderzoek zelf, of het spoor 2 traject indien hiertoe over wordt gegaan? Wij zochten het voor je uit!

Kosten besparen op een arbeidsdeskundig onderzoek en spoor 2

Het arbeidsdeskundige onderzoek richt zich op het re-integreren bij de huidige werkgever. Het tweede spoor traject richt zich juist op de mogelijkheden buiten de organisatie, en gaat dieper in op wat de werknemer in kwestie precies nodig heeft. Het zijn beide belangrijke trajecten waar absoluut in geïnvesteerd moet worden. Je zult namelijk merken dat het inschakelen van een arbeidsdeskundige jou op de lange termijn geld zal besparen. Het is dus even een investering, maar zeker eentje die het geld dubbel en dwars waard is.

Toch is er ook goed nieuws voor de werkgever op financieel gebied. Er zijn diverse manieren waarop jij geld kunt besparen. Onderstaand bespreken we de meest gebruikte bespaartips tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek of tweede spoor traject.

Een Online Arbeidsdeskundig onderzoek en Spoor 2 Traject

De meest voor de hand liggende manier om kosten te besparen tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek, is het online uitvoeren van dit onderzoek. Deze manier van werken is door de coronapandemie steeds populairder geworden in ons land. Het is bovendien gebleken dat een online arbeidsdeskundig onderzoek, of een online tweede spoor, veel voordelen met zich mee kan brengen. Om te beginnen is het traject voor de werknemer in kwestie een stuk laagdrempeliger.

Deelnemen aan een arbeidsdeskundig traject vanuit je eigen woonkamer, geeft de werknemer toch een bepaald gevoel van rust en zekerheid. De confrontatie voelt minder groot aan, en zodoende ligt er ook minder druk op de werknemer. Nu kun jij je als werkgever wellicht afvragen of een online onderzoek of spoor 2 traject wel dezelfde goede resultaten kan voortbrengen. Wij kunnen je geruststellen, dat kan zeker!

De professionals van Matchvermogen zijn vakmensen met jarenlange ervaring. Zij weten zodoende fantastisch in te spelen op elke situatie. Hun expertise kan iedere werknemer helpen om duurzaam te re-integreren. Ook een online traject verloopt vlekkeloos onder begeleiding van onze deskundige. Daar is geen twijfel over mogelijk. Wist je dat een online traject in sommige gevallen zelfs betere resultaten kan opleveren? De positieve uitwerking van een dergelijk online traject zal je absoluut verrassen.

Flink kosten besparen met een online traject

Naast de vele voordelen die een online traject met zich meebrengt, kan het werkgevers ook een hoop kosten besparen. Een arbeidsdeskundig onderzoek kost al snel meer dan €1.000. Wanneer je kiest voor een online arbeidsdeskundig onderzoek via Matchvermogen, kan deze reeds vanaf €795 gestart worden.
Een spoor 2 traject kost bij veel bureaus al snel €3.000 of meer. Wanneer je kiest voor een online tweede spoor traject bij Matchvermogen, dan is dit al mogelijk vanaf de extreem lage prijs van €1.595. Dat is dus absoluut een grote som geld die jij kunt besparen wanneer je kiest voor een online traject.

We kunnen dus zeker spreken van een kostenbesparend alternatief, wanneer we ervoor kiezen om een arbeidsdeskundig onderzoek of een tweede spoor traject online uit te voeren. Dezelfde hoge kwaliteit, maar dan met een kleiner prijskaartje? Matchvermogen maakt het mogelijk! Wij kunnen niet wachten om ook jou een helpende hand te bieden in de verzuimbegeleiding binnen jouw organisatie.

Loading

Abonnementsvorm arbeidsdeskundig onderzoek en spoor 2

Er zijn diverse providers die jou als werkgever verschillende abonnementsvormen kunnen aanbieden op het gebied van verzuimbegeleiding. Er bestaan diverse abonnementen, en er is zodoende altijd wel een pakket dat bij jouw wensen aansluit. Door te kiezen voor een abonnementsvorm kun je als werkgever op de lange termijn veel kosten besparen. Jouw maandelijkse investering wordt immers beloond, waardoor je vaak ook korting krijgt op diverse trajecten. Ben jij benieuwd welke verschillende soorten abonnementsvormen er zoal bestaan? Dit is per provider verschillend. We kunnen echter wel enkele voorbeelden schetsen ter verduidelijking.

Bij een eenvoudig basis abonnement worden doorgaans enkel de standaard wettelijke eisen op het gebied van verzuim gewaarborgd. Vaak is er nog sprake van een overig budget dat gericht kan worden ingezet op basis van het verzuim dat zich voor zal doen. Hierbij houd je vaak grotendeels de regie in eigen handen. Bij een duurder abonnement kan het zijn dat de provider in kwestie meer taken voor je uit handen neemt. Er zit bovendien meer inbegrepen bij het maandbedrag, zoals bijvoorbeeld diverse consulten en probleemanalyses. Het is goed om op voorhand grondig te informeren, zodat jij als werkgever precies weet wat er wel en niet is inbegrepen bij het abonnement dat je afsluit.

Geef jij het verzuimmanagement graag volledig uit handen, of heb je zelf liever inspraak op wat er precies gebeurt? Dit zijn belangrijke vraagstukken die jij altijd met je provider dient te bespreken. Je wilt er immers zeker van zijn dat jullie een goede match zijn, voordat je een abonnement afsluit. Matchvermogen ziet het belang in van een goede match. Neem dus contact met ons op om het gewenste verzuimmanagement binnen jouw organisatie te bespreken.

Contract afsluiten met duidelijke prijsafspraken

Niet iedere werkgever ziet een abonnementsvorm zitten zoals we deze hierboven hebben besproken. Veel werkgevers vinden het niet fijn om maandelijks te betalen voor bepaalde verzuimbegeleiding, terwijl men op voorhand niet weet wanneer er werkelijk sprake zal zijn van ziekteverzuim. In dat geval kan de werkgever er wel voor kiezen om een contract met een provider af te sluiten. Ook dit kan de werkgever helpen om kosten te besparen op diverse trajecten.
Wanneer de werkgever een contract afsluit met een provider, verzekert deze zich ervan dat hulp altijd dichtbij is. Je weet immers maar nooit wanneer ziekteverzuim zich voordoet binnen de organisatie. Wanneer je een contract hebt met een provider die zorg kan dragen voor alle verzuimbegeleiding, geeft dit een bepaalde mate van rust en zekerheid.

Aangezien een contract niet hetzelfde is als een abonnement, is het belangrijk om duidelijke prijsafspraken te maken. Wanneer je een abonnement hebt afgesloten, wordt er automatisch zorg gedragen voor diverse taken. Wanneer je enkel een contract afsluit, ben je er alleen zeker van dat de beste specialist altijd dichtbij is. Echter dien je deze op het moment zelf natuurlijk nog wel te betalen voor zijn diensten. Daarom zijn prijsafspraken van uitermate groot belang.

Wanneer jij als werkgever bereid bent om je middels een contract te binden aan één specifieke provider, kun je zeker rekenen op aantrekkelijke prijzen voor diverse trajecten. Je kunt dus wel degelijk geld besparen door een contract af te sluiten. De meeste providers belonen hun klanten immers voor het vertrouwen dat ze in hen stellen. Prijsafspraken worden altijd voor de ingang van de contractdatum vastgesteld. Op deze manier weten alle betrokken partijen waar ze aan toe zijn, en kan er geen verwarring ontstaan over de financiële afspraken. Teken dus nooit een contract voordat er duidelijke prijsafspraken zijn gemaakt, en deze ook zwart op wit zijn gezet.

Neem contact op met Matchvermogen en sluit een deal!

Veel werkgevers beseffen zich niet dat ze soms best de stoute schoenen aan mogen trekken. Het is absoluut geen schande om een mooie deal te willen sluiten met een provider. Als werkgever ben je reeds veel geld kwijt aan het ziekteverzuim binnen jouw organisatie, en het is dan ook volkomen begrijpelijk dat je een mooie deal wenst te sluiten voor het arbeidsdeskundig onderzoek of het tweede spoor traject.

Wanneer je contact opneemt met een provider om een deal te sluiten, zal deze waarschijnlijk alle mogelijkheden aan jou voorleggen. Dit geeft inzicht in de opties die jij als werkgever hebt. Je bent immers hoogstwaarschijnlijk nog niet op de hoogte van alles wat het bureau in kwestie te bieden heeft. Wees dus geduldig en laat je volledig informeren. Bekijk welke abonnementsvormen mogelijk zijn, en bespreek eventueel de mogelijkheid om een contract af te sluiten en prijsafspraken vast te leggen.

Wens jij een provider in te schakelen voor één specifiek geval van ziekteverzuim? Bij Matchvermogen is ook dit geen enkel probleem. Zoals reeds benoemd, hebben wij de allerbeste ervaren professionals in huis om iedere situatie in goede banen te leiden. Of het nu gaat om een arbeidsdeskundig onderzoek of juist een spoor twee traject, wij gaan graag met je in gesprek om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Betrouwbare partner Arbeidsdeskundig Onderzoek en Spoor 2


Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het beperken van ziektekosten, neem dan contact op met Matchvermogen. Wij bieden eerlijke prijzen voor onze maatwerktrajecten. Het aanvragen van een offerte kan gemakkelijk via onze website. Ons team zorgt ervoor dat je snel een passend voorstel ontvangt dat perfect aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid