Kosten loopbaancoaching

Voor we ingaan op de kosten van een loopbaancoach is het goed om de verschillende soorten loopbaancoaching door te nemen, zowel als de verschillende plekken waar loopbaancoaching wordt aangeboden. Deze aspecten, zowel als het niveau van de coach en de bekendheid van de coach hebben effect op de tarieven en daarmee de kosten van een loopbaancoach. Ook gaan we in op wanneer het zinvol is om een loopbaancoach in te schakelen.

Wat is van invloed op arbeidsdeskundige tarieven

Zoals elke prijs tot stand komt heeft dit te maken met vraag en aanbod, maar ook zeker met kwaliteit. Als vuistregel voor jobcoach kosten de volgende aspecten worden aangehouden:

  • De duur van de jobcoachingsessie
  • Het specialisme
  • Registratie
  • Reistijd
Loading

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaches helpen hun klanten bij het identificeren van persoonlijke doelen, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en het plannen van loopbaanstappen. Dagelijkse taken kunnen bestaan ​​uit het helpen van klanten bij het zoeken naar nieuwe kansen op werk, het geven van feedback op cv's of begeleidende brieven en het bedenken van strategieën voor een succesvol sollicitatiegesprek. Ze houden ook workshops, netwerken en onderhouden relaties om carrièremogelijkheden actief te promoten.

Het werken met klanten kan een week tot meerdere jaren duren, afhankelijk van de individuele behoeften. Naast studenten en pas afgestudeerden kunnen klanten ook werklozen zijn, evenals personen met een lichamelijke handicap of mensen die van loopbaan willen veranderen of upgraden.

Soorten jobcoaching

Er zijn twee typen loopbaancoaching. De eerste is type loopbaancoaching is bij een bestaand dienstverband. Deze vorm van loopbaancoaching is met name gericht op het onderzoeken van mogelijkheden van de loopbaan binnen organisatie. Iemand wordt geholpen een carierepad vorm te geven. De coach kijkt samen met de coachee hoe binnen de bestaande baan vooruitgang kan worden geboekt en hoe werkplezier en voldoening kan worden gewaarborgd.

Het tweede type coaching is gericht op een nieuwe baan. Zoals al aangegeven kan dit als gevolg zijn van een spoor 2 traject, waarbij iemand bij een nieuwe werkgever is geplaatst. Het is de taak van de jobcoach om er voor te zorgen dat de coachee in zijn nieuwe baan inzetbaar blijft.

Specialisatie

Loopbaancoaches kunnen zich specialiseren in verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld burn-out, depressie of autisme. Deze zijn vaan het resultaat van meer opleiding, meer ervaring en meer ervaring. Daardoor wordt er simpelweg door de markt vaak meer betaald voor een loopbaancoach.

Wie schakelt loopbaancoach in?

De loopbaancoach kan worden ingeschakeld door zowel een particulier, de eigenrisicodrager Ziektewet & WGA, werkgever of arbodienst. De doelen zij meestal gericht op het vergroten van de inzetbaarheid in de eigen functie een andere functie of het vergroten van werkplezier en werkgeluk.

Waar moet je op letten?

Een goede loopbaancoach die aantoonbare resultaten heeft geboekt is uiteraard duurder dan een startende loopbaancoach. Referenties kunnen dan ook een goed startpunt zijn als het gaat om het inschakelen van een loopbaancoach. Ook kan een loopbaancoach zijn expertise aantonen door een registratie of specialisme. Uiteraard biedt dit geen garantie voor kwaliteit. Bovendien zijn er talloze opleidingen en het is soms maar de vraag wat een loopbaancoachingsdiploma inhoudt. Naast een mooie opleiding gaat het namelijk met name om een goede klik met een coachee. Heel hard gezegd. Sommige coaches kunnen die klik simpelweg niet realiseren. Het gaat om de vent (of vrouw) en niet om de tent. Dit kun je het gemakkelijkste ervaren door een gratis intakegesprek aan te gaan.

Kosten loopbaancoach

De onderstaande kosten zijn gemiddelden afkomstig van een prijsopgave bij 24 loopbaancoachingsbureaus. De prijzen zijn exclusief btw.

Gespecialiseerde loopbaancoach€ 124, – per uur
Geregisteerde loopbaancoach € 95, – per uur
Niet geregisteerde loopbaancoach € 60, – per uur
Loopbaancoachingstraject € 1500, – per traject

Op zoek naar een loopbaancoach?

Matchvermogen werkt samen met loopbaancoaches die passie hebben voor het vak. Zij willen mensen graag verder helpen op het gebied van werkplezier en werkgeluk. Dit doen zij door graded activity, evidence based coaching en Balm coaching. Nieuwsgierig of gratis intake inplannen? Neem gerust contact op.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid