0
0

In het kort globaal mijn verhaal;
Juni 2019 ben ik ziek geworden. Psychische klachten. Na een jaar ziektewet verergerde mijn klachten en werd ik suïcidaal, en ben ik voor 3 weken opgenomen bij GGZ. Aansluitend heb ik 5 weken dag therapie gehad. Daarna allerlei psychologen, therapeuten met diverse therapieën. Uiteindelijk via WMO bij de GGZ een persoonlijk begeleider gehad en van daaruit begonnen op therapeutische basis met vrijwilligerswerk. Iedere maandag 3 uurtjes. Na ongeveer 2 maanden bleek dat het teveel belasting voor me was en in overleg met begeleider en instantie terug gebracht naar 1x in de maand. Ook op mijn verzoek, omdat ik wel wilde proberen om het contact met de instantie te behouden.
Echter is het nooit meer zover gekomen omdat ik met gezondheid problemen in het ziekenhuis terecht kwam. Daar is de behandeling, het verwijderen van een galsteen faliekant mis gegaan en heb ik 4 maanden zwaar ziek met allerlei ontstekingen in het ziekenhuis gelegen. Daarna thuis nog eens maanden genezende en herstellende geweest. In de periode daarna verschillende keren geopereerd aan een buikhernia. Tijdens de ziekhuisopname en periode daarna veel last van benauwdheid omdat er nog vocht achter mijn longen zat en een gedeeltelijke ingeklapte long.(40% longcapaciteit ingeleverd). Voor de long problematiek ben ik nog steeds onder behandeling en is er nog geen duidelijkheid. Ook de gezondheid m.b.t. mijn buik/alvleesklier is nog steeds een probleem. Conditioneel is het een ramp. Kan geen lange stukken lopen of helpen in de huishouding. Kan geen lang gesprek aan, max een half uur a 45 minuten. Naast bovengenoemde klachten heb ik ook chronische diarree en heb altijd een toilet in de buurt nodig. Ook in drukke gelegenheden is het me het teveel. Kom bijna de deur niet uit i.v.m. teveel prikkels, angstig, diarree problemen.
Kort overzicht;
2 jaar ziektewet
2 jaar WIA
Bijna 1 jaar LAU
Allen 80 -100% afgekeurd
58 jaar oud, man
Zou ik in aanmerking komen voor een IVA uitkering? Dit zou me enorm in mijn herstel helpen en me veel rust geven. Ook is er dan de mogelijkheid om een hypotheek te krijgen zodat ik kan verhuizen naar een rustigere omgeving.
Hoor graag uw mening.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Geachte heer,

Op basis van uw situatie is het te begrijpen dat u overweegt of u in aanmerking komt voor een IVA-uitkering, gezien de ernst en de langdurigheid van uw klachten. Een IVA-uitkering is bedoeld voor mensen die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn, waarbij er geen of nauwelijks kans is op herstel.

Beoordeling arbeidsongeschiktheid: Uw langdurige arbeidsongeschiktheid (eerst in de Ziektewet en daarna in de WIA) en de constatering dat u 80-100% arbeidsongeschikt bent, zijn belangrijke indicatoren. Het feit dat u al zo lang als volledig arbeidsongeschikt bent beoordeeld, wijst op serieuze belemmeringen voor werk.

Duurzaamheid van de situatie: Om voor een IVA-uitkering in aanmerking te komen, moet er sprake zijn van een duurzame situatie. Gezien uw uitgebreide medische geschiedenis, waaronder psychische problemen, langdurige ziekenhuisopnames, en blijvende fysieke problemen, lijkt er sprake van een situatie waarin weinig tot geen herstel wordt verwacht. Dit zou pleiten voor een IVA-uitkering.

Procedure: Het is belangrijk om dit met uw behandelaars te bespreken en vervolgens een herbeoordeling bij het UWV aan te vragen. Zorg dat u alle relevante medische informatie en verslagen heeft, inclusief de huidige stand van zaken omtrent uw gezondheid en functioneren.

Impact op herstel en hypotheek: Zoals u aangeeft, kan een IVA-uitkering bijdragen aan rust en stabiliteit, wat uw herstel ten goede kan komen. Daarnaast kan een IVA-uitkering u ook helpen bij het verkrijgen van een hypotheek, omdat het een gegarandeerd inkomen biedt.

Gezien uw beschrijving zou het raadzaam zijn om dit traject in te gaan met de ondersteuning van een arbeidsdeskundige of een juridisch adviseur die gespecialiseerd is in sociale zekerheid. Zij kunnen u helpen met de nodige stappen en zorgen dat uw aanvraag zo volledig mogelijk is.

Met vriendelijke groet,

Niels Alderding

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result
Your Answer
Plaats een bericht als gast door de velden hieronder in te vullen of als u al een account hebt.
Naam*
E-mail*
Website