Closed
1
0

Ik ben nu 14 jaar gedeeltelijk arbeidsongeschikt en heb een aantal vragen.

Ik heb een aantal herbeoordelingen gehad en eigenlijk allemaal op verzoek van de ex( werkgever) omdat ik zoiets heb van dat je toch niet kan winnen van een UWV .. en juist omdat ik al een aantal keren mijn duidelijke mening heb gegeven dat het niet gewoon niet gaat mijn strijd hierdoor gestaakt.

Het was eigenlijk al verkeerd gegaan bij het invullen van de FML lijst van de bedrijfsarts destijds die deze te vriendelijk had ingevuld maar mocht niks zeggen want het was zijn rapport.
Dit heb ik uiteraard ook kenbaar gemaakt bij de verzekeringsarts maar ook daar werd er niks aan gedaan. Dan kom ik bij mijn eerste vraag ..
Kan en moet een verzekeringsarts niet bij iedere herbeoordeling een nieuwe FML maken want als men het CBBS hanteert komen er toch beroepen uit die ik theoretisch zou kunnen doen terwijl ik duidelijk heb aangegeven dat ik dat niet kan.

Mijn tweede vraag gaat over de hoogte van de IVA uitkering.
Stel dat ik in de IVA kan komen. Want ik zit nu op 42% van het min loon. ( wga vervolg)
Wordt deze uitkering dan weer gebaseerd op het loon wat ik verdiende en (vastgesteld door het UWV bij de beslissing (.) ) voor ik arbeidsongeschikt werd dus 14 jaar geleden ??

De reden dat ik toch weer het licht zie is dat ik onlangs een rechtspraak had gelezen over dat een verzekeringssarts niet mag negeren wat er in een FML vermeld staat. En dat het CBBS Systeem niet leidend mag zijn en dus gewoon een hulpmiddel zou moeten zijn. Bovendien is er door de toeslagen affaire bij de belastingdienst er ook iets gaande bij het UWV waar ik ook menselijke maat miste ( Reactie UWV op SP Rapportage Meldpunt UWV | UWV | Over UWV)

Gezien mijn gezondheid de laatste tijd is verslechterd zou ik graag een onderzoek willen voor een herbeoordeling voor de IVA en het zou fijn om daarover een advies te krijgen .

Alvast bedankt

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Beste meneer/mevrouw.

Wat betreft de eerste vraag. Dit klopt. Er dient altijd een actualisatie plaats te vinden van de belastbaarheidsgegevens. De verzekeringsarts dient nieuw feitenonderzoek te verrichten en stagnatie of achteruitgang objectief te beoordelen.

Wat betreft uw tweede vraag. Dit klopt ook. Dit wordt gebasseerd op 75% van uw WIA maandloon.

Een onderzoek kan via ons worden ingeschakeld als u dat wenst. We geven dan in een gesprek van een uur de slagingskans terug. U kunt dan zelf aangeven of u de herbeoordeling door ons wil laten uitvoeren.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Beste : u antwoord II :Wat betreft uw tweede vraag. Dit klopt ook. Dit wordt gebasseerd op 75% van uw WIA maandloon.

Ik schreef eigenlijk gebaseerd op het loon 14 jaar geleden voor arbeidsongeschiktheid dus bij volledige arbeidsgeschiktheid voor zover dit niet het Wia loongrens overstijgt. Wat u schrijft is 75 % van de 42% van het minimum loon wat ik nu krijg dan is wel heel weinig dan. Of bedoeld u dat niet ?

Ik neem graag contact op om een afspraak te maken

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 2 results