Closed
0
0

Ik heb sinds halverwege 2013 een wia uitkering. Vooral psychische klachten door zware burnout, onverwerkte traumatische ervaringen en ook kreeg steeds meer klachten door mijn chronische hormonale ziekte, waardoor mijn baarmoeder, blaas en darmen zijn beschadigd en ik veel pijnklachten heb, maar ook heel erg (snel) moe ben. Ik kan door de pijn (ik slik wanneer nodig vaak dubbele doses pijnstillers, omdat anders mijn bekkenbodem op slot slaat van de pijn) en andere klachten niet werken. Erin snijden heeft geen zin volgens arts, want dan krijg ik stoma’s en ook dan is niet gezegd of klachten verminderen. Begin 2017 kreeg ik mijn laatste oproep (ik werd telefonisch gebeld door een zeer onsympathieke arbeidsdeskundige) die ik uiteindelijk af moest zeggen omdat ik door mijn ziekte niet kon komen. Zonder verder een gesprek te hebben gehad kreeg ik kort hierna een opgemaakt arbeidsdeskundig onderzoeksrapport waarbij werd geconcludeerd dat het arbeidsongeschiktheidspercentage 93,7 procent is. Maar, volgens de arts zou ik wel functies kunnen verrichtten op b.v. een consultatiebureau of in een hotel (telefonist/receptionist etc), waarmee ik 1,43 € kon verdienen per uur. Ik was erg emotioneel en in de war, ik kon (kan) immers niet werken. Ik hoorde niets meer en heb het zo maar gelaten. Inmiddels ben ik het zat om in deze onzekerheid te blijven zitten en mij steeds druk moet maken alsof er een bijl boven mijn hoofd hangt. Als ik niet kan werken heb ik toch recht op iva? En hoe moet ik dat aanvragen? Kon op de site van het uwv geen duidelijke link vinden. Moet ik een aangetekende brief sturen? Wat zijn belangrijke punten om te melden?

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Beste heer/mevrouw,

Ik vermoed dat u op dit moment een 80-100% uitkering heeft? In uw geval heeft u vermoedelijk kans op een IVA-uitkering. Dit gezien de beperkingen en medische situatie die u beschrijft. De klachten lijken mij duurzaam en zodanig belemmerend dat er volgens het CBBS (systeem van UWV) vermoedelijk geen functies te duiden zijn. Mocht u een betaald consult willen dan kunt u uiteraard contact opnemen via info@matchvermogen.nl. In dit consult nemen wij uw volledige situatie door. Eventueel kunt u daarna door ons de herbeoordeling laten uitvoeren.

Overigens kunt u ook zelf een herbeoordeling aanvragen via: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/mijn-situatie-wijzigt-tijdens-mijn-wga-uitkering/wijzigingen-in-mijn-gezondheid/hoe-vraag-ik-een-herbeoordeling-aan/.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result