Closed
0
0

Is werknemer geschikt voor eigen werk?
Zo niet: is het eigen werk passend te maken met behulp van aanpassingen? etc etc
Als vraag 1 wordt beantwoord met ja, dan is er dus geen sprake van arbeidsongeschiktheid. Dan kom je ook niet meer toe aan de overige stappen.
Maar bij een heftig arbeidsconflict is sprake van situatieve arbeidsongeschiktheid.
Bemiddeling en mediation gaat stroef. Werkgever laat tussen neus en lip weten wel in te stemmen met ontslag op eigen verzoek van werknemer.

Ik ben ruim 15 jaar geleden met pensioen gegaan als arbeidsdeskundige, via GMD, GUO later GAK en UWV.
Een kennis van mij wordt met het bovenstaande geconfronteerd. In mijn optiek is bemiddeling spoor 2 en 3 helemaal niet aan de orde.Kennis is zonder medische beperkingen door de arts van ARBO dienst alleen situatief AO beschouwd.
Ik neem nu aan dat de AO periode toch geen 3 jaar kan duren? En dat dan het dienstverband slapend wordt.

Er is een arbeidskundig rapport opgesteld met allerlei omschrijvingen van de verplichtingen die aan de werknemer en werkgever zijn toe te wijzen plus nog opmerkingen dat je passend werk moet accepteren ook als de loonwaarde veel en veel minder is.

Ik begrijp dit niet meer, in mijn optiek is mijn kennis niet arbeidsongeschikt volgens de opvattingen van de WIA/WAO, ergo er is geen sprake van een arbeidsgehandicapte.
Het advies om een deskundige oordeel aan te vragen bij het UWV (staat als advies in AD rapport) heeft geen zin, er is geen sprake van ziekte of gebrek.

Vroeger sprak ik altijd,: geschikt eigen werk bij een andere werkgever. Ergo geen WAO uitkering.

Vraag nu: Hoe gaat men thans met zo’n situatie om? Casus loopt al meer dan 52 weken.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Beste meneer Vermeulen,

Ik begrijp niet helemaal uw vraag. Zou je wellicht je vraag iets meer kunnen specificeren en verduidelijken? Dan kan ik wellicht een beter antwoord geven.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result