Closed
0
0

Hallo,

Door een lichamelijke beperking ben ik door Uwv voor 56 procent afgekeurd. Door psychische bijkomende problemen geeft de verzekeringsarts aan dat er nog verbetering mogelijk is. Lichamelijk ben ik uitbehandeld, is er geen zicht meer op verbetering en is pijnstilling zo goed als niet mogelijk waardoor ik mijn energie moet verdelen en lijn moet proberen te voorkomen.

Nu vind ik het prima om deels te werken, maar vraag ik mij af of er niet geregeld kan worden dat ik niet meer herkeurd hoef te worden, gezien de lichamelijke beperking duurzaam is en er geen verbetering verwacht word.

Door dit hele gebeuren is de financiële zekerheid ook gekelderd, waardoor als ik bijvoorbeeld 60 procent IVA gekeurd zou zijn, ik niet meer herkeurd hoef te worden, maar ik ook dit deel aan uitkering mag mee tellen voor een hypotheek. Iets wat momenteel flink beperkt.

Dat als het psychisch iets beter gaat, ik minder pijn ervaar heb ik niet echt vertrouwen in. Wat zouden mijn kansen zijn, heeft het zin om dat gesprek aan te gaan? Hoor het graag.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Beste heer/mevrouw,

Helaas is het niet mogelijk dat u niet meer wordt opgeroepen als u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent. Wat wel het geval kan zijn is dat uw begeleider/UWV minder prioriteit geeft aan een herkeuring als de klachten duurzaam zijn. Zeker nu UWV het erg druk heeft focussen zij zich eerst op de gevallen waarbij het arbeidsongeschiktheidspercentage aanzienlijk zou kunnen veranderen. Meestal wordt een herbeoordeling ingepland na een behandeling of gebeurtenis die invloed heeft op uw klachten. Voor de beeldvorming. UWV loopt op het moment een jaar achter met keuringen. Het is dan ook niet te verwachten dat u snel zal worden opgeroepen.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result