Closed
0
0

Ik had graag een advies over de aanvraag van een IVA uitkering.

Mijn dochter heeft sinds haar 13e een eetstoornis, ze is hiervoor opgenomen en heeft verschillende behandelingen gehad.

Mijn dochter is vanaf eind 2017 in de ziektewet. Vanaf medio 2019 ontvangt zij een WIA uitkering; WGA.

Zij is sinds 2017, tot op heden in behandeling. Voor ernstige depressie en suicidaliteit, voor haar eetstoornis met ernstig ondergewicht en voor haar vermijdende persoonlijkheidsstoornis. (DSM classificatie 5) Dit zijn àlle groepsbehandelingen geweest.

Zij heeft dus diverse behandelingen gehad. De groepsbehandelingen hebben echter niet geleid tot het kunnen doorbreken van angst en de daaruit voorvloeiende emotionele verlamming. En hebben dus ook niet het effect gehad dat zij haar dagstructuur, contacten en werk weer heeft kunnen oppakken. De groepstherapie is op 21 februari ‘22 gestopt, zij heeft nu individuele therapie tot en met 1 juni ’22.

Advies van haar regiebehandelaar (psychologe) en haar huisarts is De druk van betaald werk is voor haar niet meer haalbaar. Deze druk zal haar weer verlammen en niet bijdragen aan herstel. Haar regiebehandelaar verwijst haar nu naar een buro waar vanuit ambulant individuele begeleiding geboden wordt.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Beste heer/mevrouw,

Ik wil je een eerlijk antwoord terug geven.

Op basis van het verhaal denk ik dat een IVA wel lastig wordt. Een 80-100% WGA is wel te realiseren, maar ik denk dat je dochter al een dergelijke uitkering heeft.

Uiteraard kan ik nog een uitgebreidere analyse maken en je een slagingskans geven met uitleg. Mogelijk dat ik toch een grond vindt voor een herbeoordeling IVA.

Een adviesgesprek kost 175 euro exclusief btw. De herbeoordeling 400 euro exclusief btw. Gezien het niet om een bezwaar gaat is er geen vergoeding mogelijk (althans niet via onze partners).

Hoor graag van je

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result